Taas yksi bloggaaja Porvoossa!

DSCN2602

Seuraava kesäkaupunki, jossa vierailin toistamiseen oli Porvoo. Olin tosiaan toista kertaa Porvossa, kuten Raumallakin. En kuitenkaan nähnyt ensimmäiselle kerralla vilaustakaan Porvoon keskustasta, joten unohdan melko usein siellä käyneeni. Mutta kesällä 2015 sitten päräytin ja kävin tässä kauniissa kesäkaupungissa, mutta jos rehellisesti sanon, on Rauma minusta kivempi. Ei tietystikään aina kannata vertailla..molemmat ovat vierailun arvoisia paikkoja. Näin päiväni Porvoossa kului.

DSCN2604

Linja-autosemalta kävelin rantaan päin ja ylitin sillan, piti tietysti jäädä kuvailemaan varmasti tunnetuinta maisemaa Porvoosta, vanhaan kaupunkiin päin. Jatkoin matkaa tien toisen puolen hiekkatietä pitkin vanhaan Porvooseen. Kävin tutustumassa myös Porvoon kivikirkkoon.

DSCN2565

DSCN2569

Aikani vanhassa Porvoossa käveltyäni lähdin etsimään Runebergin asuintaloa, joka löytyi pienen sekaannuksen jälkeen. Sisälle en halunnut maksaa, mutta puutarha näytti kivalta.

DSCN2590

DSCN2591

Tykkään vierailla taidegallerioissa ym. joten tulin käyneeksi myös Porvoon taidetehtaassa, joka löytyy sillan toiselta puolelta. Paikka oli hyvin pieni, mutta tykkäsin taidelainaamosta, joka löytyy näyttelytilan vierestä.

DSCN2599

DSCN2596

En juo kahvia, joten en voi sanoa, että kahvihammasta kolotti, mutta kahvilaan astuin kuitenkin. Taidetehtaalta kävelin taas vanhaan Porvoon puolelle, sillä luulen siellä olevan mielenkiintoisimmat kahvilat. Kahviloista valikoitui suloinen Tee- ja kahvihuone Helmi, joka on aivan vanhan kaupungin Raatihuoneen vierellä. Siellä join kaakaon ja söin Runebergin tortun, kuinkas muuten. Tosin kesällä tortun syöminen oli vähän erikoista, mutta hyvää se oli. Pieni sadekuurokin yllätti, joten ei ollut mikään kiire takaisin ulos.

DSCN2614

DSCN2606

DSCN2608

DSCN2607

DSCN2613

Hetken päästä kuitenkin uskaltauduin jo astumaan ulos ja kävin ostoksilla Brunberg-karkkikaupassa, josta ostin suklaapusuja. Vierailin myös muissa ihanissa vanhan Porvoon putiikeissa, mutta muuta ei tullut ostettua. Vanhassa Porvoossa on myös pieni taidegalleria, jossa kävin. Gallerian piha oli kaunis ja nämä taitavatkin olla suosikkikuvani Porvoosta.

DSCN2617

DSCN2618

Sitten astelin puiston läpi markettiin, josta ostin evästä ja söin ne Porvoon torin kupeessa. Kohta jo bussi takaisin Helsinkiin saapui ja Porvoo jäi taakseni. Porvoo on kyllä niin lähellä Helsinkiä, joten kun taas pääkaupunkiseudulla asun, tulen varmasti vierailemaan kaupungissa uudelleen. Menkää tekin, tai olette varmaan jo olleet. 🙂

DSCN2622

DSCN2623

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply