Suomen suurin matkablogiyhteisö

Uusi-Seelanti: Hamilton Gardens

P1290995

Hobbiton-reissun jälkeen Mana Toursin bussi lähti ajamaan kohti Hamilton Gardens -nimistä paikkaa Waikako-joen varrelle. Tykkään kyllä luonnosta ja miksen puutarhoistakin, mutta en odottanut kierrokselta oikeen mitään erityistä. Aah, paitsi puita rakastan ja niitä jaksan kyllä aina kuvailla, hah. Pitääkin muistaa laittaa myöhemmin kuva maailman paksuimmasta/isoimmasta puusta, minkä olen ikinä nähnyt.

P1290994

British

P1290987

Hamilton Gardens kuitenkin yllätti positiivisesti. Siellä on useita erityylisiä puutarhoja, perinteisestä englantilaisesta italialaiseen, joka muuten taisi olla oma suosikkini. Tietysti myös japanilainen ja kiinalainen puutarha ovat vierailtavissa, mutta niitä taitaa olla vähän joka puolella.

P1300022

Tuolla ylhäällä istuskelimme jonkin aikaa.

P1300025

P1300036

Tää tais olla amerikkalainen, ei tehnyt vaikutusta.

P1300038

P1300041

Kaunista oli ja onneksi ei satanut. Paikka oli aika suuri, joten loppupäästä lähdin kiertämään yksin, koska ryhmällämme oli niin hidas vauhti. 😀 Pidimme myös tauon kiinalaisessa puutarhassa, kaikki taisivat olla vähän väsyneitä Hobbiton-kierroksesta, joten siihenkin kului aikaa. (Ryhmällä tarkoitan tässä kielikurssikavereita, puutarhoissa voi siis kulkea ihan rauhassa omaan tahtiin).

P1300050

Sitten italialaiseen puutarhaan..

P1300053

tässä vain oli sitä jotakin. Myös tuon rakennuksen läpi pääsi kävelemään ja toisella puolella oli joki. Tykkäsin.

P1300057

P1300056

Hamilton Gardensiin on vapaa pääsy ja se on usein auki. Voin kyllä suositella retkeä tuonne.

P1300061

P1300062

Hah, joo aurinkolaseille saa nauraa.

Lopuksi löytyi myös tälläinen tuttuja hahmoja esittävä patsas-asetelma. En mitenkään erityisesti pidä Liisa Ihmemaassa kirjasta/elokuvasta (paitsi se kissa on hauska), mutta tämä patsas oli tosi söpö ja tuo laatta sanoi ne viisaat sanat ”If you don’t know where you are going any road will take you there”.

P1300064

Ääk, vielä muutama kuva. Kuka ikinä päätti tämän sillan värin, niin saa multa kyllä täydet 10 pistettä. Ihana ja epätyypillinen. Puutarhojen ulkopuolella on myös kiva lampi, harmi, että piti kiirehtiä bussiin. Olisi voinut istuskella vähän kauemmin tuossa..toisaalta siihen sää ei ehkä ollut parhain. (Ja siellä oli vain yksi penkki).

P1300067

P1300074

P1300073
Tuo valkoinen katto on bussimme.

Seuraavaksi voisin kirjoittaa jotain itse Uuden-Seelannin suurimmasta kaupungista Aucklandista. Vietin siellä kuitenkin reilut kaksi viikkoa.

Uudessa-Seelannissa olin viime kesänä, 2014 siis. Heinäkuussa tarkemmin sanottuna. Eli tälläistä siellä on talvella.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply