Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kaupunki Englannin kanaalin rannalla: Hastings (2012)

Huitelen jossain päin Japania, enkä tiedä miten ehdin nettiin, joten olen ajastanut teille postauksia. Nämä ensimmäiset koskevat työssäoppimisaikaani Englannin Hastingsissa lokakuussa 2012.

hastings 476

hastings 298

Hastingsista ei ollut etukäteen erityisiä mielikuvia. En tiennyt kaupungista mitään, en edes tiennyt missä se sijaitsee, oikeastaan en ollut edes kuullut koko kaupungista aiemmin. Historian tunnit on ilmeisesti nukuttu siis. Tietysti vuosi 1066 tekee kaupungin tunnetuksi, sillä siellä käytiin Hastingsin taistelu.

Asukkaita tässä työssäoppimiskaupungissani on 90 254 (2011). Pieni kaupunki siis, mutta jonkin verran nähtävyyksiä kuitenkin riitti, vaikkakin ne tuli koluttua hyvin läpi viidessä viikossa. Suomalaista tietysti usein vuoret ja mäet vetävät puoleensa. Hastingsissa onkin suuria mäkiä. Yksi niistä on nimeltään East Hill, jonne pääsee kätevästi junalla rantakallion seinää pitkin.

hastings 501

hastings 461

Toiselta mäeltä nimeltä West Hill on myös mukavat maisemat pitkin rantaviivaa ja Hastingsin vanhaa kaupunkia. Lapsille voi olla kiva osallistua Smugglers Adventure -kierrokselle, vaikka menimme mekin sen läpi. Muinaisina aikoinan salakuljetus oli yleistä Hastingsissa, josta tämä ”seikkailu” kertoo. Kierroksen jälkeen ostin kangasmerkin, jossa seisoo ”I’ve been to Smugglers Adventure Hastings and survived!” ja kuvassa on tietysti pääkallo. Tuo oli musta hauska, niin ostin. Ostin myös kuulakärkikynän, jolla kirjoitin ehkä kerran, jonka jälkeen sain heittää kynän roskiin.

hastings 124

Lähellä East Hill mäkeä on mielenkiintoinen kaupunkialue nimeltä Rock-a-Nore, jossa on mm. mustia rantarakennuksia ja pari museota, hyvin pieniä tosin, kuten myös itse alue.

hastings 457

hastings 525

hastings 524

Hastingsissa oli myös Pier, mutta nyt jäljellä olivat enää vain mustat surulliset osat, sillä Pier paloi vuosia sitten. Kaupungilla on myös oma museo ja taidegalleria, jossa on ilmainen sisäänpääsy. Tämä rakennus sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella, lähellä poliisiasemaa, jos muistan oikein.

hastings 496

hastings 341

hastings 339

Vaikka oli lokakuu, eikä mikään lämmin, oli minun silti pakko käydä kastamassa varpaat Englannin kanaaliin. Pitää joskus ottaa tavoitteeksi uida myös kyseisessä meressä.

hastings 360

Instagram on käytössä Japanin matkalla. Seuraile jos kiinnostaa. Nimimerkkini on reisereisefin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply