Suomen suurin matkablogiyhteisö

Muutama päivä Helsingissä

DSCN0352

Tuntuu, että on pitkästä aikaa taas blogin parissa. Vietin muutaman päivän Helsingissä. Siellä oli pari tapaamista, myös työhaastattelun merkeissä. Sen lisäksi vein poikaystävälle jo muutaman synttärilahjan etukäteen, sillä en pääse Helsinkiin uudestaan ennen touko-kesäkuuta. Työhaastattelu meni nappiin, sain sen työn! Etukäteen ajattelin, että vietän kesän sekä Porissa että Helsingissä, koska soluni olen laittanut kesän ajaksi varastovuokraukseen (maksan vain puolet vuokrasta). Nyt on hyvä syy viettää kesä Helsingissä ja parasta on, ettei tarvitse pyöritellä peukaloita.

Poikaystäväni kesäloma on tuleva Japanin-matkamme, joten olisi ollut tylsää olla Helsingissä, kun hän lähtee töihin ja pitää keksiä yksin tekemistä. Jännitin myös löydänkö kesäksi lainkaan töitä juuri tuon matkan takia, sillä usein kesätyöntekijät palkataan koko kesäksi. Mutta sain kyllä ihan mahtavan pätkän töitä ja ainakin vielä siihen kuuluu myös parin viikon tauko. Ellei sitten tarvetta ole tehdä hieman vuoroja myös silloin. Jos ei, niin ajattelin lähteä myös toiselle, mutta pienemmälle reissulle.

Perjantain aamulla oli työhaastattelu ja poikaystävä oli töissä, joten oli koko päivä aikaa tehdä jotain. Ei ollut valitettavasti kuukauden ensimmäinen perjantai, joten Kiasmaan ei ollut ilmaista sisäänpääsyä. Sen sijaan Hakasalmen huvilaan on aina vapaa pääsy, joten suuntasin sinne. Voi miten kiva musiikki-aiheinen näyttely siellä on! Voin kyllä suositella. Museo on melko pieni, mutta aihe oli kiinnostava ja koska aikaa oli ehti lukea kaikki tekstit ja sain kyllä museosta tosi paljon irti. Oli hienoa myös, että näyttely on interaktiivinen. Parhaiten jäi mieleen oman musiikkimaun testi. Kuunneltavana oli 16 kappaletta, joille piti valita kommentti kolmesta eri vaihtoehdosta.

Museossa on myös luokkahuone, jossa saa osallistua laulukokeeseen sekä tanssinopetusta toisessa huoneessa. Jäi myös mieleen hauska yksityiskohta, Suomeen on tullut maailmanmestaruus twist-kilpailusta, eräs pari jaksoi tanssia 60 tuntia putkeen! Tästä kisasta oli myös lyhyt video. Mielenkiintoista oli myös kokeilla eri musiikkipaikkojen akustiikkaa, kuinka huono se joltain paikoilta voi ollakaan.

DSCN0350

DSCN0353

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply