Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miksi tyttöjen ja naisten pitää pelätä?

On hyvin surullista ja jopa pelottavaa, että lähes joka viikko joutuu lukemaan uutisen, jossa nainen on raiskattu tai kimppuun on käyty ja yritetty tehdä väkivaltaa. Tuntuu oikeasti, että tälläistä pahaa tapahtuu koko ajan, ja niistä yksikin on ollut liikaa. Mikä siinä on, ettei saa kulkea rauhassa! Häh?

No joo, erityisen korkealla näissä tilastoissa näyttää olevan maahanmuuttajat tai ulkomaalaistaustaiset henkilöt. Suomalainen mies raiskaa ennemmin kotona. Eikö se ole silti ihan sama missä ja kenen toimesta se tapahtuu. Joka tapauksessa koskemuutta loukataan järkyttävällä tavalla.

Ja tuomiot Suomessa näihin rikoksiin ovat ahterista!
Varmasti kaikki muistavat vielä Tapanilassa tapahtuneen rikoksen. On todella uskomatonta, että tuomitut saivat ehdollista, ja miten voi julkisuus vaikuttaa tuomioiden alentamiseen? Kyllä, tuomioita lievennettiin. Huh huh huh.
Ymmärrän periaatteesssa törkeän raiskauksen ja raiskauksen eron, mutta luulen, että joka tapauksessa uhri pelkää tapahtuuko vielä jotain muutakin.

Turkissahan nuori nainen tapettiin, kun hän suihkutti kyynelkaasua raiskautta yrittäneen miehen silmiin. Eli pitäisi tyytyä kohtaloonsa tai muuten saa pelätä kuolevansa? Tai sitten saa kuulla, miten olisi pitänyt toimia..useinhan se on uhrin syy, että joku kimppuun hyökkää…

*

Olin tiistaina katsomassa Tampereella kanadalaisbändiä Danko Jones. Katsoin, että yöbussilla pääsee kätevästi takaisin tänne Vaasaan, joten varasin liput. No, kun keikkapäivä alkoi lähestyä alkoi mua vähän jännittää, sillä bussi kohti Vaasaa lähtee Kalevasta, ja koska kyseessä on yöbussi lähti se klo 1.15. Reittioppaasta sitten katsoin, että noin 20 minuttia joutuisin odottamaan Kalevan pysäkillä. Kaleva on onneksi ihan rauhallista aluetta ja tiesin tasantarkkaan mistä bussi lähtee. Koin kuitenkin aika unettoman yön, sillä viime viikolla Hervannassa oli tapahtunut raiskausritys.

Mietiskelin jo, että peruisinko koko matkan, vaikka olinkin ostanut keikkaliput ennakkoon. Menisinkö taksilla bussipysäkille. No mitään pahaa ei tapahtunut, kaikki meni paremmin kuin ajattelin. Mutta täytyy kyllä myöntää, että mua pelotti seisoa aivan yksin pimeässä odottaen bussia. Siinä tien molemmilla puolilla on liikekeskuksia ja myös tottakai parkkipaikkoja. Kuulin sitten, että siellä oli ihminen/ihmisiä? auton kanssa. Näin myös auton valojen sammuvan ja taas menevän päälle. Tietysti ajattelen, että kohta sieltä tulee miesjoukko raahaamaan mua autoon. Kun autoja meni ohi piilouduin puoliksi ison roskalaatikon taakse. Sitten tapahtui ihana asia, nuori nainen ja taksi ajoivat tien varteen. Oikeasti rukoilin, ettei taksi vain jatka matkaa. Onneksi hetken kuluttua nuori nainen nuosi taksista ja jäi myös odottamaan bussia. Hetken päästä myös eräs mies liittyi seuraamme, eikä mua pelottanut enää yhtään.
Ensi kerralla varaan kyllä, vaikka hostellihuoneen, tosin jos on arkipäivä pitää ehkä jättää tulevaisuudessa keikka väliin…

Jos jotain olisi tapahtunut, voin hyvin kuvitella kommenttien olleen taas uhria syyllistäviä. Miksi menen odottamaan yömyöhään bussia jne. Onko se tosiaan niin, että pitää pelätä ja myös käyttää rahaa enemmän, esimerkiksi tilata taksi viemään kotiovelle saakka, sillä bussista joku saattaa lähteä seuraamaan. Ei tietystikään koskemattomuutta voi mitata rahassa, mutta ei se niin pitäisi mennä.
Raiskausta ei aiheuta vaatteet, ei liian kova juominen, ei flirttailu, raiskauksen aiheuttaa vain raiskaaja. Vain raiskaaja.

Mitä voidaan tehdä? Allekirjoittaa adressit, kasvattamaan pojat ja miehet kunnioittamaan naisia ja ymmärtämään sana ei. Pitää kuitenkin muistaa, että myös mies voidaan raiskata, enkä missään nimessä halua vähätellä heidän kokemiaan traumoja.

Kuva Pixabay.com

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply