Suomen suurin matkablogiyhteisö

Espanjalainen tortilla

Tämän reseptin opin Sveitsissä ollessani eräältä espanjalaiselta nuorelta. Hän oli muuten kotoisin Kanarian saarilta! Vähän toisen suomalaisen kanssa ihmettelimme, kun kokkivuorossa olleet espanjattaret ilmoittivat tekevänsä tortilloja. Espanjalainen tortilla kun onkin vähän erilainen kuin nämä lätynmalliset herkut. (Tietysti näiden lisäksi on vielä tortillasipsit).

DSCN0465

Tässä kuitenkin ohje espanjalaiseen tortillaan. Alkuperäinen ohje on kadonnut muutossa, mutta tämä on sen verran helppo, ettei sellaista mielestäni edes tarvita. Tämä on siitä myös hyvä ruoka, että täytteenä voi olla omia suosikkeja ja kasvisversio syntyy helposti. Omaan tortillaan tuli tälläkin kertaa tomaattia ja sieniä.

  Kuori, pilko ja keitä perunat.
  Sillä aikaa, kun perunat kiehuvat voi kuulottaa sipulin,
  paistaa pannulla sieniä, pilkkoa tomaatit valmiiksi.
  Riko 4-5 kananmunaa kulhoon ja vatkaa vispilällä sen verran, että rakenne rikkoutuu.
  Lisää pilkotut ainekset ja perunat kulhoon. Mausta.
  Kaada koko seos pannulle ja paista molemmilta puolilta.
  Käytä tortillan kääntämiseen apuna lautasta.

Itse otin käyttöön suurimman paistinpannuni, mutta hyvin käätäminen sujui tälläkin kertaa. Tosin tein sen tiskipöydän päällä, onneksi, sillä hieman öljyä valui kääntäessä.

DSCN0473

DSCN0475

DSCN0474

Helppo ja hyvä ruoka, josta riitti syötävää muutamaksi päiväksi. Ensi kerralla yritän tehdä vähän mausteisempaa, ehkä paprikaa voisi laittaa lisukkeeksi.

Onko joku muu tehnyt, mitä lisukkeita laitoit?

DSCN0477

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka 22/05/2015 at 20:36

  Samantapaista olen tehnyt, mutten ole kääntänyt.
  Paistan sellaisella paistinpannulla, jonka voi lopuksi laittaa hetkeksi uuniin grillivastuksen alle ja laitan päälle manchengojuustolastuja ja annan niiden grillaantua lopuksi pintaan. Ja makua olen kehittänyt lisää joskus ottamalla mukaan chorizo-viipaleita. Hyvää on tuollaisellakin viritelmällä!

  • Reply Tiia/reisereise 24/05/2015 at 12:45

   Mun mielestä tuo kääntäminen on hauskaa, niin en siitä varmaan luovu (ja en taida omistaa sellaista pannua, jonka uuniin voi laittaa). Ihmettelin mitä nuo chorizo-viipaleet ovat, mutta en syökään punaista lihaa, joten ei hme, etten tiennyt. 😉

  Leave a Reply