Suomen suurin matkablogiyhteisö

Porissa – Instagram Travel Thursday

Sitä on tullut jo pari kertaa käytyä kotikunnilla, ennen kuin olen ehtinyt kirjoittaa sanaakaan. No, nyt tulee.
Ensimmäisen vierailun syy oli tuliaisten vieminen Japanista, perheen ym. näkeminen ja tietysti Pori Jazzit, joissa en ehtinyt viime vuonna lainkaan käymään.

upload

Porihan on melko pieni kaupunki, joten jazz-kansa elävöittää kivasti katuja ja sen kyllä huomaa, kun jazzit ovat käynnissä. (Tietysti ihan konkreettisestikin, kun Etelärantaan ei pääse ajamaan autolla.)
Jazz-kadulla kävimme lauantaina. Uutuutena oli maailmanpyörä, johon Satakunnan kansan lukijat olivat saanet ilmaislippuja. En tykkää korkeista paikoista, joten en nauttinut kauheasti koko pyörästä. Toi se mukavaa vaihtelua kuitenkin, mutta ensi vuonna toivoisin sen olevan auki pidempään, nyt pyörä suljettiin jo klo 22. iltaisin.

upload

upload

Tuli myös ostettua Pori Jazz -paita ensi kertaa elämässä. Mikäs sen parempi ajankohtaq kuin 50-vuotisjuhlavuonna.
Yhteenkään konserttiin en mennyt tänä vuonna, tuskin kukaan tulee koskaan ylittämään vuotta 2010, kun Tori Amos (suurin idolini) esiintyi jazzeilla, kotikaupungissani.

upload

upload

Musiikin perässä menin seuraavalle reissulle, sillä Kirjurinluotoon pärähti Porispere-festivaali. Siellä tuli nähtyä mm. Danko Jones, Lapko (huomasin, etten ole enää fani) ja Eppu Normaali.

#festival #DankoJones #canada #pori

#DankoJones was well you have to see and hear yourself #rock #music #canada #Finland #pori #hometown #kova #summer15

Kun lähdimme, tuttavallisemmin, Kirvatsista pois oli jo myöhäinen yö ja paikka oli tosi kaunis, siellä täällä palavissa valoissa. Tuo pallo toki loistaa aina joen toisella puolella.
Kirjurinluoto on muuten tosi kiva paikka, etenkin perheen pienemmille, sillä aina kesäisin siellä on muutamia eläimiä kuten lampaita, kanoja ja riikinkukko. Myös laamoja saattaa näkyä. Tämän lisäksi kannattaa vierailla merirosvolaivassa ja käydä kurkkimassa, jos Pelle Hermanni olisi kotosalla. Hahmon luonut Simo Ojanen asuu Porissa, siksi tuo puisto varmasti sieltä löytyy. Kirvatsissa on myös ranta, joka on ihan kiva, tosin virta joessa on aika voimakas. Tietysti Yyteri on myös mahtava paikka, mutta arvatkaa vaan tuliko siellä tänä kesänä käytyä. Vielä ehkä ehtis. 😉 Yyteri sijaitsee noin 18 km päässä keskustasta. Paikalle pääse parhaiten omalla autolla, mutta myös bussi kulkee, tosin hieman pitää pysäkiltä kävellä.

After the #festival #pori #kirjurinluoto #kirvatsi #river #lights bad camera

upload

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimii esimerkiksi Destination Unknown -blogi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply satuvw 09/08/2015 at 13:33

    Nyt täytyy tunnustaa, en ole koskaan käynyt Porissa, mutta Pori Jazz olisi kyllä hyvä ”tekosyy” tulla tutustumaan kaupunkiin. 🙂

    • Reply Tiia/reisereise 13/08/2015 at 10:34

      Kiva, siellä ne odottavat joka heinäkuu. 🙂

    Leave a Reply