Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vilnan kasvisravintola GYVAS baras

DSCN3219

Minä en syö ollenkaan punaista lihaa. Helpompi on sanoa asia ehkä toisinpäin, syön vain kalaa ja kanaa. En halua myöskään syödä kaikkia mereneläviä, esimerkiksi rapuja, sillä ne keitetään elävinä, joka on julmaa. Pyrin syömään ulkomailla kasvisravintoloissa tai ainakin maistamaan ”paikallista” kasvisruokaa. Toiveissa on, että joskus täältä blogistani löytyy valtava määrä kasvisravintoloita ympäri maailmaa.

20151017_173128

En tiennyt liettuan keittiöstä paljoakaan etukäteen, olin aikaisemmin maistanut vain punajuurikeittoa, joka on perinteinen liettualainen ruoka. (Eräs liettualainen vieraani teki sitä mulle Tampereella asuessani). Olinkin iloinen, kun löysin kymmenkunta kasvisravintolaa Liettuan pääkaupungista, sillä ajattelen Liettuan olevan melko lihapainotteinen maa.

Valitsin testattavakseni ravintolan nimeltä Gyvas Baras (baras kai tarkoittaa ravintolaa liettuaksi). Ruoka oli ihan hyvää (falafel-pyörykät salaatin kera), mutta nyt, kun tiedän paremmin, suosittelen mielummin erästä toista ravintolaa, joka löytyy sekä Vilnasta että Kaunaksesta! Kasvisruokaketjuravintola, jossa on suussasulavaa ruokaa? Niin kai, huippua! Kyllä tälläkin annoksella tuli vatsa täyteen.

20151017_173435

Gyvas Baras sijaitsee vanhassakaupungissa ja sisältä löytyy kantaaottavia julisteita. ”No pork on my fork” julisteen voisin ostaa kotiini, en tosin tullut kysyneeksi mistä se on ostettu.

20151017_172123

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply