Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesällä Japaniin taas! \o/

P1330822

Ei pysty enää pitämään tätä sisällä vaan pitää vähän hehkuttaa: me mennään poikaystävän kanssa taas Japaniin!! Tällä kertaa olemme siellä kuukauden ja kierrämme muuallakin kuin Tokiossa. Haluan esimerkiksi ehdottomasti nähdä Kioton ja tarkoituksenamme on myös käydä ihan Hokkaidon-saarella asti.

Tämä oli meidän alkuperäinen suunnitelmamme, mutta koska Jampan (tämä olkoon poikaystäväni lempinimi tästä lähtien. Hän tavallaan itse ehdotti tuota nimeä, kun kerroin, etten aina jaksaisi kirjoittaa ”poikaystävä”. Itse olisin päätynyt erilaiseen lempinimeen, mutta oh well, sama se. 😀 ) hänen veli siis päätti melko yhtäkkiä mennä naimisiin, pääsimme käymään Japanissa, tai siis minä oikeastaan pääsin, jo aikaisemmin. Emme kuitenkaan haudanneet vanhaa matkasuunnitelmaa vaan ostimme lentoliput tuossa pari-kolme viikkoa sitten..

P1330761

Matka-ajankohta ei ehkä ole paras mahdollinen, kesä-heinäkuun väli, mutta mielummin silloin kuin ei lainkaan. Ja tulen varmasti näkemään Japanin eri valossa, hah kirjaimellisestikin. Tietysti on kurjaa jos sataa paljon, mutta olen lähes aina optimistinen. ”It can’t rain all the time” 🙂

Tämä asia liittyy myös Japanin matkaan, sillä olemme ajatelleet ostaa Japan Rail Pass -liput. Jamppahan ei olisi oikeutettu ostamaan lippua, koska hän on japanilainen. Tähän sääntöön on kuitenkin poikkeuksia, olisimme voineet mennä naimisiin (tätä Jamppa ehdottikin puolileikillään) tai Japanin kansalaiset, joilla on pysyvä oleskelulupa johonkin muuhun maahan kuin Japaniin. Ja nyt kävi niin onnellisesti, että Jamppa sai helmikuussa pysyvän oleskeluluvan <3. Tuo oli kyllä iloinen uutinen ja tälläisinä hetkinä on harmi, ettei asuta samassa kaupungissa, koska olisi ollut kiva juhlia asiaa.

P1330685

Tämä reissu vie kyllä paljon rahaa, mutta uskon, että se on sen arvoista. Paljon en taida tänä vuonna sitten muuten matkustaakaan. Tai ainakaan ulkomaille asti. Japanin matkan takia ei voi oikeen tehdä kesätöitä. Aion kyllä toki myös laittaa työhakemuksia kesäksi (tulee kohta jo kiire!), koska koko elokuun voisin ainakin olla töissä.

Mutta jee tälläinen asia on odotettavissa. 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 26/02/2015 at 22:31

  Siistiä! 🙂 Ja toden totta mieluummin vähän ”huonompana” ajankohtana reissuun kuin ei ollenkaan! 🙂

 • Reply mollymay 26/02/2015 at 22:47

  Niinpä! Ja me päästään ehkä pitelemään pikkusta vauvelia sylissä. 😀

 • Reply Maria 27/02/2015 at 08:52

  Uutta matkaa on aina ihana odotella ja suunnitella 😀 Onnea Jampalle oleskeluluvasta!

  • Reply mollymay 27/02/2015 at 16:50

   Niin on, vielä en valitettavasti ehdi sen tarkemmin suunnitella reissua, kun opiskelut vie tällä hetkellä niin paljon aikaa. Mutta odotan kyllä sitä suunnitteluvaihetta! 🙂 Ja kiitos!

 • Reply johannak 27/02/2015 at 10:03

  Oh, ihanaa! Japani on kyllä varmasti kohde, jossa riittää näkemistä vaikka miten pitkäksi aikaa! Osa matkan viehätystä on jo matkan odottamisessa ja suunnittelussa, joten jään odottelemaan suunnittelupostauksia ennen varsinaisia matkatarinoita 🙂

  • Reply mollymay 27/02/2015 at 16:53

   Japanissa on kyllä paljon nähtävää, vaikka niin pieni maa onkin pinta-alaltaan. Suunnittelupostauksia tulee varmaan maaliskuun jälkeen vasta, kun opinnot vie niin paljon aikaa just nyt. Menen myös tuolloin Helsingissä käymään, niin voidaan yhdessä Jampan kanssa suunnitella. Kiotoon mennän ainakin, niin siitä varmasti on hyvä aloittaa suunnittelu. 🙂

 • Reply Jenna / Journey Diary 27/02/2015 at 12:10

  Samaa mieltä, enemmin ns ”huonoon” aikaan kuin ei reissuun ollenkaan! Itsekkin haaveilen Aasian matkasta, tosin Pekingiin Kiinaan kesän lopulla (:

  • Reply mollymay 27/02/2015 at 16:55

   Juu, luinkin, että sinne olette menossa. Kiva nähdä lisää kuvia Pekingistä. Tosin taisitte ensin suunnitella matkaa Hongkongiin. 😉

 • Reply Jerry / Pako Arjesta 27/02/2015 at 12:38

  Mahtavaa :D! Upeaa matkaa! Tiedän sen tunteen, ettei rahaa jää muuhun matkailuun, kun päättää lähteä Japaniin, mutta on se sentään sen arvoista ;).

  • Reply mollymay 27/02/2015 at 16:57

   No kiitos jo etukäteen. 😀 Varmasti on sen arvoista, mutta olen kyllä sanonut Jampalle, että haluan että tililleni jää xx määrä rahaa. Toisin sanoen opiskelijalla on aina budjetti.

 • Reply Lotta Watia | Unagidon 27/02/2015 at 12:59

  Oi että, kuulostaa ihanalta! Kuukausi on oikein hyvä aika, siinä ehtii jo nähdä useamman paikan. Mistä päin Japanisa sun poikaystäväsi olikaan kotoisin?

  Jos tarttee Kiotovinkkejä, niin mä annan niitä enemmän kuin mielelläni! 🙂

  • Reply mollymay 27/02/2015 at 17:00

   Juu, toivon mukaan ehdimme (tai minä enimmäkseen) nähdä paljon. 🙂
   Nyt en kyllä taaskaan muista kaupungin nimeä, mutta Jamppa on kotoisin Pohjois-Japanista, tosin on muuttanut jo 3-vuotiaana Tokioon ja yleensä sanoo olevansa sieltä kotoisin. Vanhemmat asuu nykyään Saitamassa, jos tiedät sellaista pientä ”kylää” tai onkohan se kaupunki. 😀

   Kiitti, varmasti tulen kysymään Kioto-vinkkejä, mutta luen ensin sun kaikki Japanin postaukset ajatuksen kanssa läpi ja kysyn niitä mitä nousee mieleen. 🙂

  Leave a Reply