Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pysäyttävä videoteos Kuntsissa

Ennen Helsingin kesämuuttoa ehdin vielä käymään parissa museossa Vaasassa. Kukan päivänä 13.5. oli Vaasan isoimpaan(?) museoon Pohjanmaan museoon ilmainen sisäänpääsy ja myöhemmin pop-up kirppispäivänä pääsi myös Kuntsiin ilmaiseksi.
Kuntsi on modernin taiteen museo Vaasassa ja tuona pop-up kirppispäivänä kävin paikan päällä toista kertaa. Tällä kertaa oli taas hyvä näyttely. Esillä oli Teemu Mäen valokuvia sekä huone, jossa sai katsoa neljä eri videoteosta.

DSCN0488

Tykkäsin etenkin Mäen Kuka sinä olet? -näyttelyn kolmen valokuvansarjan ”Be your enemy” teoksista. Valokuvissa oli aina sama henkilö, mutta valokuvan aihe vaihtui. Keskellä henkilö oli omana itsenään, vasemmalla oli idoli-minä ja oikealla pahin painajainen. Oli mielenkiintoista tutustua ihmisten ajatusmaailmaan, ja samalla miettiä mitkä olisivat omat vaihtoehdot suurimpaan haaveeseen ja painajaiseen.

Jäin kyllä vähän ihmettelemaan erään nuoren tytön kuvia. Hänellä oli idolina härkätaistelija ja painajaisena teurastaja ym. lihakauppias. Ehkä tämä tyttö ei tiedä, etteivät härät itse asiassa ärsyynny punaisesta väristä vaan siitä, että heihin pistetään peitsillä! Härkätaistelut ovat julmaa viihdetta ja en ymmärrä kyllä esityksiä lainkaan.

Eläimiin liittyen eräs videoteos sai jälleen kerran voimaan pahoin. Kyseessä oli taidevideo, jos näin voi sanoa, mutta sen välissä näytettiin videokuvaa lihateollisuudesta. Jäi kyllä vahvasti verkkokalvoille kuva vinkuvista sioista, jotka roikkuvat yhdestä sorkasta katosta, hengissä, mutta verta vuotavina. Hyi hitto! Onneksi en ole kovin herkkä ihminen, olisi voinut meinaan lentää jotain suusta. Varsinkin, kun videon lopussa näyttelijä Lotta Lehtikari laittaa raakaa lihaa blenderiin, jota juo hetken ja sitten alkaa yökkiminen. Videossa puhutaan vain yksi virke, se on: ole hyvä, kun työntekijä (Lotta) ojentaa erään ketjun hampurilaisaterian. Täältä voi lukea teoksesta lisää. HUOM! Linkki sisältää kuvia videoteoksesta!

DSCN0489

Itse en ole kasvissyöjä, mutta en syö ollenkaan punaista lihaa. Syön ainoastaan kanaa ja kalaa. Kalasta tuskin koskaan pystyn luopumaan. Haluan kuitenkin tuoda epäkohtia esiin, sillä on todella sairasta miten eläimiä kohdellaan. Erittäin julmalta tuntuisi syödä vasikan tai karitsan lihaa. En ymmärrä miten jotkut voivat laittaa ”vauvaa” suuhunsa.

Tässä samassa voin kyllä tunnustaa, että syön esimerkiksi karkkeja, joissa on liivatetta. Liivate on siis tehty esimerkiksi sian nahasta. Tähän toivon pystyväni tekemään muutoksen jossakin vaiheessa. Varsinkaan, kun en tarvitse liivatekarkkeja pysyäkseni hengissä.

Silloin, kun kävin Kuntsissa oli tuo Mäen näyttely siellä viimeistä viikonloppua, en tiedä mihin näyttely suuntaa seuraavaksi, mutta kannattaa käydä katsomassa se, jos osuu kohdalle.
Tähän loppuun vielä eräältä suosikkiartistiltani aiheeseen sopiva video:

Ps. Olette jo varmaan lukeneet Museokortista, jos ette, niin kannattaa tutustua. Kortti oikeuttaa siis useampaan museoon vapaan pääsyn ja paikkakuntia on pitkä liuta. Kortti kustantaa €. Toivon, että korttia saa myös syksyllä 2016, niin tulen varmasti omani hommaamaan, joten täytyy toivoa, että kortista tulee hitti!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply