Suomen suurin matkablogiyhteisö

Löydä pala Japania Helsingistä, 3 vinkkiä!

Toki Helsingissä on melko monta vaihtoehtoa, jossa syödä japanilaista ruokaa, mutta tällä kertaa en aio listata tähän yhtäkään ravintolaa. Sen sijaan listaan muutaman paikan, jossa voi Japani-ikäväänsä himmentää tai nostattaa matkakuumetta, miten sen nyt kukin ottaakin.

I) Kaikenlaisia söpöjä Japani-aiheisia tuotteita, kuten Totoro-pyyhkeitä ja makeisia löytyy Mannerheimintieltä, pienestä liikkeestä nimeltä Luca.

DSCN2875

DSCN2876

II) Vietimme myöhäisiä synttärikahveja töölöläisessa Cafetoria Roastery -kahvilassa, joka on erikoistunut kahveihin. Yllätyksekseni ja onnekseni huomasimme kahvilassa myytävän matcha-teetä. Ihastuin tähän teehen Suomenlinnan teeseremomiassa, kun join sitä toista kertaa. Japanista ostin tietysti muutamat teet mukaan, mutta on niin ihanaa tietää, että teetä saa myös Suomesta. (Toki voi saada muista myymälöistä, en ole asiaa vielä tutkinut). Tuolla tee maksoi alle 10€..nyt en muista kuinka paljon sitä rasiassa oli, mutta yleensä matchaa laitetaan vain vähän, joten se kestää melko pitkään.

DSCN2624

DSCN2625

III) Kolmantena, poikaystävälleni tuttu paikka, nimittäin Japanin suurlähetystö. Tämä sijaitsee Kauppatorin laidalla, Unioninkadulla. Vierailin suurlähetystössä ensimmäistä kertaa, mutta J on lainannut sieltä kirjoja ties kuinka kauan. Suurlähetystössä on siis kirjasto ja huomasimme, että lainata voi myös englanniksi käännettyjä kirjoja! Tämä on kiva juttu, sillä useimmista kaupunginkirjastoista oman kokemukseni mukaan löytyy usein vain Haruki Murakamin teoksia.

DSCN2637

DSCN2636

Suurlähetystöön menemistä ei kannata jännittää etukäteen niin kuin minä, ovi on auki, mutta ihan tuosta noin vain ei Japanin suurlähetystöön pääse. (Samassa rakennuksessa on myös Itävallan suurlähetystö).
Ensin ilmottaudutaan vastaanottoon, riittää, kun sanoo mihin on menossa. Hissillä pari kerrosta ylös (5krs), jonka jälkeen vasemmalla on ovi ja soittokello, johon sanoo asiansa, esim. kirjojen lainaus. Ovi avataan, jonka jälkeen aulassa täytetään paperi, joka allekirjoitetaan. (Tämä pitää valitettavasti täyttää joka kerta). Myös lainatessa kirjoja tulee täyttää paperi, mitään kirjastokortin tapaista ei ole. Laina-aika kirjoilla taisi olla 30vrk, cd-levyillä 14vrk.
Kirjojen lisäksi tarjolla on esitteitä ja muutamia karttoja, joita voi vapaasti ottaa mukaansa. Oli kyllä kiva vierailla tuolla.

DSCN2633

DSCN2634

Tässä samalla voisin vinkata japanilaisesta viikosta Helsingissä. Ohjelmaa voi katsoa täältä. En ole vielä itse siihen tarkemmin tutustunut, kun en tiedä pääsenkö Helsinkiin tuolloin. Mutta varmasti kaikkea kivaa luvassa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Maria 29/09/2015 at 14:47

  Tämmönen on myös ihan ydinkeskustassa! http://www.tokyokan.fi/ Saa mm. ruokia ja keittiötarvikkeita 🙂

  – Maria
  http://tinytrek.blogspot.com

  • Reply Tiia/reisereise 29/09/2015 at 18:59

   Voi vitsi kiitos!! Tuolla näyttää olevan jonkinlaisia geta-kenkiä myynnissä. Täytyy käydä vilkaisemassa liikettä, kun olen seuraavaki Helsingissä. 🙂

  Leave a Reply