Vanha Rauma hurmasi ja Suomen kapein katu on täällä!

Syksy on saapunut ja täällä sitä taas Vaasassa ollaan. Olen ajatellut tehdä kuluneesta kesästä yhteenvedon, mutta pitäisi ehtiä kirjoittamaan muutamasta kaupunkivierailusta. Tänä kesänä yritin kiertää Suomea aikalailla, sillä saatan viettää ensi kesän muualla. Kuopioon en valitettavasti ehtinyt, mutta Raumalla, Porvoossa ja Lappeenrannassa tuli käytyä sekä Porissa, jossa kyllä muutenkin käyn joka kesä, sillä se on kotikaupunkini.

DSCN2494

Näistä kolmesta kesäkaupungista kirjoitan kronologisessa järjestyksessä, joten niistä ensimmäisenä on vuorossa Rauma. Kaupunki on porilaiselle vähän kuin Ruotsi on Suomelle tai Turku tamperelaisille. Jokin ”kilpailu” on myös näiden kahden kaupungin välillä tai sanotaanko että porilaisten ja raumalaisten välillä. Rauma on myös vain noin 60km päässä Porista, ehkä siksi sinne ei tule mentyä usein. Kävin Vanhassa Raumassa vasta toista kertaa, Raumalla ehkäpä neljättä kertaa, sillä joka vuosi siellä järjestetään ilmainen Klustermus-musiikkifestivaali.

DSCN2491

Vanha Rauma hurmasi kyllä todella. Se oli myös paljon isompi alue mitä luokkaretkeltä muistin. Raumalle menin siskoni kanssa ja käytimme hyödyksi Onnibussin halpoja hintoja. Pidämme molemmat kirpputoreista, joten lyhyen kierroksen jälkeen Vanhan Rauman puolella jatkoimme matkaa poispäin keskusta-alueelta Ellinooran kirpputorilla.

DSCN2490

DSCN2468

Jossain vaiheessa tuli nälkä ja menimme Vanhan Rauman puolelle kahvilaan nimeltä Sali, läheisestä marketista ostimme kuitenkin eväät. Oli muuten todella hyvä palvelu tuolla kahvilassa, tosin omaa pöytää emme saaneet niin täynnä oli, mutta sopu sijaa antaa. Sijainti on aivan Vanhan Rauman keskus, kauppatorin laidalla.

DSCN2481

Tulin käyneeksi myös Rauman museossa, sillä opiskelijakorttia näyttämällä sinne pääsi ilmaiseksi. Oli mielenkiintoista nähdä pitsejä ja Rauma kai tunnetaankin erityisesti Pitsiviikostaan (tai ainakin Porissa). Museo oli muuten kyllä pieni ja ymmärrän hyvin, että pääsymaksu on 4€.

DSCN2474

DSCN2482

Raumasta löytyy muuten Suomen kapein katu! Se on nimeltään Kitukränn. Näköjään jotenkin olen alkanut epävirallisesti kerätä näitä kapeimpia katuja, sillä Kristiinankaupungissa kävelin Suomen 3. kapeimman kadun. Missäköhän se toiseksi kapein sitten on? Sinne seuraavaksi. 🙂

DSCN2488

DSCN2487

DSCN2489

Raumalla olimme heinäkuussa, onneksi ei satanut, kuten kaikki varmaan muistaa, intiaanikesä tuli tänä vuonna. Rauma, ja etenkin Vanha Rauma oli kyllä kaunis. Tulen varmasti menemään joskus uudestaan. Voin muuten jo tässä vaiheessa sanoa, ettei Vanha Porvoon tehnyt niin suurta vaikutusta. Tai sitten vedän vain kotiin eli Satakuntaan päin. 😉

DSCN2506

DSCN2502

DSCN2510

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Jenna 12/09/2015 at 08:55

  Oi, ihania kuvia Raumalta 🙂 Nuo kadut ovat niin symppiksiä ja kauniita.

  • Reply Tiia/reisereise 13/09/2015 at 10:37

   Kiitos kovasti! Tosin helppo ottaa noin ihanasta kaupungista kuvia. 🙂

 • Reply laura / to travel is to live 12/09/2015 at 09:19

  Rauman vanha kaupunki on kyllä kaunis! Pari kesää sitten vierailin, pitäisi päästä uudelleen 🙂 Mulle Porvoon vanhakaupunki on kyllä vielä rakkaampi, kaupungissa kun vietin opiskeluvuoteni 🙂

  • Reply Tiia/reisereise 13/09/2015 at 10:40

   Niin on, itsekin haluan joskus käydä uudestaan. Onkohan kaupungissa joulumyyjäiset?
   Uskon, että Porvoo on rakkaampi, kun olet viettänyt siellä enemmän aikaa. 🙂 Oli varmasti kiva opiskelukaupunki!

  Leave a Reply