Suomen suurin matkablogiyhteisö

À la carte -illallinen ja aamiainen Pärnun Terviksessä

DSCN0115

Sviittipakettiimme Pärnussa kuului kolmen ruokalajin illallinen, jonka nautimme hotellin päärakennuksessa. Olin ennakkoon ottanut yhteyttä ruokalistan suhteen, sillä en syö punaista lihaa. Tämä ei ollut mikään ongelma, sillä listalla oli myös kalaa, jota syön aina kaikista mieluiten. Pystyimmekin ilmoittamaan sähköpostin välityksellä etukäteen mitä tilaisimme. Huvittavaa oli, kun sähköpostissa kysyttiin josko voisimme syödä samaa ruokaa J:n kanssa. Poikaystäväni halusi kuitenkin mielummin possua. Vähän kävi mielessä minkälainen ruoka siellä odottaa, ei kuulostanut kovinkaan tasokkaalta paikalta tuon ruokakyselyn suhteen.

Kun olimme tekemässä kirjaumisen hotellikylpylä Tervikseen saimme tietää illallisen tarjottavan samassa paikassa kuin aamiaisen. Olimme menneet hieronnan jälkeen kylpylään pulikoimaan, joten olimme hieman myöhässä illalliselta. Saavuttuamme olikin paikalla jo paljon ihmisiä ja melko kiireistä näytti olevan. Nämä ihmiset olivat kuitenkin nauttimassa buffet-illallisen antimista. Meidät ohjattiin toiseen huoneeseen, jossa oli vain meille katettu pöytä. Saimme olla koko huoneessa kahdestaan!

Pöytä näytti romanttiselta ja tarjoilijamme oli todella ammattitaitoinen, hän laittoi taustalle soimaan miellyttävää musiikkia, puhui meille sekä suomea että englantia, emmekä joutuneet odottamaan seuraavaa annosta vaan kaikki sujui hyvällä tahdilla. Valaistusta olisi voinut omaan makuuni himmentää, mutta kylpylän jälkeen ruoka kyllä maistui.

DSCN0113

Ruoka olikin maukasta, muttei mitenkään erikoista, melkein kuin hyvää kotiruokaa. Kylpylään, jossa tehdään myös erilaisia hoitoja ja on oma lääkäri, sopiikin kevyt illallinen. Olimme ainoastaan tosi pettyneitä jälkiruokaan, juustokakku suoraan sanottuna ei ollut hyvää. Toki sen teen seurana söin, sillä olen mahdoton sokerihiiri. Viini ei kuulunut illallisen hintaan, lasillinen maksoi muistaakseni 4€.

DSCN0116
Alkupaloina oli mm. pikkulättyjä. Tuo yrttivoi tuossa kapealla lautasella oli tosi hyvää, söin sen vuoksi kolme leivänsiivua.

DSCN0119
Pääruokani. Kyllä maistui!

DSCN0123
Näyttää niin ihanalta, mutta oli melko kuivaa. Kastike kakun ympärillä ja suklaakirjain olivat parasta tässä jäliruoassa.

//
Aamiainen

DSCN0157

Olin odottanut Terviksen aamiaista innoissani kuin lapsi, sillä en ollut syönyt hotelliaamiaista aikoihin. Terviksen aamiainen ei kuitenkaan tehnyt vaikutusta, vaihtoehtoja oli melko vähän, toki kaikki perusaamiaissyötävät olivat tarjolla. Vatsa tuli myös hyvin täyteen. Mieluisin huomio oli, että perinteisen kaurapuuron sijaan tarjottavana oli mannapuuroa.

Sain aamiaisella epämieluisaa huomiota kuvatessani aamiaistamme eräältä nuorelta perheelliseltä mieheltä. Onneksi perhe lähti pian pois ja sain kuvata paikan päällä ihan rauhassa. Muuten paikalla oli vähän ihmisiä ja tunnelma oli rauhallinen. Toki kylpylän keski-ikä taitaa olla yli 50-vuotta.

Tässä kuvia Terviksen aamupalasta, kuvat kuin kertovat usein enemmän kuin sanat.

DSCN0168

DSCN0161

DSCN0165

DSCN0163

DSCN0162

DSCN0160

DSCN0164

DSCN0169

DSCN0170

DSCN0159
Kiitos!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply