Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mitä Zürichissä on?

Olin tosiaan kaksi viikkoa vapaaehtoistöissä Sveitsissä, pienessä kylässä lähellä Zürichiä. Halusin ennen vapaaehtoisleirille menoa viettää muutaman päivän Sveitsin suurimmassa kaupungissa, joten saavuin pari päivää aikaisemmin Zürichiin. Mulla oli siellä paikallinen host, joka asui aika pitkän matkan päässä keskustasta. Menimme hänen luokseen junalla varmaan ainakin 20 minuttia. Hän asui mukavalla rauhallisella asuinalueella, jossa oli kuitenkin kauppa ja muutama ruokapaikka lähellä. Itse Zürichkään ei kyllä vaikuttanut kovin kiireiseltä, vaikka se onkin Sveitsin talouskeskus.

suisse13 099

suisse13 106

suisse13 024

Iltasella menimme paikalliseen baariin. Oli kesä, joten suurinosa ihmisistä oli ulkona terassilla, jonne mekin jäimme. Baari oli sopivasti nimetty El Lokaliksi ja se löytyy keskustasta, kävelyetäisyydeltä päärautatieasemalta.

Seuraavana päivänä kävelimme ympäri kaupunkia, suurimmaksi osaksi lähellä jokea, jota ympäröi iso puisto ja se oli kyllä kaunis paikka. Moni paikallinen viettikin päivää ulkona nurmella istuskellen.

Leiri lähetti meidät muutamina päivinä Zürichiin töihin, joten oli luonnollista, että jäimme kaupunkiin kiertelemään. Kävimme mm. uimassa ja kuinkas ollakaan piipahdimme myös El Lokalissa. Oli hassua sanoa, olen muuten jo ollut täällä. Zürichissä on myös vanha kaupunki. Nämä ovat kyllä aina kauniita ja kuvia tuli otettua.

suisse13 138

suisse13 028

suisse13 1057

Kun lähdin leiriltä en vielä lentänyt takaisin Suomeen vaan vietin yhden yön paikallisten luona. Nämä kolme kämppistä asuivat myös jonkin matkan päässä keskustasta, mutta sinne matkasin ratikalla. Illalla menimme lähellä keskustaa sijaitsevaan puistoon, jossa oli jonkinlainen ulkoilmakonsertti. Yksi kämppiksistä, joka on itävaltalainen kertoi, että hänen isänsä on saksofonisti! En muista soittiko tämä poika mitään. Harmi juttu muuten, että hän vieraili Suomessa reilu vuosi sitten, muttemme ehtineet tavata. Olisin kysynyt näkyikö Lapissa jääkarhuja, sillä hän kysyi minulta toistamiseen olenko ihan varma, ettei Suomessa niitä ole.

suisse13 705

suisse13 724

suisse13 969

Ulkoilmakonsertin jälkeen menimme vielä jonnekin ja mikäköhän paikka valikoitui, El Lokal. Taitaa olla nimensä arvoinen paikka, suosittu paikallisten kesken ja tuli melkein kantapaikakseni.

Heh, mun piti vaan lyhyesti kertoa, ettei Zürichissä ole mielestäni kauhesti mitään erikoista, mutta tälläinen romaani tuli taas kirjoitettua.

Onko joku myy käynyt Züeichissä? Nyt olisi puolustuspuheenvuoron aika. Mitä siellä on? 🙂 Itse matkustaisin edelleen mielummin Berniin.

suisse13 1051

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Maarit Johanna 25/05/2015 at 19:49

  Pitänee ens kuussa piipahtaa tuossa baarissa jos sinne kerta noin usein eksyit lyhyellä ajalla 😀
  Zurichista odotan vain päämäärätöntä vaeltelua kauniissa kaupungissa. Mulla on viikonloppureissullani kokonainen päivä tuossa cityssä! Toivottavasti se ei petä. Tai no luulen, että alppikaupunki + vettä + vuoret ei voi pettää 🙂

  • Reply Tiia/reisereise 25/05/2015 at 21:45

   Tuo baari oli kyllä kiva! Joen varsi on ihan vieressä, ensi kuussa on varmaan jo sen verran lämmin, että voi istuskella ulkona. 🙂 Toivottavasti tykkäät Zürichistä, ja kiva lukea kaupungista sitten toisen silmin ja kuvin. En itse asiassa muista miten hyvin vuoret näkyy Zürichissä, mutta niitä siellä varmasti kuitenkin on. 🙂
   Sveitsissä on muuten Euroopan korkein vesiputous Schaffhausenissa, ei kovin kaukana Zürichistä. (Mulla on luonnoksissa siitä juttu).

  Leave a Reply