Suomen suurin matkablogiyhteisö

Keräilykohde: Helsingin asuinalueet: Pikku Huopalahti

Tänä kesänä yritän lopulta toteuttaa uuden keräilykohteeni. (Useathan keräävät UNESCO:n kohteita, mutta mulle niitä on liikaa. Tähän asti olen kerännyt vain kirjastonkortteja maista, joissa olen oleskellut pidempään, ja ollut muuta kuin matkalla).
Oikeastaan sain idean vierailla jokaisessa Helsingin asuinalueella jo muutama vuosi sitten, kun asuin täällä ensimmäistä kertaa. No, en koskaan saanut aikaiseksi toteuttaa aikomusta, mutta nyt, kun olen töitä varten hankkinut bussikortin muistin taas tämän keräilyhaaveeni. Eli vierailla jokaisessa Helsingin asuinalueella.

DSCN2387

Ensimmäisenä on vuorossa Pikku Huopalahti, jossa talot tosiaan ovat kuin keksipaketteja. (Voiko kukaan olla mainitsematta Pariisin kevättä, jos puhuu tästä asuinaluueesta?). Mutta eivät nuo talot, jotka ovat kyllä ihanan värikkäitä, ole mua vain hurmanneet vaan eräs lampi ja sillat. Oikeastaan luonnon läheisyys, jota ei ole liikaa.

Kun asustimme Töölössä pyöräilimme aika usein Pikku Huopalahteen, sillä siellä on puutarhapalstamme. Ihastuin jo silloin alueeseen ja nykyään tulee myös keskustaan pyöräiltyä tätä kautta, kätevästi pääsee pyörätietä pitkin ihan Hietaniemen asti ja sieltä voi jatkaa Baanaa pitkin Lasipalatsille ja sitten onkin jo keskustassa. (Ellei Cafe Regatta ole pysäyttänyt matkaa).

DSCN2391

DSCN2386

Lyhyesti sanottuna tämä alue on sellainen, jossa voisin kuvitella tulevaisuudessa asuvani (tulen siis muuttamaan jossakin vaiheessa takaisin Helsinkiin). Tunnelma alueella on rauhallinen, kauniilla ilmalla on paljon ulkoilijoita, lapsiperheitä ja asuinalue on myös kulttuurillinen. Valitettavasti olen myös kyllä kuullut, että päiväkodeista tehdään jonkin verran lastensuojeluilmoituksia. Päiväkodeista puheenollen, alueen isoin (?) päiväkoti on kuin kaksi sirkustelttaa (tosin väriltään ne ovat valkoisia).

DSCN2393

Kaupunginosia Helsingissä on 59, erikseen on jaoteltu myös osa-alueet, johon Pikku Huopalahti kuuluu. En vielä tiedä mitkä osa-alueista käyn läpi, ihan kaikkia en varmasti ehdi, mutta kaupunginosat pyrin käymään läpi. Tälläinen olisi kiva myös muista kaupungeista! Itsehän voisin tehdä kierroksen myös Porista, jossa asuin lähemmäs 20 vuotta. Samalla voisin kirjoittaa paikallisen silmin alueista.

DSCN2394

pikkishuopis

Yksi varmasti Helsingin mielenkiintoisimmista rakennuksista sijaitsee Pikku Huopalahdessa. Tuon yllä olevissa kuvissa näkyvän Terassitalo-kerrostalon on suunnitellut Reijo Jallinoja. Aikoinaan, kun matkustin Porista Helsinkiin kiinnitin aina rakennukseen huomiota. Kyllä se vain on näkyvä maamerkki, niinkuin Wikipedia sanoo.

ps. Kuten huomata saattaa kuvat ovat otettu tänä kesänä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply sarrrri 26/07/2015 at 18:03

  Mun täytyy sanoa, ettei mun mielestä yhtään näytä Suomelta tai Helsingiltä – mulla jotenkin tuli heti mieleen Portugali! Jännä. Pikku Huopalahti on minulle aika tuntematon alue, eikä välttämättä minua tämän perusteella sykähdytä niin, että lähtisin erikseen tutustumaan. Tai ehkä se johtuu tuosta harmaasta säästä? 😀

  • Reply Tiia/reisereise 27/07/2015 at 18:00

   Aijaa Portugali, en tiedä, en ole koskaan kyseisessä maassa käynyt. Tuolla ei varmaan muuten tule käytyä, ellei lähellä asu. 😀

 • Reply Heidi 26/07/2015 at 19:51

  En ole tainnut koskaan käydä Pikku Huopalahdessa, mutta ainakaan arkkitehtuurin perässä en sinne lähtisikään. Ei yhtään minun makuun. Kauneinta oli kuvissa nuo sillat.

  • Reply Tiia/reisereise 27/07/2015 at 18:02

   Sillat ovat tuolla kyllä tosi kauniita, mutta itse tykkään myös taloista, kaikissa on joku juju. Makuja on monia. 🙂

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita 26/07/2015 at 21:52

  Tosi kiva ajatus tälläinen keräilykohde!
  Kuvien perusteella en välttämättä ajattelisi että ollaan Helsingissä. Harmaasta säästä voi kyllä päätellä, että ollaan Suomessa! 😀
  Varmasti aivan kivaa aluetta, ei niin kaupunkimaista.

  • Reply Tiia/reisereise 27/07/2015 at 18:03

   Kiitti! Joo, aika harmaata ollut koko kesä, enkä jaksanut enää odotella vaan menin kuvailemaan. 😀

 • Reply Mikko Nurminen 27/07/2015 at 10:13

  Meillä on nyt saksalainen perhe viikon kylässä ja taas tässä huomaa miten vähän sitä tunteekaan Helsinkiä ja etenkään keskustan ulkopuolelta. Pikku Huopalahden ohi ajan melkein päivittäin mutta harvemmin siellä tulee varsinaisesti käytyä. Kivalta näyttää!

  • Reply Tiia/reisereise 27/07/2015 at 18:05

   Joo varsin tuttua, jonkin verran Tampereella ja myös Helsingissä hostasin, niin kyllä välillä niitä vinkkejä piti oikein miettiä ja googletella.
   Pikku Huopis on kiva!

 • Reply Reetta 27/07/2015 at 15:03

  Onpa hauska idea! Itse en keräile mitään, mutta voisinkin alkaa tehdä pyöräretkiä nykyisen kotikaupunkini Tampereen kaupunginosiin. Tulisi vähän vaihtelua reitteihin ja pääsisi tutustumaan kaupunkiinsa! 🙂

  • Reply Tiia/reisereise 27/07/2015 at 18:08

   Kiitti! Ja lukisin mielelläni Tampereen kaupunosista! Asuin aikoinaan kolme vuotta siellä ja osaan alueista tutustuin, mutta osassa en sitten käynyt koskaan. Vasta viimeisenä vuonna huomasin upeat mäet Kalevankankaan hautausmaan takana, sieltä näki Iidesrantaan.
   Tampere on kyllä niin ihana <3

   • Reply Kohteena maailma 30/07/2015 at 13:44

    Itse kun asun Tampereella, niin on tullut kohtalaisen hyvin käytyä joka kaupunginosa jollakin tavalla läpi. Johtuu pitkälti myös siitä, että kaverin kanssa tehtiin aikoinaan kaupunginosakävelyitä, jossa mentiin pariksi tunnisi käveleen sellaisiin paikkoihin missä aikaisemmin ei oltu käyty. Lisäksi meillä oli yhdistys (no on edelleen mutta ei aktiivitoiminnassa), jossa tutustuttiin usein eri kaupunginosiin: parhaimmillaan vuokrattiin pikkubussi kuljettajineen, jotta voitiin tutustua myös samalla kertaa alueiden ravitsemusliikkeisiin. Summa summarum: tällainen kaupungiosakeräily voi olla hyvin antoisa harrastus!

    Ehkä itse voisi jossain vaiheilla postailla Tampereen kaupunginosista ja tehdä uusia retkiä sinne postausmielessä – Pispalasta ja Pyynikistä kirjoittelinkin tässä kuussa: https://www.rantapallo.fi/kohteenamaailma/2015/07/11/tampere-paikallisten-tapaan-pyynikki-pispala/

    Itse kun olen tasaisin väliajoin työni puolesta Helsingissä, niin mielellään lukee näistä Helsingin kaupunginosista. Toivoisinkin vielä sellaisen lisän, että jutun alussa mainittaisiin kaupunginosan ruotsinkielinen nimi. Vuosien varrella kun on tullut tutuksi kyltti Pikku Huopalahti (Lillhoplax), niin tuntuisi heti kotoisammalta 😀

    • Reply Tiia/reisereise 02/08/2015 at 12:15

     Kuulostaapa kivalta yhdistykseltä! Varmaan jos olisin vakituisessa työssä, lisäisin kaupunginosavierailuun myös jonkin vierailun kahviloihin.
     Tampereesta olisi kyllä kiva lukea, niin kun jo kommentoin. 🙂 Luen nyt, vaikka ensin nuo kaksi postausta.
     Nästa gång svenska namnet också, javisst! 😀

 • Reply Pirkko / Meriharakka 27/07/2015 at 15:26

  Enpähän ole kaupunginosia keräilykohteena ajatellut, ja itse asiassa olen nyttemmin melkein päättänyt, etten enää aloita mitään uutta keräilyä, tuon koko Eurooppa ja 100 itsenäistä maata jälkeen 🙂
  Mutta Pikku-Huopalahti on kyllä ihan kiva – joskus olin Itä-Pasilassa muutamia vuosia töissä ja kuljin välillä Espoosta pyörällä sinne ja reitti meni tuon läpi. Samoin muutamalla Naisten kympillä on tullut juostua tuollakin. Ihan kiva tuo vesielementti siinä, samoin kuin ne viljelypalstat.

  • Reply Tiia/reisereise 27/07/2015 at 18:13

   Mä lasken myös kaikki maat, jossa olen käynyt. Luultavasti haluan jokaisessa Euroopan maassa käydä. Mutta en itsekään kauheasti haluaisi kaikenlaista kerätä..
   Vesielementti on kyllä kiva, on jotenkin hassua, että jollakin voi olla oma vene tuossa laiturilla.

 • Reply Jenni / Globe Called Home 27/07/2015 at 21:00

  Aivan mahtava keräilykohde, ja siis mahtava idea! Kotiseututietous varmasti kasvaa tuolla tavalla kuin humisten. 🙂 Pikku-Huopalahti on mulle tuttua seutua, koska olen käynyt sekä koulua että töissä siinä lähistöllä, ja yksi kaverikin asui siellä. Olisiko peräti ollut tuossa Terassitalossa, tai sitten ihan sen naapurissa… siitäkin on jo 10 vuotta aikaa, niin ei enää muistu mieleen. 🙂

  • Reply Tiia/reisereise 28/07/2015 at 15:33

   Aijaa, mielenkiintoista! Olisi kyllä kiva päästä jonkun kotiin tuolla, etenkin tuohon Terassitaloon. 😀

 • Reply Terhi / Muru Mou 28/07/2015 at 15:27

  Mulla alkoi Pariisin kevät soimaan päässä 🙂 Hauska keräilykohde, ja mielenkiintoista lukea Helsingin eri kaupunginosista kun en paikkoja juurikaan muuten tunne kuin nimiltä – tai laulunsanoista.

  • Reply Tiia/reisereise 28/07/2015 at 15:34

   En mäkään vielä kovin hyvin tunne, sekoitin myös Kontulan ja Konalan. Nytkin pitää miettiä kumpi onkaan metromatkan päässä, eli sekoitan ne edelleen. 😀

 • Reply Sofia / Liikkeellä 28/07/2015 at 16:27

  Onpa hauskoja rakennuksia! Tosiaan, tulee mieleen joku ihan muu kaupunki. Mun Helsinki -tietous on aika rajoittunutta, mutta joka kerta kun vierailen, nautin siitä yhtä paljon 🙂

  • Reply Tiia/reisereise 28/07/2015 at 21:18

   Joo, ne on kyllä. Jokaisessa talossa on joku yksityiskohta tai kaksi. Onneksi tämä Helsinki ei ole vieläkään kovin tuttu, niin löytyy kaikkea kivaa.

 • Reply Annika | Travelloverblogi 28/07/2015 at 22:28

  Olen suunnitellut samaa, koska omaan kotikaupunkiin tulee tutustuttua yllättävän vähän muualta kuin omilta vakioreiteiltä. Tästä syystä menin kerran vartavasten Merihakaan, koska se näyttää ainakin Krunikan suunnalta niin kamalan rumalta. Ja sellainen se olikin. 🙂

  • Reply Tiia/reisereise 31/07/2015 at 12:33

   Hahaa, voi ei, toisaalta onko Merihaassa ne Peltilehmät?

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar 30/07/2015 at 09:28

  Pikku-Huopalahti on hassu. Hassuja rakennuksia vieri vieressä, jotenkinmehkö Helsingin yllättävintä seutua, melko monikulttuuristakin. Itsekin olen kierrellyt ihan vain huvin vuoksi Helsingin asuinalueita. Täältä löytyy kyllä vaikka ja mitä!

  • Reply Tiia/reisereise 31/07/2015 at 12:36

   Joo, just yks päivä näin somalilapset jonkin marjapensaan kimpussa, hyvä kun maistui. 🙂 Menin myös bussilla ensimmäistä kertaa Itäkeskukseen ja huomasin paljon uusia paikkoja, joita tutkia. Jos sataisi vähemmän, niin voisi liikkua pyörällä enemmän.

 • Reply Lotta Watia | Unagidon 30/07/2015 at 14:08

  Onpa jännän näköinen tuo Terassitalo! Helsingin asuinalueet ovat mulle melko tuntemattomia, joten mielenkiinnolla lueskellaan tällaisia Helsinkijuttuja. 🙂

  • Reply Tiia/reisereise 31/07/2015 at 12:37

   Aa, kiva kuulla. 🙂 Tuo Terassitalo on kyllä erikoinen!

 • Reply Arja / Haavematkoja 30/07/2015 at 18:33

  Kiva harrastus, pääsee vaikka joka viikko vähän matkailemaan! Meinasin just ehdottaa bussin sijaan fillarointia Helsingin jokaiseen kaupunginosaan, mutta sitten mainitsitkin pyöräilyn 🙂 Pikku-Huopalahtea olen miettinyt mahdollisena asuinalueena itsekin, mutta talojen kunto vähän epäilyttää.

  • Reply Tiia/reisereise 02/08/2015 at 12:19

   En kyllä lähtisi pyöräilemään joka kaupunginosaan, mun lainapyörässä on liian kova satula, parin tunnin jälkeen jo tuntuu aika ikävältä, mutta lähellä oleviin pyöräilen tottakai.
   Hmm..oon nähnyt Vuokraovi-sivulla muutaman asunnon Pikku Huopalahdelta, mutta niissä ei ikinä ole kuvia asunnosta sisältä, eli ilmeisesti ne on aika vanhoja. En ole rakennusvuotta huomannut katsoa. Mahtaako niihin siis tulla putkiremonttia yms. ..

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net 31/07/2015 at 10:08

  Onpa ihan todella hauska idea!

  Itse olen paljasjalkainen, ja luulen että olen käynyt jokaisella yli 10 vuotta vanhalla alueella jossain vaiheessa, sillä pyöräily on kotona yksi intohimoistani ja sillä tulee vedettyä ties millä alueilla. En tosin ole koskaan ajatellut katsella näitä alueita niin tarkasti kun mitä kuvailet nyt tässä.

  Tulee ihan koti-ikävä näistä kaikista jutuista. Tervetuloa sitten joskus Vallilan suunnille!

  – Gia

  • Reply Tiia/reisereise 02/08/2015 at 12:22

   Kiitti! Pyöräily on kyllä kivaa, mutta Helsingissä vähän stressaavaa ainakin vielä, kun ei tiedä hyviä pyöräteitä ja sitte ihmiset valittaa.
   Heh, Vallilassa olenkin jo joskus käynyt, siellä kirpputorilla, mutta joo kiva päästä tutustumaan ”kunnolla” ja kuvailemaan. 🙂

 • Reply Anna / Tämä matka -blogi 01/08/2015 at 15:24

  Tuohan on loistava idea!

  Samalla tutustuu hyvin kotikaupunkiinsa ja tulee tutkittua miten millekin alueelle pääsee julkisilla. Tosi näppärästi keksitty.

  • Reply Tiia/reisereise 02/08/2015 at 12:24

   Kiitoksia vain! Tämä idea on jäänyt varmaan alitajuntaan eräältä tamperelaiselta, joka vieraili useimmassa kaupunginosan baarissa. 🙂
   Juu, hyötyäkin tästä on, Helsingissä, kun jokainen bussi ei aja ”Keskustorin” kautta kuin Tampereella, osaan paikkoihin kyllä pyöräilen eli tulee liikuttuakin samalla.

 • Reply Sanna I Siveltimellä 02/08/2015 at 00:42

  Samaa mitä muutkin ovat sanoneet, että loistava idea! 🙂 Olen asunut Helsingissä jo reilun 17 vuotta ja häpeäkseni tunnustettava että ei ole tullut käytyä vielä kaikkialla. Mutta tästä inspiroituneena, mikä ettei 😉

  • Reply Tiia/reisereise 02/08/2015 at 12:26

   Joo mukaan vain! Menin vähän aika sitten Itäkeskukseen bussilla (yleensä olen käyttänyt metroa) ja huomasin uusia (itselleni) kivoja rakennuksia. Nyt on hyvä vierailla, kun on kesä. 🙂

  Leave a Reply