Suomen suurin matkablogiyhteisö

Green Apple hostel Busan, Etelä-Korea

DSCN1081

Koko Japanin reissun ajan meillä oli melko tiukka aikataulu, minä halusin nähdä niin paljon kuin mahdollista, poikaystävä tahtoi esitellä hänelle tärkeitä paikkoja ja vierailimme myös tapaamassa esimerkiksi anopin äitiä, joka asuu vanhainkodissa keskellä ei mitään. Ja sitten tämä yksi haluaa vielä ehtiä käymään Busanissa (ich). Olimme siellä vain yhden yön, ja koska saavuimme ja lähdimme lautalla satamasta, oli järkevintä etsiä majoitus läheltä satamaa.

Löysimmekin hyvän hostellin Apple Guesthousen, keskeiseltä paikalta lähellä Nampo metroasemaa, yhden pysäkin päässä Jungangdong (Jungang) asemasta, josta on kävelyetäisyys satamaan. Hostellissa oli myös ystävällinen henkilökunta, tosin toinen heistä puhui melko hyvin japania, joten olin taas keskustelun ulkopuolella.

DSCN1085

DSCN1098

DSCN1084

Hostellien tyypilliseen tapaan nukuimme dormissa, jossa oli meidän lisäksi vain eräs toinen aasialainen. Dormissa taisi olla kaikenkaikkiaan kuusi sänkyä, mutta oli erittäin rauhallista nukkua. Hostelli sijaitsee myös melko vilkkaalla kadulla, mutta molemmat nukuimme sikeästi.

DSCN1078

DSCN1096

Tässä hostellissa tarjottiin aamupala, mutta se koostui perinteisestä hostelliaamiaisesta eli paahtoleipää ja teetä/kahvia, saimme myös puolikkaan banaanin. 😉 Wifi toimi, kartan sai, hostellilla oli myös lokerikot arvokkaammille tavaroille. Pyykkiä pystyi pesemään kai pientä maksua vastaan, mutta kunnon keittiötä hostellissa ei ole (tosin ulkona syöminen voittaa varmasti ovat kokkaukset). Hostelli oli myös siisti, mutta rehellisyyden nimissä on mainittava; tulin menemään suihkuun toisen työntekijän jälkeen ja huomasin olevan se aika kuukaudesta. Eli suihkuhuoneen lattian olisi voinut siistiä paremmin. Yh, en olisi halunnut tietää.

DSCN1093

DSCN1094

DSCN1090

DSCN1086

DSCN1088

DSCN1091

DSCN1082

Kävelyetäidyydellä hostellista ovat ainakin:
Yongdusan Park, joka on auki myöhään iltaan asti ja jonka tornista on kivat näkymät kaupunginosan ylitse,
itse Nampo-dong on alue, jota suositellaan nähtäväksi, siellä on nimittäin vähän kaikkea,
kävelykatuja, on ravintoloita ja kahviloita, joista valita, järkyttävän halvalla saa esim. supersöpöjä sukkia,
on ruokatoreja, katuruokaa ja pieniä yksityiskohtia, kuten ”kultaisia” patsaita katujen varrella.

DSCN1095 – Kopio

Busanin keskusta ja uudempi osa sekä rannat sijaitsevatkin melko kaukana satamasta. Emme todellakaan olisi sinne ehtineet, mutta olen kyllä todella tyytyväinen siihen mitä näimme. Ps. Jos aikaa olisi ollut enemmän tämä temppeli olisi ollut ehdottomasti näkemisen arvoinen. Voin kuitenkin suositella majoittumista Nampo-alueelle tai ainakin vierailemaan siellä.

DSCN1077

Jos seinällä on Amelie, niin kyseessä on varmasti hyvä paikka.
ps. Muistathan, Etelä-Koreaan ei suomalainen tarvitse adaptoria!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply