Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bussimatkustus Virossa

DSCN0076

Ehkäpä vähän huvittaa kirjoittaa tästä, sillä bussimatkustuksesta on kokemusta vain Tallinna-Pärnun väliltä. Se vaikutti helpolta etukäteen ja niin se myös oli. Ainoa mikä jännitti oli aikataulu, sillä se oli melko tiukka, tai niin luulimme, itse asiassa kaikki toimi loistavasti.
Tallinnan bussiasema on jonkin matkan päästä satamasta, muttse matka on kuitenkin käveltävissä. Meidän piti kuitenkin ehtiä mielellään klo 11.45 lähtevään Pärnun bussiin, joten otimme bussin jo satamasta.

Aivan A-terminaalin vierestä lähtee bussi nro 2, joka ajaa todella lähelle bussiasemaa. Kun jää pois pysäkillä nimeltä ”Autobussijaam” niin parin minuutin kävelymatkan päästä on Tallinnan bussiasemalla. Matka maksaa 1,60€ ja kestää noin 15 minuuttia.

DSCN0070

Tallinnan bussiasemalla on kuulemma automaatteja, joista voi lippuja ostaa, ja myös kuskilta voi tietääkseni ostaa lipun olkoon kysessä mikä tahansa bussiyhtiö. Mutta lippua ei voi maksaa yli 20€ setelillä. Me ostimme lippumme tiskiltä, jossa jono oli lyhyt ja asiointi sujui nopeasti, englanniksi ja ystävällisesti. Sattumalta kuulin, kun viereisellä tiskillä ollut nainen osti lippua suomeksi eli kyllä se niinkin voi käydä.

DSCN0071

DSCN0072

DSCN0074

Bussiliput Pärnuun ovat hieman eri hintaisia, kuitenkin alle 10€. Yhtiön Taisto Liinid liput taitavat olla halvimpia, 7€ suunta. Matka-aika kestää pari tuntia. Busseissa on vessa, mutta kumpikaan meistä ei sitä käyttänyt, joten en osaa sanoa mitään siitä. Matka on onneksi lyhyt, joten mielummin ehkä odottaa Pärnuun asti ja käy esimerkiksi bussiaseman tien toisella puolella ostoskeskuksessa, jossa on ilmaiset vessat.

Paluu Tallinnaan sujui yhtä hyvin, nukuin suurimmaksi osaksi koko matkan. Taisi kevyt flunssa tehdä tehtävänsä. Pärnussa bussiliput ostetaan puisesta rakennuksesta bussilaitureita vastapäätä. J oli onneksi käynyt aiemmin Pärnussa, sillä itse luulin isoa SEB-liikekeskusta bussiasemaksi. 😀 Lippujen osto kävi taas yhtä vaivattomasti kuin Tallinnassa. Tällä kertaa liput olivat inan kalliimmat 8€, mutta menimme eri bussiyhtiöllä.

DSCN0270

DSCN0237
Täältä ostetaan bussiliput.

DSCN0285
Bussiliput näyttävät vähän ostoskuiteilta.

Molemmat bussit sekä meno että paluumatkalla olivat ”perusbusseja”, jollaisia Suomessakin on. Palatessa Tallinnaan ainakin ilmastointi toimi, sillä jossakin vaiheessa tuli vähän kylmä ja heräsin, kun J räpelsi ilmastoinnin kanssa. Kesällä tietysti kiva juttu, kun ilmastointi toimii bussilla ja olisi kivaa mennä Pärnuun kesällä, sillä se on varmasti kaunis ”kesäpääkaupunki”. Kiinnostus nousi kyllä Viroa ja viron kieltä kohtaan, myös Tartto ja Narva kiinnostavat. Bussit kulkevat varmasti molempiin kaupunkeihin yhtä hyvin.

DSCN0268

DSCN0269

Tyhjää on, kuinkahan täyttä on kesällä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 07/04/2015 at 15:59

    Hyvä aihe, muakin on kiinnostanut jo pidempään bussmatkailu tuolla. En oo ikinä käynyt Virossa muualla ku Tallinnassa. Taas tässä kuussa sinne menossa. 😀 Mut joskus ois kiva mennä bussilla vaikka Latviaan asti, pitäis onnistua suht näppärästi Tallinnasta. 🙂

  • Reply Tiia/reisereise 08/04/2015 at 16:07

    Joo, mun liettualainen kaveri on tullut bussilla Suomeen saakka. Paljon nukkumaan ei kuulemma pystynyt kännisten venäläisten takia, mutta muuten ei ongelmia.
    Tallinna on kyllä kiva myös, me ei valitettavasti ehditty kun kävelemään bussiasemalta takaisin satamaan. Mutta toisella kertaa sitten. 🙂

  • Leave a Reply