Uusi keräilykohde: Vapaudenpatsaat

Pääsiäislomalla vuonna 2014 lähdin Nizzaan. Siellä rantabulevardia kävellessä osui silmiini tuttu patsas (jonka olen kylläkin vain nähnyt television välityksellä). Se oli Vapaudenpatsas. Kotona tuli sitten googlailtua ja huomattua, että tästä kuuluisasta patsaasta on versioita ympäri maailman!

P1270139

P1260631

Yksi näistä on Tokiossa, jota halusin mennä katsomaan. Olin nimittäin päättänyt tässä olevan hyvä keräilykohde. Onhan patsaita paljon ja myös maissa, jonne en välttämättä tule ihan ensimmäiseksi matkanneeksi, mutta vähemmän keräiltävää kuin esimerkiksi UNESCON:n kohteissa (joista tosin voisi alkaa kerätä kaikki, jotka ovat Euroopassa).

DSCN2281

DSCN2282

DSCN2289

Tietysti se aito ja ensimmäinen New Yorkin Vapaudenpatsas on varmasti suurin haave nähdä. Ei muuten viime maanantain #matkachat ainakaan sammuttanut yhtään NY-kuumetta. Tuo on kaupunki, jonne on joskus pakko päästä. Tuli muuten loistavia vinkkejä kaupunkiin, chatin koosteen voit lukea Globe Called Home -blogista. Mun twiitti pääsi muuten koosteeseen. 🙂

Täällä lista olemassa olevista patsaista.

PS. Keräilen myös Helsingin asuinalueiden vierailuja kyllä edelleen, eli en kesällä ehtinyt kaikissa käymään. Mutta vielä on muutamat kirjoittamatta ja osa siirtyy sitten ensi vuoteen, kun olen käynyt kyseisissä asuinalueissa. 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Jenni / Globe Called Home 24/09/2015 at 19:27

  Hahaa, mä mietinkin, että kerääkö joku näitä. 😀 Mä postasin näistä taannoin blogiini, ja itellä on nähtynä tähän mennessä neljä (postauksessa mainittujen lisäksi myös Las Vegasin patsas), mutta en todellakaan ala keräämään. Mulla on ihan tarpeeksi hommaa niissä UNESCOn maailmanperintökohteissa. 😀

  • Reply Tiia/reisereise 25/09/2015 at 14:22

   Juu, mä kerään. 😀 UNESCOn kohteet tuntuu olevan enemmän isoissa kaupungeissa, kun nämä Vapaudenpatsaat on jossain, johon tuntuu olevan pakko vartavasten mennä. Mut katotaan kuinka käy. 😀
   Mua kiinnostaa kyllä myös nuo UNESCOn kohteet, mutta niitä on niiin paljon..ehkä Euroopan kohteita voisi alkaa kerätä, mutta en tiedä, en päätä vielä.

 • Reply Jenna 25/09/2015 at 12:20

  Mä oon kans käyny ihmettelemässä vapaudenpatsasta Odaiballa 🙂
  http://www.hugepassionforlife.com/blog/2014/09/vapauden-patsasta-ihmettelemassa

  Hauska keräilykohde!

  • Reply Tiia/reisereise 25/09/2015 at 14:23

   Kiva, käyn kurkkaamassa. Oli kiva tuo alue. 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta 25/09/2015 at 14:36

  Hauska ja omaperäinen keräilyharrastus sinulla :D. Tiesin, että maailmalla on pari Vapaudenpatsasta, mutten esimerkiksi tiennyt, että sellainen löytyy Nizzastakin! Odaibassa on kuitenkin käyty :). Alueenakin se on ihan mahtava ja todella ainutlaatuinen.

  • Reply Tiia/reisereise 25/09/2015 at 15:03

   Huomasin Nizzan patsaan kanssa ihan vahingossa. Mutta olin siitä tosi innoissani. 😀 Mä tykkäsin myös Odaiban alueesta ja matka sinne oli myös mahtava! 🙂

   • Reply Jerry / Pako Arjesta 27/09/2015 at 11:08

    Jos menitte monoraililla niin se matka tosiaan on hieno :). Sain tietää, että ilmeisesti sinne menisi myös metro ehkä jopa suoraan Shinjukusta, mikä olisi tietysti helpompi, mutta toisaalta aika paljon tylsempi.

    • Reply Tiia/reisereise 27/09/2015 at 11:21

     Joo monoraililla mentiin, en ollut ollut koskaan tuollaisessa aiemmin, niin oli kyllä hienoa. 🙂
     Voittaa kyllä metron, jonka kyydissä tulee oltua ihan tarpeeksi.

  Leave a Reply