Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pienet kaupungit Rye & Eastbourne (2012)

Huitelen jossain päin Japania, enkä tiedä miten ehdin nettiin, joten olen ajastanut teille postauksia. Nämä ensimmäiset koskevat työssäoppimisaikaani Englannin Hastingsissa lokakuussa 2012.

Host-perheemme äiti oli kyllä mukava, kun kuskasi meidät pieneen kaupunkiin, Rye:n. Autolla matka sujui nopeasti ja matkalla oli kiva katsella Englannin maalaismaisemia. Sattuipa niinkin, että ajoimme erään Beatles-jäsenen kodin ohi. Tosin paljon hänen taloansa ei näkynyt, sillä se oli niin kaukana tiestä.

hastings 408

hastings 384

Rye:ssa kävelimme ympäriinsä ja istuimme kahvilaan. Ostin myös tuliaisen, Rye-kangaskassin, jonka annoin äidilleni.
Jos muuten joku mainitsee minulle Englannin maaseudun (tai vaikka koko Iso-Britannian) tulee minulle aina väistämättä ensimmäisenä mieleen Agatha Christien rikosromaanit. En tiedä sopisiko Neiti Marple näihin maisemiin, mutta voi hyvinkin olla.

hastings 370

hastings 369

hastings 398

hastings 386

hastings 377

hastings 415

hastings 416

Eastbourne sen sijaan on hieman isompi kaupunki ja se on sen verran matkan päästä Hastingsista, ettei host-äitimme jaksanut lähteä ajamaan meitä sinne. Menimme siis toisen opiskelijan kanssa sinne kahdestaan, kolmas meistä oli luvannut kalastaa D:n kanssa, joten hän jäi retkeltä pois.

hastings 913 – Kopio

hastings 914

Menimme kaupunkiin junalla, mutta tulimme bussilla takaisin, sillä junan raiteessa oli jotain vikaa. Tämä oli oikeastaan kiva juttu, sillä bussin ikkunasta näki maisemia paremmin. Varsinkin, kun saimme etuikkunan paikat!

Eatbourne onkin samankokoinen kaupunki kuin Hastings ja myös se näytti kivalta. Täälläkään suunnitelmissa ei ollut mitään erikoista, joten tulimme vain kävelleeksi ympäri kaupunkia ja ostimme joulukortteja! Lokakuussa jo myös (?) Englannissa valmistaudutaan joulun tuloon.
Nyt myöhemmin olen huomannut paikan Beachy Head, jota olisi ollut hienoa käydä katsomassa. Joten jos Eastbourneen päädytte, tuo on varmasti vierailun arvoinen paikka.

hastings 921

hastings 934
Spar löytyi. ja maailman paras suklaapatukka. Tuon jälkeen olenkin aina silloin tällöin himoinnut Rieseniä. Niitä ei voikaan ostaa ihan joka kaupasta, vaikka tuskin koskaan niihin kyllästyisin. Nykyään jos vain Riesen on tarjolla, niin sellaisen otan. Tälläinen Riesen-himo jäi Eastbournesta mieleen. 😀 Aiemmin olin toki myös tätä patukkaa maistanut, mutta nyt ihastuin siihen täysin.

hastings 938

Psst, seuraa Japanin matkaa Instasta. Nimimerkkini on reisereisefin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply