Osakassa hyvää ruokaa ja tatuointien piilottelua

Osakassa, niin kuin monessa muussakin kaupungissa, nukuimme yhden yön. Voin kirjoittaa yöpaikastamme erikseen lyhyen jutun, sillä tähän taitaa tulla muutenkin aika monta kuvaa. Oikeastaan heitimme vain kamat huoneeseemme ja lähdimme päiväretkelle Naraan. Kirjoitan kuitenkin Osakasta ensin, koska sinne saavuimme ensimmäisenä.

DSCN0901

Mielipiteeni Osakasta muuttui myönteisemmäksi, sillä olin kuvitellut sen olevan ”vain” suuri business-kaupunki. Mutta siellä olikin mukava, mutta ruuhkainen kävelykatu, hieno silta ja hyvää ruokaa. Se riittää.

DSCN0914

DSCN0908

Ruoasta puheenollen maistoin täällä ensimmäistä kertaa ravintolassa okonomiyakia (japanilainen pannukakku) ja takoyakija, jotka ovat siis mustekalapalloja. Hyviä olivat molemmat. Syömässä kävimme ihan Dōtonbori-sillan toisella puolella ”Okonomiyaki” nimisessä ravintolassa. Eli ihan ”keskustassa”, hintataso oli kuitenkin kohtuullinen, mutta en valitettavasti muista yhtään mitä maksoimme.

DSCN0925

Aivan ensiksi vierailimme, minun tahdostani, Floating Gardenissa, joka ei nimestään huolimatta ole puutarha vain näköalapaikka. Todella mielenkiintoisen näköinen myös kaiken lisäksi. Emme sitten kuitenkaan menneet näkötasanteelle, koska se oli mielestämme liian kallis. Sää oli myös melko harmaa, kuten kesäkuussa melkein joka päivä Japanissa, joten ehkä kauheasti sieltä ei olisi nähnyt. Matkalla ylös näimme mielestäni ihan tarpeeksi, nuo rullaportaat ylös olivat mahtavat!

DSCN0889

DSCN0888

Kun ilta saapui ja vatsat oli täynnä, ajattelimme kävellä hostelliimme. Matkaa olikin vähän enemmän ja lähdimme ensin väärään suuntaankin, joten piti luovuttaa ja ottaa metro. Iltasella kävimme vielä tien toisella puolella suuressa onsenissa. Paikka oli upea, mutta aijai, en pystynyt rentoutumaan, sillä tatuoinnit olivat kielletty. Huomasimme tosin sen vasta, kun saavuimme paikan päälle. Poikaystäväni sanoi, että se on ihan ok ja voisin peittää ne. Onneksi oli ilta, niin ihmisiä oli vähän. Pelkäsin koko ajan, että joku tulee valittamaan. Tatuointini ovat pienet ja toisen pystyin peittämään pyyheellä, joka oli päässäni. Koko ajan oli epämiellyttävä olo ja olin itse asiassa vähän vihainen J:lle, sillä olin kuitenkin maksanut sisäänpääsymaksun ja odotin jo suihkuunpääsyä päivän jälkeen, joten olisi kiva jos joku tulisi sanomaan, että lähdepäs siitä, pääsy kielletty. Lähtiessä pois olin myös sen verran hermostunut, että unohdin pyyhkeeni tuolinkarmille, mutta onneksi tajusin sen, kun olin mennyt hissillä alakertaan.

Kun poikaystäväni vihdoin saapui rentouttavasta onsenista (hah) sanoin, etten enää halua tehdä näin. Hän puolestaan kertoi, että miesten puolella oli ollut länkkäri, joka oli ihan reteesti laittanut teippejä tatuointeinsa päälle, eikä kukaan ollut valittanut hänelle. Jaaha, kumpikohan on hygieenisempää, teipit vai ihan vain reilu peseytyminen. Epäilen kyllä muutenkin sanoisiko joku japanilainen tatuoinneista jotakin. En itse kuitenkaan enää mennyt paikkaan, jossa tatuoinnit oli selvästi kielletty, tai tule menemään. Tosi suuri sääli, sillä tuokin oli aivan upea paikka. Naisten puoli oli aasialainen, monta erilaista allasta, saunaa en kyllä löytänyt vai oliko se niin, etten mennyt, kun halusin vain ulos koko paikasta. Yhtään kuvaa en ottanut, mutta täältä voi katsoa kuvia paikasta. Ei näytä yhtän hullummalta tuo miesten eurooppalainen puolikaan.

DSCN0926

Olen ajatellut lentäväni seuraavalla Japanin reissulla suoraan Osakaan. Sieltä on lyhyempi matka myös Shikoku saarelle, jossa emme tulleet lainkaan käyneeksi, muissa pääsaarissa vierailimme kyllä.
Japanista kun kirjoittaa haluaisi mennä taas takaisin!

Hups, itse asiassa Osakaan matkasimme Yokohamasta (joka on todella lähellä Tokioa), tässä junan aikataulu:

Yokohama-Osaka klo 5.20-8.12

Taisimme jäädä myöskin pois Shin-Osaka-asemalla, josta jatkoimme lyhyempää matkaa hostelliin kuin jos olisimme menneet Osakan pääasemalle asti.

DSCN0818

Previous Post Next Post

You Might Also Like

46 Comments

 • Reply Paula aka sateenmuruja 09/08/2015 at 22:05

  Hienoja kuvia etenkin neljänneksi ja toiseksi viimeiset ja mielenkiintoisia japanilaisia ruokia!

  • Reply Tiia/reisereise 12/08/2015 at 21:19

   Kiitos vain, ruoka oli hyvää! 🙂

 • Reply Heidi 10/08/2015 at 15:33

  Minäkin tahdon Japaniin! Ja syömään noita mainitsemiasi japanilaisia ruokia, lurps :).

  • Reply Tiia/reisereise 12/08/2015 at 21:20

   Siitä vain lippuja varaamaan. 🙂 Ruoka on kyllä hyvää Japanissa, mutta itse ainakin taas kyllästyin siihen jossain vaiheessa. Tuli ikävä leipää ja hedelmiä pääasiassa.

 • Reply Ansku BCN 10/08/2015 at 17:39

  Taitaa monella olla ongelmia tatuointien kanssa, niin yleisiä ne ainakin täällä länsimaissa on! En tiedä miten omani peittäisin, huh…

  • Reply Tiia/reisereise 12/08/2015 at 21:22

   Jep, taitaa olla nykyään pikemmin niinpäin, että on harvinaisempaa jos ei ole tatuointeja. Mutta vau, en tiennyt, että sulla on tatuointeja. Näkyyköhän ne jossain kuvissa. 😀

 • Reply Annika | Travelloverblogi 10/08/2015 at 21:06

  Oih, Japani on niin ihana. Ollaan pari kertaa kierrelty junalla. Pitäisi taas päästä. Viimeisestä kerrasta on jo yli kahdeksan vuotta. Olen ehkä muuttunut ruoan suhteen vähän ennakkoluulottomammaksi sen jälkeen, sillä minulla on ollut Japanissa vähän hankala löytää syötävää… Mustekalapallot eivät oikein maistuneet…

  • Reply Tiia/reisereise 12/08/2015 at 21:28

   Niin on <3 Vautsi, että olet ollut siellä jo kahdeksan vuotta sitten!
   Ymmärrän kyllä tuon ruokajutun, japanilainen ruoka on hyvää, mutta itselle alkoi ainakin tökkiä se jossain vaiheessa, varsinkin aamiainen, kun ei saanut leipää ja jugurttia vaan aina kalaa, vihanneksia ym. ja lähes joka aterialla RIISIÄ. Kala on toki aina hyvää, mutta ei sovi aamiaispöytääni parin kerran jälkeen. ;D

   Söin hyvän pizzan italialaisessa ravintolassa Sapporon juna-aseman vieressä sijaisevassa ostoskeskuksessa.
   Eli rohkeasti vain eurooppalaisiin ravintoloihin, jos japsiruoka ei maistu. 🙂

 • Reply sarrrri 11/08/2015 at 19:48

  Mä olen kausittain varovaisen kiinnostunut Japanista, mutta se ei ole koskaan houkutellut niin paljon, että olisin esimerkiksi katsellut lentoja sinne. Tuollainen ”onsen” voisi kyllä olla ihan mielenkiintoinen kokemus, tosin todennäköisesti marssisin tieheni tatuointikiellon nähtyäni vaikkei minulla itselläni sellaisia olekaan. 😀

  • Reply Tiia/reisereise 12/08/2015 at 21:30

   Joo, yksi poikaystäväni kaveri sanoi, että tuollainen tatuointikielto on tyhmä, olin vain: kiitos! Japanilaiset on aika konservatiisivia, en esim. nähnyt yhdenkään (!) japanittaren pukeutuneen toppiin (niin, että kainalot näkyvät), aina niissä puseroissa oli pienet hihat.

 • Reply Reason for a Season 11/08/2015 at 23:57

  Mielenkiintoista! En tiennyt, että tatuoinnit voivat olla tuolla tavalla ongelma. Jotenkin hassua, kun nykyään tatuointeja on lähes kaikilla. Japaniin olisi kyllä kiva päästä. Budjettivajeen takia nämä vähän kalliimmat kohteet jäävät yleensä valitettavasti minulta välistä :P. Japanilainen ruoka on vaan parasta, voisin reissata vaan sen perässä.

  • Reply Tiia/reisereise 12/08/2015 at 21:33

   Joo, kyllä ne on. Yhä vieläkin 2000-luvulla. Japanilaisilla ei usein ole tatuointeja, koska sitten he olisivat jotenkin ”pahoja”, rikollisia.
   Niin, kyllä Japani vähän kallis on, vaikka lentoja saa lähes aina alle tonnin. Mutta sen päälle sitten kaikki muut.
   Mulla taitaa intialainen ruoka mennä japanilaisen yli. 😉 Mutta on kiva, että ihmiset syö/tietää muutakin kuin sushia.

 • Reply Arna | Cocoa etsimässä -matkablogi 12/08/2015 at 11:02

  Japani on meillä todella korkealla matkahaavalistalla, ja tänä keväänä se oli jo melkein suunnitelmissakin, kunnes joku toinen suunnitelma tuli ja jyräsi :). Kaikki Japaniin liittyvä kiinnostaa, eikä todellakaan vähiten ruoka (rakastan japanilaista ruokaa, niin sushia kuin kaikkea muutakin!), joten kai tuonne on mentävä mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Kiitokset matkainspiraatiosta!

  • Reply Tiia/reisereise 12/08/2015 at 21:36

   Kiva kuulla, maassa on kyllä tosi paljon nähtävää ja myös eri vuodenajat ovat niin erilaisia (tosin suomalaisella aika tuttuja). Ruska on tosi kaunis Japanissa, menisin itse ehdottomasti mielummin syksyllä kuin kesällä, nyt kun on kokemusta.
   Mä ihastuin inari-sushiin, muuten olen vähän kyllästynyt sushiin, söin sitä kai liikaa jossakin vaiheessa.
   Toivottavasti saan joskus lukea Japanin matkastanne. 🙂

 • Reply Jenna / Journey Diary 12/08/2015 at 14:07

  Olis niin mahtavaa päästä Aasiaan reissaamaan, ehkä vielä joskus 🙂

  • Reply Tiia/reisereise 12/08/2015 at 21:37

   Niin 🙂 mutta ettekö ole menossa Kiinaan tänä vuonna?

 • Reply Pirkko / Meriharakka 12/08/2015 at 22:14

  On se vaan iso, Osakakin. (Tokiossa en ole ollut). Käytiin Osakasta kohta jo pari vuotta sitten junalla Hiroshimassa ja vaikka metroasema oli hotellin alakerrassa, niin takaisin hotelliin oli illalla haastavaa löytää, kun emme ensin tienneet, että mikä sen hotellin exitin numero nyt olikaan, niistä noin 40:stä exitistä!

  • Reply Tiia/reisereise 17/08/2015 at 19:25

   On, on iso, näin varmasti Osakastakin vain murto-osan. Toivottavasti pääsen uudelleen. Tuli kommentistasi mieleen, että unohdin vallan mainita Osakan rautatieaseman vaakatasossa liikkuvat rullaportaat, höh! 😀

 • Reply Jenni / Globe Called Home 13/08/2015 at 00:01

  Oliko noi pannukakut siis suolaisia vai makeita? Jotain suolaisia pannukakkuja olen maistanut (Havaijilla, jossa japanilaisia ravintoloita riitti…), mutta nuo näyttävät makeilta?

  • Reply Tiia/reisereise 17/08/2015 at 19:29

   Ne ovat itse asiassa suolaisia. Niissä on ainakin kananmunaa, usein jotain lihaa (itse en tosin syö punaista lihaa, joten myös sellaisia versioita on), sipulia, kaalia ja päällä tottakai majoneesia.
   Majoneesia japanilaiset muuten käyttää aika paljon. 😀

 • Reply Lotta Watia | Unagidon 13/08/2015 at 11:02

  Herkullinen Osaka! Okonomiyaki ja takoyaki ovat suurta herkkua. Osakassa on ihanan rento fiilis. 🙂

  Mun sisko ajettiin kerran kylpylästä pois hänen yläselässään olevan suurehkon tatuoinnin vuoksi. Henkilökunta sitten kuitenkin sanoi, että hänelle voidaan seuraavana aamuna järjestää yksityinen kylpy (oltiin siis yötä onsen-hotellissa). Noita teipattuja tatuointeja myös toisinaan näkee…

  • Reply Tiia/reisereise 17/08/2015 at 19:31

   Joo niin oli! Ajattelin ensin, etten pitäisi näistä mustekalapalloista, mutta kyllä juu vaan. Nam!

   Ai oho, oikeasti? Ei ollut varmaan kivaa siskollasi, mutta tosi kiva, että yksityinen kylpy järjestyi.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 13/08/2015 at 13:11

  Oho, en tiennytkään, että tatuoinnit Japanissa ongelma!

  • Reply Tiia/reisereise 17/08/2015 at 19:31

   Joo, valitettavasti. Ja heidän ongelmansa, mun mielestä. 😀

 • Reply Anne | Metallia Matkassa 13/08/2015 at 19:58

  Joo, ihanat kylpylät jäivät kyllä viime Japanin reissulla valitettavasti väliin, itsellä kun on mm. tuo koko oikea käsivarsi tatuoitu, jota ei varmasti katsottaisi hyvällä. Miehellänikin on aika paljon tatuointeja. Sen verran ilkeä olin kuitenkin, että Kawaguchikossa majatalon omassa pikkukylpylässä kävin sähköpostissa varausvahvistuksen yhteydessä tulleesta kiellosta huolimatta. Kylvin kahtena iltana (molempina, kuin siellä yövyimme) ja kummallakin kerralla sain olla yksin. Enkä usko, että kukaan muu asiakas (kaikki olivat pääsääntöisesti ulkkareita) olisi pahastunut. Mutta säännöt on tietysti sääntöjä ja Japanissahan niitä rakastetaan..

  Entisen isäntäperheeni luona Nagoyan seudulla vierailessa meillä on ollut tapana mennä yhtenä iltana yhdessä kylpemään, mutta tällä kertaa (ja tulevinakin) se jää varmasti väliin. Olen kuitenkin kuullut vapaamielisemmistä kylpylöistä, joihin tatuoidut (ja rikolliset 😉 ) ovat tervetulleita. Ainakin Unagidon-Lotta taisi niistä joskus jossain postauksessa jotain mainita:) Eli toivoa ei ole täysin menetetty 😀

  Mutta 10 vuotta sitten Japanissa vaihdossa ollessani minulla oli jo yksi pieni tatuointi lapaluun kohdalla; peitin sen kylpiessä pyyhkeellä, jota kylpylöissä on aina tapana raahata mukana. Koulussa kun meillä oli uintia, jouduin peittämään kuvan laastarilla. Omasta mielestäni se on vähän liiottelua, mutta tatuointikielteisyys on vaan niin juurtunut japanilaiseen kulttuuriin, ettei se sieltä ihan hevillä poistu, vaikka nykyään nuoret ottavat tatuointeja jne. He vain sitten elävät sen asian kanssa, ettei ole asiaa kylpylään, julkisiin uimahalleihin jne.

  • Reply Tiia/reisereise 17/08/2015 at 19:37

   Kyllä mäkin varmaan menisin, jos tietäisin, että voisin kylpeä yksin. Harmi, ettei tiedä etukäteen kuinka täyttä tulee olemaan. Tosin mun kokemuksen mukaan illalla on vähemmän ihmisiä.
   Ja on oikeesti tosi kiva, että löytyy myös paikkoja, johon tatuointikieltoa ei ole laitettu. Uskon silti, että länsimaalaiset saavat enemmän anteeksi (tai ylipäätänsä ulkomaalaiset). Ei se silti kivalta tunnu, koska itse pidän tatuoinneista kovasti ja olen niitä kyllä ottamassa lisää. Tosin tässä vaiheessa se ei enää haittaa, koska pari jo löytyy.
   Mun poikaystävä haluaisi tatuoinnin, mutta ei varmasti tule ottamaan, koska tulevaisuudessa sento/onsen jäisi väliin. :I

 • Reply Reetta 13/08/2015 at 23:55

  Okonomiyaki on yksi lemppariruuistani Japanissa – ahh!!

  Niin, tatuoinnit… Henkilökohtaisesti en ole ikinä lämmennyt kyseiselle taiteenlajille, joten en nyt lähde kommentoimaan sen enempää. Kuulin tosin viime maaliskuun Hokkaidon-reissullani, kuinka japanilaiset itse suhtautuvat tatuoituihin, jotka sinnikkäästi ilmaantuvat onseniin: jos kyseessä on japanilainen, on hän todennäköisesti rikollinen, jolloin kukaan ei uskalla huomauttaa tatuoinneista. Jos kyseessä on ulkomaalainen, hän todennäköisesti ei ole rikollinen, mutta kukaan ei siltikään huomauta, koska ei kehtaa puhua ulkomaalaiselle. Toki tilanteita ja onseneitakin varmaan on joka lähtöön: jossakin tatuointeihin suhtaudutaan leppoisammin, ja useimmissa kuitenkin kysytään jo tiskillä ulkomaalaiselta, että eihän varmasti ole tatuointeja (tai asiasta ilmoitetaan havainnollistavalla kuvakyltillä). Harmittaa toki kaikkien tatuoitujen puolesta, sillä onsenit ovat niiiiiin ihania paikkoja, että niiden välistä jättäminen kyllä sulkee tärkeän osan japanilaista kulttuurikkokemusta pois! (nimim. viimeksi 15 päivää Japanissa, 10 kertaa onsenissa)

  • Reply Tiia/reisereise 17/08/2015 at 19:41

   Vau 10 kertaa onsenissa! Ja nekin ovat usein niin erilaisia, että menee aina uteliaisuudestakin katsomaan. Ja on oikeasti ihanaa pukeutua puhtaaseen yukataan onsenin jälkeen, japanilaisten ”kylpytakki”. 😀 Tai ainakin hotelleissa näkee ihan käytävillä ihmisten vain kulkevan yukatat päällä.

   Tuo on varmasti totta, mitä kirjoitit. Ei välttämättä kovin moni japanilainen edes osaisi sanoa tatuointien olevan kiellettyjä. Tosin elekielellä olisi ”pakko” ymmärtää.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net 14/08/2015 at 06:31

  Häh, siis tatuoinnit on ongelma? Onpa yllättävää.

  Japani on meillä vielä käymättä, erityisesti kiinnostaa kirsikkapuun kukinnat. Valitettavasti niin taitaa kiinnostaa aika montaa muutakin kun hinnat tuppaa nousemaan tuolloin pilviin. 😛

  • Reply Reetta 14/08/2015 at 20:56

   Perinteisesti tatuoinnit on varattu ainoastaan järjestäytyneen rikollisliigan yakuzan käyttöön (jotka suhtautuvatkin sitten intohimolla niihin: erään päästä varpaisiin tatuoidun yakuzan iho oli kuulemma asetettu näytteille hänen kuoltuaan, koska ko. henkilön tatuoinnit olivat niin hieno taidonnäyte! Makaaberia, mutta mitäpä kummallista ei Japanista löytyisi…). Nykyään raja on toki löyhentynyt, ja normi-pulliaisetkin (varmaankin lähinnä nuoret) ottavat jonkinlaisia tatuointeja, mutta tietävät sitten, että myöhemmin elämässä ei ole asiaa esim. perinteisten taiteiden harrastamiseen ja julkisissa kylpylöissä kylpemiseen. Ulkomaalaisille tosiaan saattaa tulla yllätyksenä. En tiedä, onko se tatuointien teippailukaan kovin hyvä keino onsenissa; sinne kun ei ole asiaa jos on esim. haava ihossa, joten jos iholla näkyy teippiä, se herättää joka tapauksessa negatiivista huomiota. Eikä se yhteisessä kylvyssä lilluva teippi niin mukavalta tunnu hygieniasyistäkään.

  • Reply Anne | Metallia Matkassa 15/08/2015 at 07:50

   Maassa, jolla on pitkä historia tatuoinneissa, on minunkin mielestäni yllättävää, että tatuointeihin suhtaudutaan vielä nykypäivänäkin niin nuivasti. Mutta kuten Reetta kommentoi, ne yhdistetään rikollisuuteen (yakuza). Aikoinaan rikollisia merkittiin myös tatuoinneilla (irezumi).

   Itse pidän tatuointeja taiteena ja sitä se onkin; arvostettuja ja oikeasti lahjakkaita tatuointiartisteja ei löydy ihan joka pitäjästä ja kuvat ovat teoksia iholla (no, jotkut 90-luvun tribaalit eivät ehkä ole..). Aionkin tatuoida itseni ”päästä varpaisiin” 🙂

   Haastattelin kavereitani keväällä Japanissa käydessäni, osa heistä tatuoituja, osa ei, mutta eivät he oikein osanneet sanoa juuta eikä jaata, miksi ilmapiiri on vieläkin niin kielteinen tatuointeja kohtaan. Tuntuu, ettei ajatusmaailma ole muuttunut sukupolvissakaan, vaikka nuoret ottavatkin kuvia enemmän nykyään. Tosin japanilainen kulttuuri on muutenkin sellainen, että yksilöllä ei juuri ole merkitystä – mennään valtaväestön mukaan, myös ajatusmaailmassa, vaikka oikeasti saattaisikin ajatella toisin.

  • Reply Tiia/reisereise 17/08/2015 at 19:43

   Kyllä, valitettavasti. On se kyllä yllättävää, tai sitten ollaan vain niin tottuneita tatuointeihin, ettei ne herätä kauheasti tunteita.

   Mun haave on nähdä myös Japania kirsikkakukintojen aikaan, ja perinteisesti Kioto. Teidän pitää tutustua japanilaiseen perheeseen, joka voi majoittaa teidän. 😛
   (Tämä kommentti siis Miika <3 Giia:lle).

 • Reply Henna /suurin onni 14/08/2015 at 12:39

  Melko mielenkiintoisen näköisiä nuo okonomiyakit… 😀 Mutta uskon, että hyviä ovat!

  • Reply Tiia/reisereise 17/08/2015 at 19:44

   Ovat parempia miltä ehkä näyttävät. 😀 Kannattaa maistaa, niitä voi syödä, vaikka aamiaiseksi.

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita 15/08/2015 at 00:14

  Ymmärrän hyvin tuon inhottavan tunteen mikä sinulla tuli tatuointien kanssa. Sitä on vähän vaivautunut eikä oikein osaa nauttia näkemästään kun koko ajan pelkää joku tulee valittamaan. Itselläni ei ole tatuointeja, mutta olen kokenut samanlaista vaivautunutta oloa joskus esim. paikoissa joissa valokuvaus on kielletty. Itsehän kuljetan järkkäriä mukana lähes joka paikkaan ja vaikka en kuvaakaan ottaisi paikassa, jossa se on kiellettyä, tulee silti tunne joku luulee tuo kuvaa kun sillä kerta on kamera. 🙂

  • Reply Tiia/reisereise 17/08/2015 at 19:46

   Joo ei ollut mukava tunne, koska olen kuitenkin aika kiltti ja tottelen useimmiten sääntöjä. 😉 En haluaisi loukata ketään, mutta mielestäni tatuoinnit ovat ihan ok onsenissa. Outoa olisi, jos esim. Suomessa ei saisi mennä uimahalliin uimaan, jos tatuoinnin omistaa.

 • Reply Terhi / Muru Mou 15/08/2015 at 10:34

  Siis mikä tuo onsen on? Jonkin sortin kylpylä? Onko siellä hoitoja vai vaan pelkkiä altaita? Hassua tuollainen tatuointikielto, mutta kommenteissa Reetta on hyvin selventänyt asiaa. Maassa maan tavalla, joten eipä olisi mullakaan asiaa onseniin 😀

  • Reply Tiia/reisereise 17/08/2015 at 19:54

   Tavallaan joo, ne ovat siis kuumia lähteitä, jotka ovat joko sisä- tai ulkotiloissa tai molempia. Usein onsenit ovat mielestäni vähän vaatimattomimpia ja useimmat melko pieniä verrattuna esim. länsimaalaiseen kylpylään. Onsenissa on siis esim. pari allasta, jossa vesi on ihanan kuumaa. Joskus voi olla sauna ja miksei jotain hoitojakin, jos paikka on iso.

   Onseniin voi mennä kuten esim. Suomessa uimahalliin tai sitten voi yöpyä esim. ryokonissa (jap. majatalo), missä usein on onsen kylpemistä varten. Näissä ei sitten kai usein ole huoneessa suihkua. Joskus myös vessat voivat olla käytävillä, vähän kuin hostelleissa.
   Voin kyllä suositella kokeilemaan ryokan+onsen yhdistelmää, tosin sänkynä on futon lähes varmasti, mutta sekin on kokemuksen arvoinen. Se käydään usein tekemässä valmiiksi, sillä välin, kun asiakkaat ovat onsenissa.
   Vierailin onsenissa ensimmäisen kerran viime marraskuussa ja kirjoitin siitä jutunkin:
   https://www.rantapallo.fi/reisereise/2015/01/04/taydellinen-rentoutuminen-onsenissa/

 • Reply Kiia 15/08/2015 at 20:40

  Oii! Japani keikkuu edelleen bucket listillani korkealla. Harmi kun mun puolisoa einiin kiinnosta. Pitää aloittaa innostusprosessi niin päästäisiin VIHDOIN reissaamaan tuonnekin pän maailmaa 🙂
  Kiinnostava tuo tatuointijuttu. Ollaan molemmat aika leimattuja niin jäis varmaan onsenit näkemättä 🙁

  • Reply Tiia/reisereise 17/08/2015 at 20:05

   No sitten sanot puolisolle sayonara ja lähdet yksin. 😀 No ei, uskon, että innostusprosessi toimii…Japanissa kun on kyllä kaikenlaista.

   Ei jää onsenit näkemättä! Ainakin yhdessä onsenissa, jossa kävimme pystyi ”huoneen” varaamaan itselleen tai esim. pariskuntana/kaverina. Muutama on jo kommentoinutkin, ettei kaikkialla olla niin tarkkoja, joten ihan varmasti pääsette, jos Japaniin saakka pääsette. ;D

 • Reply lena / london and beyond 15/08/2015 at 21:31

  Mä sain niin hyvää japanilaista ruokaa Osakassa, ettei tosikaan 🙂 Okonomiyaki on ehdottomasti yksi suosikeistani. Mun kaveri on kotoisin Osakasta ja äidillään on japanilainen ravintola Taiwanissa – saatiin kerran nauttia siellä ihan mahtavasta ruoasta, ihan oikeassa japanilaistyylisessä paikassa. Voi kun pääsisi taas japaniin pian 🙂

  • Reply Tiia/reisereise 17/08/2015 at 20:06

   Voin uskoa. 🙂 Japanista taitaa melkein heti ensimmäisenä tulla mieleen hyvä ruoka. Mä toivon pääseväni myös pian takaisin!

 • Reply Kohteena maailma 16/08/2015 at 15:08

  Kiva postaus! Japani on kiinnostava paikka ja tuo tatuointijuttu on tullut muutaman tatuoidun tutun tarinoista tutuksi. Itse en ole ollut kuin viikon Tokiossa ja tehnyt sieltä retken Fujille ja Hakoneen, joten maasta on aivan liian vähän itsellä omakohtaisia kokemuksia. Uskoisin että Japaniin tulee kyllä lähdettyä jossain vaiheessa tutustumaan uusiin alueisiin.

  P.S. Mikäs teema sulla on blogissa käytössä? Upean näköinen blogi!

  • Reply Tiia/reisereise 17/08/2015 at 20:12

   Kiitti! Ja ehdottomasti kannattaa, niin paljon nähtävää pienessä maassa. Olen itse ainakin huomannut, että mitä enemmän saan tietää sitä enemmän kasvaa halu tietää lisää. Onneksi voin kotona kysellä kaikenlaista. 🙂
   Mä en ole nähnyt Fujia kovinkaan läheltä, voin uskoa, että on ollut vaikuttava näky..toisaalta olen kuullut, että se on kovin kivinen vuori vaeltaa.

   Hahahh vai niin, kiitti. Mulla on käytössä teema OM, oon vaihtanut sen automaattisen fontin joksikin, en enää muista. Mutta oikeastaan olen itse ajatellut vaihtaa teemaa. 😀 Tämä on kyllä hieno, mutta jokaiseen postaukseen pitää valita artikkelikuva ja toivoisin, ettei se enää näkyisi itse postauksessa. Ja muutenkin en halua, että mun blogin pääväri on punainen. En tajua mistä se edes jäi.
   Mutta joo, hassua, että kommentoit ulkoasua, sillä oon juuri pari viikkoa miettinyt ”uudistusta”, pitäis myös uusi banneri tehdä. Tuli nyt vähän pitkä selostus aiheesta.

   • Reply Kohteena maailma 18/08/2015 at 13:00

    Itse asiassa noi mustavalkoiset laatikot ja fontit on hyviä! Mutta nyt kun sanoit että aiot vaihtaa, niin aloin epäileen kokeilenko itsekään 😀 No joo, tarvis itse ulkoasua muuttaa, ja tässä oli paljon hyvää kyllä, mutta laittaisin yksvärisen taustakuvan taustaks 🙂

    • Reply Tiia/reisereise 18/08/2015 at 21:12

     Joo, tykkään myös itse noista laatikoista. Vaihdan kai Florence-teemaan, vaikka se onkin suosittu. Mutta se näyttääkin tosi kivalta. Kannattaa kuitenkin kokeilla esikatselussa miltä näyttää. Taustakuva tulee tässä automaattisesti, muistaakseni joku kuva pitää olla, mutta toki voi lisätä yksivärisen taustakuvan. Yksivärinen tuo kyllä selkeyttä.
     Tämä sama teema on käytössä ainakin Pää pilvissä -blogissa ja Just go -blogissa. Myös Present is perfect blogissa, josta itse bongasin tämän teeman ja ajattelin, että näyttääpä kivalta.

  Leave a Reply