Suomen suurin matkablogiyhteisö

HUH! Ryhmäteatterin Valheet ja viettelijät #bloggariteatterissa

 DSCN2767                                                                                                             Yhteistyössä Ryhmäteatteri
Olen niin onnekas, kun pääsin näkemään Suomenlinnan kesäteatterissa pyörivän Ryhmäteatterin rokokoonäytelmän Valheet ja viettelijät. Aika paljon pitää kaivella aikaa taaksepäin siihen kun olen viimeksi kesäteatterissa käynyt. Nyt myös erityisesti paikka kiinnosti, sillä en edes tiennyt Suomenlinnassa olevasta kesäteatterista. Miljöö toimi loistavasti taustana 1700-luvun Ranskalle ja teki kokemuksesta ainutlaatuisen. Näyttämö on muurien sisällä, jonne ei tuulenut yhtään. Suojana on myös katos ja tuoleille (jotka olivat kyllä vähän epämukavat) oli laitettu vilttejä.

Näyttelysuorituksia voi vain kiitellä. Erityisesti näyttelijäpariskunta Minna Suuronen ja Antti Virmavirta ovat lähes tunnistamattomia. Suuronen Madame de Merteuilina on häikäilemätön, joka kyllä ottaa ja juonittelee sen minkä haluaa. Virmavirtan Valmont on kuin rokkitähti, joka keikan jälkeen valitsee naisen, jonka kanssa viettää yön. Ainoastaan tämän viettelijän housut eivät olleet uskottavat aikakaudelle, rokkitähdelle kyllä. Ne kun näyttivät valkoisilta pillifarkuilta.

Upeiden naisten puvuissa ei oltu säästelty kangasta tai yksityiskohtia, niitä ei voinut kuin ihastella. Seuralaisenani oli kaveri, joka kuten minäkin jälleen, on kiinnostunut ompelemisesta. Sain valtavasti inspiraatiota ostaa mahdollisimman pian oman ompelukoneen.

DSCN2757

Tässä esityksessä valot, musiikki, liikkuvat lavasteet ja kerronnan rytmi tekivät saumatonta yhteistyötä. Hyvää työtä kertakaikkiaan! Aluksi ihmettelin tanssijoiden mukana oloa, ne tuntuivat irrallisilta osilta, kuin välinumeroilta, kunnes ymmärsin mitä ne edustavat. Koreografi oli hyvin suunniteltu, ja en voi kuin ihastella tanssijoiden kehonhallintaa ja ilmaisutaitoa. Varmasti monta hikistä työtuntia takana, mutta voin sanoa, että kannatti. Yllättäen tanssinumerot jäivät melkein päällimmäisenä mieleeni.

DSCN2758

Myös nuoret, minulle tuntemattomat, Cécile Volangesin (Sonja Salminen) ja
Dancenyn (Paavo Kinnunen) roolisuoritukset jäivät hyvin mieleen. Tämä Juho Kukkosen ohjaama Valheet ja viettelijät oli myös hauska, mitä ei ehkä uskoisi tälläisestä dramatiikka täynnä olevasta näytelmästä. Komedia toimi näytelmässä hyvin ja edellä mainitut näyttelijät saivat aikaan kuuluvimmat naurut. En varmaan pitkään aikaan unohda kohtausta, jossa Dancenyn naama on vääntynyt harpun väliin huutaen rakkauttaan ihastustaan kohtaan. Useat vitsit olivat sanaleikkiä, kaksimielisiä, Valheet ja viettelijät on selvästi vain aikuisille suunnattu näytelmä.

Sain kyllä sen verran sielunruokaa, että jaksaa vaikka tälläiset sadesäät. Menkää hyvät ihmiset teatteriin! Valheet ja viettelijät voi nähdä enää vain tämän viikon ajan, voin suositella. Esitys kestää hurjat 2h 40 min väliajalla, mutta voin sanoa, ettei missään tuntunut.

DSCN2764
/

Ryhmäteatterilta on tulossa taas kevääksi ”suuren suosion saavuttaneen” Mielipuolen päiväkirjan esityksiä. Kuulostaa myös tosi mielenkiintoiselta, opiskelijaliputkin, kun ovat 16€, niin taidan vierailla myös keväällä Ryhmäteatterissa.

Vielä vinkki, täältä voi käydä lukemassa ja ihastelemassa Valheet ja viettelijät tuotantoblogia.
Kiitos vielä Ryhmäteatterille, joka tarjosi liput, ja koko työryhmälle upeasta esityksestä!
Oli täysin teidän vikanne. 😉

DSCN2768

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Rosita 10/09/2015 at 08:30

    Ihana kirjoitus, näkyy kyllä että olet saanut sielunruokaa yltäkylläisesti!

    Mielipuolen päiväkirja kuulostaa tosi mielenkiintoiselta!!!

  • Reply Tiia/reisereise 10/09/2015 at 09:24

    Kiitos vain kivasta kommentista! 🙂 On jotenkin onni, että tuo Mielipuolen päiväkirja menee vasta ensi vuoden puolella, kun tämä syksy tuntuu niin kiireiseltä. Ajattelin sen kyllä mennä katsomaan. 🙂

  • Leave a Reply