Suomen suurin matkablogiyhteisö

Shakespeare Boutique Hotel **** Vilna

Yhteistyössä Shakespeare Boutique Hotel

Kun katselee Vilnan Shakespeare Boutique Hotel hotellin kuvia tulee uteliaaksi. Jokainen huone on sisustettu jonkun suuruden mukaan, useimmiten kirjailijoiden. Yövyin ensimmäistä kertaa teemahotellissa, jolle on annettu kaiken lisäksi neljä tähteä. Otin yhteyttä hotelliin ja kysyin sopisiko yhteistyö, he lupasivat reilun alennuksen business-huoneesta, mutta jäin kuitenkin empimään. Oikeastaan huoneiden sisustus mietitytti vähän, se on todella vanhahtava ja en tiedä viihtyisinkö hotellissa.

DSCN3458

DSCN3465

Onneksi kuitenkin järki voitti, en luultavasti kovin usein pääse tälläiseen hotelliin, joka vielä sijaitsee 1600-luvun palatsissa. Lisäksi aivan keskeisellä paikalla, vanhan kaupungin rauhallisella kadulla, vain muutamien minuuttien päästä pääkadusta, katedraalista, oikeastaan kaikkialta. Tosin luin, etteivät julkiset kulje tänne, mutta uskon tämän hotellin asiakkaiden pääsääntöisesti käyttävän taksia. Vastasin siis hotellille, että tottakai, miellelläni yövyn heillä. Sitten jäinkin jännittämään minkä huoneen he minulle valitsevat.

DSCN3522

DSCN3523

DSCN3461

DSCN3462

Minut otettiin ystävällisesti vastaan, ei yhtään haitannut, että saavuin reppu selässä ja kysyin vastaanottovirkailijalta voisinko saada lainata saksia. Huonevalinta meni myös nappiin, sain Jane Austen huoneen. Sieltä on suora näköala Kolmelle ristille, joka on iltaisin valaistu.

DSCN3466

DSCN3468

Huone oli niin englantilainen, että kuvittelin vähintään olevani Agatha Christien lavasteissa, onneksi murhia ei tapahtunut, nukuin hotellissa hyvin. Mukavuudet kuitenkin löytyvät myös näistä huoneista, wifi, televisio, minibaari, teen/kahvin tekovälineet, hiustenkuivaaja ja runsaasti pyyhkeitä. Löysin myös ihanan viltin kaapista, johon oli kiva kääriytyä, vaikka huoneessa ei kylmä ollutkaan. Huoneessani oli myös kirjasto, josta löytyi myös suomenkielinen kirja!

DSCN3469

DSCN3470

Aamiainen vähän jännitti etukäteen, sillä kuten arvata saattaa, se on englantilainen. Huoneessa huomasin jo, ettei syytä huoleen ole, jokainen saa valita mitä syödä A la carte -listalta ja sieltä löytyikin aivan riittävästi syötävää. Täytyy sanoa, että vaikka tykkäänkin buffet-aamiaisista, jäi tämän A la carte -aamiaisen jälkeen miellyttävämpi olo. Ihan vain siitä syystä, että olin täynnä, mutta en ähky.

DSCN3539

Valitsin munakkaan sienillä, tuoreita hedelmiä ja ”pannukakkuja”, joihin sai valita myös siirapin. Lisäksi pöydällä oli valmiina sämpylöitä. Ruoat tilattiin siis ruokalistalta, ja ne tulivat nopeasti. Vähän ehkä liian nopeasti, tai sitten söin vain tosi hitaasti. Mutta seuraava ruoka oli jo odottamassa, kun edellistä lopetin (en halunnut lähettää ruokaa takaisin keittiööön, jota ehdotettiin). Aamiaistilauksen voi tehdä jo huoneesta käsin iltaan mennessä, siellä on siis ruokalista, jota minäkin tutkailin etukäteen.

DSCN3531

DSCN3533

DSCN3535

DSCN3537

DSCN3532

Ranskalaispariskunta lähti jo heti aamiaisen jälkeen, minä otin hissin takaisin huoneeseeni. Venytin check-outia niin pitkälle, kun pystyin. Alakerran baarin työntekijä (joka palveli minua aamiaisella) tuli tarkastamaan huoneeni minibaarin. Lähdinkin pian tämän jälkeen tekemään check-outia, vain 20 minuuttia ennen määräaikaa. Oli jotenkin haikea mieli. Alakerrassa vastaanottovirkailija kysyi haluanko laskuni kuitin kirjekuoreen, en tarvinnut sellaista, sillä olin jo ottanut yhden muistoksi huoneestani.

DSCN3471

Plussat ja miinukset:

+ sijainti
+ ympäristö ja maisemat
+ teemahotelli
+ siisteys
+ vihreä lukulamppu, joka on aika useissa elokuvissa. Kerrankin sain laittaa tuollaisen päälle.
+ harkittu sisustus
+ kylpytakki ja tohvelit
+ kohdeltiin kuin ketä tahansa asiakasta, vaikka raha ei haisekaan kilometrien päähän.
+ aamiainen yllätti positiivisesti
+ yksityiskohdat

– yksittäispakattu palasaippua. Toivoisin käsisaippuan olevan nestemäisessä muodossa.

If you want to stay in an unique hotel with a great service and atmosphere, I can recommend this hotel to you! Also the breakfast is super!

Edit. 12.11. Tässä alla ja linkkinä on vielä lyhyt video, jonka kuvasin ennen kuin lähdin huoneesta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 11/11/2015 at 09:52

    Symppiksen oloinen paikka 🙂

    • Reply Tiia/reisereise 14/11/2015 at 22:18

      Joo, tuli mummula mieleen. 🙂

    Leave a Reply