Suomen suurin matkablogiyhteisö

Finnair-pisteillä 22€ Liettuaan

Olen kerännyt Finnair-pisteitä vuodesta 2013 eli melko pian pisteet vanhenevat. Tietääkseni pisteet ovat voimassa kolme vuotta. Lentomatkaa ennen ostin kesällä myös Porispere-lipun osittain pisteillä. Mukavaa kyllä saada asioita halvemmalla.

DSCN3603

Pohjois-Euroopan kohteisiin: Göteborg, Krakova, Kööpenhamina, Moskova, Oslo, Pietari, Riika, Tallinna, Tukholma, Varsova ja Vilna lentää 19 000 pisteellä, jonka lisäksi täytyy maksaa vähän omaakin rahaa. Minä maksoin noin 22€ ja nuo pisteet ja lentoliput oli buukattu!
Näistä maista olen käynyt kaikissa muissa paitsi Liettuassa, joten sinne päätin syyslomalla matkustaa. Ajankohta ei ollut ehkä aivan paras, vähän jännittikin, että sataako joka päivä. No ei satanut ja ruska on uskomattoman kaunis myös Liettuassa!

DSCN3477

Finnair lentää vain Vilnaan (tai oikeastaan yhtiö oli Flybe), mutta bussilla pääsi hyvin myös käymään Kaunasissa. Tykkäsin molemmista kaupungeista paljon, mutta kyllä Kaunas vei sydämeni. En osaa edes selittää mikä teki kaupungista niin ihanan. Se vain on niin, Kaunas on Tampere ja Vilna on Helsinki, ja rakastan Tamperetta. (Kaunas ja Tampere ovat muuten ystävyyskaupunkeja!)

DSCN3265

Olin reissussa kaikenkaikkiaan viisi päivää. Alkuperäinen suunnitelmani oli vierailla myös Siauliau nimisessä kaupungissa, mutta onneksi jätin sen välistä. Näissä kahdessa kaupungissa oli nimittäin paljon nähtävää, mutta molemmissa voi kävellä nähtävyydeltä toiselle.

Liettua otti eurot käyttöön tammikuussa, mikä on hieno juttu, koska ei tarvinnut vaihtaa valuuttaa. Hinnat eivät todellakaan ole Suomen luokkaa vaan hyvää ruokaa pääsee syömään edullisesti ja museoihin pääsee muutamalla eurolla. Bussi lentokentältä Vilnan linja-autoasemalle maksaa euron!

DSCN3378

Molemmissa kaupungeissa on vanhatkaupungit, jotka eivät kyllä mitenkään kalpene Tallinnan vanhalle kaupungille. Jos siis Viro ja Latvia ovat jo tulleet nähdyiksi, kannattaa suunnata seuraavaksi Liettuaan. Lento kestää vain vähän yli tunnin, mutta maa on kuitenkin aivan erinäköinen Suomeen verrattuna.

DSCN3626

Itse aion ainakin vierailla vielä joskus Kaunasissa (ja siellä Siauliaissa), aloin jo vähän etsimään jopa harjoittelupaikkaa kaupungista, ainakin saksaa kaupungissa voi lukea, mutta jos nyt vaikka ensin kirjoitan postauksia kaupungista.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply