Suomen suurin matkablogiyhteisö

Yongdusan park ja nopea kana Etelä-Koreassa

DSCN0981

Saavuimme turvallisesti Busanin terminaaliin, josta pienen karttaan vilkaisun jälkeen löysimme metroaseman ja hurautimme hurjan pari minuutin matkan seuraavalle pysäkille. Sieltä olikin lyhyt matka hostelliin, tosin meidän piti kysyä tietä, vaikka olin kuinka katsonut Google maps -kartasta reittiä.

Hostelliin päästyämme päätimme lähteä heti tutustumaan kaupunkiin, sillä kello läheni jo kuutta ja lähtisimme pois seuraavana päivänä. Poikaystäväni ei välitä yhtään nähtävyyksistä, mutta olin saanut päättää minne menemme, sillä myös koko Etelä-Korean matka oli ideani. Halusin meidän vierailevan Yongdusan puistossa, sillä siellä olevasta tornista on hienot näkymät kaupunginalueen yli. Puisto oli auki onneksi iltakymmeneen asti.

DSCN1000

Busan on tosiaan niin iso, että alue, jossa olimme koko matkan ajan (erotuksena vierailu historiallisessa kylässä) oli mielestäni vanhempaa Busaa. Eli en voi sanoa, että näin koko Busanin tornista käsin.

Matkalla sinne tuli meille kuitenkin nälkä ja koska aikaa oli, päätimme mennä ensin syömään. Ehkä tiedättekin, etteivät japanilaiset suhtaudu ruokaan välinpitämättömästi, ruoka pitää usein olla kauniisti aseteltu ja tarjolla on oltava ainakin kolmea eri ruokalajia, riisi ei voi olla kastikkeen kanssa samassa kupissa, tai no harvoin japanilaisessa keittiössä mitään kastiketta edes on. Tietysti myös minä pidän hyvästä ruoasta, mutta ehkä vasta poikaystäväni kautta olen oppinut arvostamaan ruokaa eri tavalla. Monesti olen syönyt vain nuudeleita hostellissa. Nyt tarkoitus oli kuitenkin löytää paikallinen ravintola.

DSCN0992

Se löytyikin jonkinlaiselta ”kävelykadulta”, jossa oli ravintoloita, kahviloita ja myymälöitä vieretysten. Poikaystävä oli lukenut jonkin verran korealaisesta keittiöstä, ja päädyimme maistamaan kanaa Korean tyyliin. Vähän kyllä jännitti, kun sain tietää, että tulemme syömään kokonaisen kanan. Ei sillä, ettenkö jaksaisi sitä syödä vaan inhoan syödä esim. koipireisiä jne. Multa jää aina sitä lihaa haaskuun, kun taas poikaystävällä on suurinpiirtein puhdas luu lautasella. Onneksi kana oli kuitenkin mureaa ja sitä oli helppo syödä, mutta arvatkaa vaan tuntuiko epäilyttävältä, sillä tilauksemme tuli noin kahdessa minuutissa! Hahah! Oli se kuitenkin hyvän makuista ja todella kuumaa, taisi olla mummoilla kanakattilat tulilla.
Ennen pääateriaa saimme pöytään myös muutamia vihanneksia. Eikun taisi olla niin, että näitä laitettiin sinne kanan joukkoon.

DSCN0990

DSCN0991

Vatsat täynnä oli hyvä jatkaa matkaa. Ravintolalta pääsi noin kymmenessä minuutissa Yongdusan puistoon. Kiipeäminen mäen päälle alkoi hyvin rullaportailla (taisi olla vatsat melko täynnä). Oli jo aika pimeää ja ylöspäästyämme piti vähän miettiä minnepäin lähtee kävelemään. Onneksi paikalla oli muitakin, on aina hyvä idea seurata muita ihmisiä.

DSCN0983

DSCN0999

DSCN1008

Maisemat olivat kyllä mukavat. Väriloistoa on aina hienoa katsoa. Oli erittäin ystävällistä, että paikan vartija, vanha herranen, sammutti valot koko kerroksesta, joten ikkunat eivät heijastaneet niin paljon. Toki tuli huomattua kuinka huonoja kuvia kamerani ottaa pimeässä.

DSCN1022

DSCN1020

Alas tultuamme kävelimme myös vähän puiston aluetta ympäriinsä. Se onkin romanttinen. Tai siellä on ainakin kaksi penkkiä, joiden takana on led-valoista tehty sydän. Kaikissa kuvissa ollaan me, joten en nyt laita niitä tänne. Tämän kuvan perusteella sanoisin, että romanttisista ylisöpö-kuvista tulee illalla kivempia. Myös rakkauslukkoja näkyi valtavasti, tosin täällä ne olivat punaisia, pinkkejä jne. ja joukossa oli myös rakkausrunoja(?).

DSCN1031

DSCN1038

DSCN1021

Meidän päivämme, tai iltahan se jo oli, ei loppunut vielä tähän. Pääsin mm. maistamaan valkoista olutta. Siitä lisää ensi kerralla!

DSCN1050

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply