Suomen suurin matkablogiyhteisö

Synttärit Budapestissa

buda 173

Szia! Vaikka en täyttänytkään pyöreitä vuosia maaliskuussa 2013, päätin synttäreilläni tehdä jotain erikoisempaa (itselleni siis) ja matkustin Unkarin pääkaupunkiin Budapestiin. Tämä kaupunki valikoitui oikeastaan vain siksi että en ollut aiemmin siellä käynyt ja Tampereelta, jossa silloin asuin, pääsi suoralla lennolla kaupunkiin.

Itse asiassa nuo taisivat olla yhdet parhaimmat synttärini ikinä ja kaupungista pidin myös tosi paljon. Isohan se on ja hajamielisenä unohdin käydä yhdellä nähtävyydellä. Minulla oli host erään vieraanvaraisuussivuston kautta ja hänen vuoksi synttärini olivat mahtavat. Tapasimme ensimmäisen kerran metroasemalla Budan puolella ja näin iltaloistossaan parlamenttitalon ensimmäistä kertaa. Henkeni taisi salpaantua.

buda 005

Maaliskuussa Budapestissa oli jo selvästi kevään alku, vaikka siellä hieman sateista olikin, mutta onneksi vain muutamana päivänä. Budapest muistuttaa jonkin verran Prahaa, kaupungissa on myös kapeita kujia ja vanhoja rakennuksia (muuallahan niitä ei ole). Mutta ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan.

buda 010

buda 020

buda 278

Hostini työskenteli päivisin, joten tapasimme iltaisin. Torstaina menimme katsomaan unkarilaista bändiä klubille, paikka toimii myös elokuvateatterina. Tämä oli oikeastaan yksi dream come true, vaikka bändiä en tietänytkään, sillä rakastan musiikkia ja haluaisin matkustaa enemmän katsomaan bändejä ulkomaille. Keikka oli tosi hyvä ja kuuntelen bändiä edelleen joskus. Join klubilla pálinka-shotin, jonka sain kulauttaa kurkkuuni vasta, kun päivä vaihtui ja oli virallisesti syntymäpäiväni. Siinä sitten laskettiin ihan sekunnilleen. 🙂

buda 360
buda 364
buda 368

Yhtenä päivänä kävin tottakai kylpylässä (niitä on paljon ja Unkari on niistä tunnettu). Tällä kertaa tuli mentyä siihen hienoimpaan(?) ja kallimpaan, mutta oli kiva pulikoida ja rentoutua. Uida ulkona maaliskuussa! Tästä voisin tehdä erikseen postauksen.

buda 293

Kävin myös ”ilmaisella” kävelykierroksella, johon meitä tuli vain kolme ihmistä. Opas kysyi haluammeko silti kierroksen ja tottakai halusimme. Saimme tietää Budapestin historiasta ja paljon muutakin, nippelitietoa ja sen sellaista. Budapestia käytetään mm. paljon elokuvissa, vaikka elokuvassa kyseessä olisi Ranska.

buda 074

Vanhin metroasema.

buda 089

Oopperatalon sisällä oli kaunista.

buda 107

Kirkot tekevät aina minuun vaikutuksen.

buda 110

Paikallinen naistenmies. Jos on sinkku, kannattaa koskea viiksiin, niin jopas nousee rakkauselämä henkiin. Olen tästä esimerkki, sillä aloin seurustella kesäkuussa. Hah! (oman kuvani voin joskus päivittää instagramiin).

Kävelykierroksen jälkeen menin sisänalaiseen labyrinttiin. Yksin kun matkustin niin meinasin joutua pieneen paniikkiin ollessani siellä. Osa labyrintista on aivan pimeää käytävää ja siellä on myös savua, joten on vaikeaa nähdä eteensä.

buda 227

buda 208

buda 209

buda 217

buda 214

Olin kuitenkin utelias näkemään muutakin kuin valoisimmilla käytävillä olevat nuket, joten jatkoin vain. Kunnes jossakin vaiheessa en enää tiennyt mihin suuntaan pitäisi mennä, joten taisin kiertää jonkin verran ympyrää, kunnes löysin taas ”reitille”. Tuonne kai myös järjestetään kierroksia, myös iltaisin, jossa paikka kierretään vain taskulampun kanssa. Menköön kuka uskaltaa.

buda 223

Exit, ihanaa!

Tapasin myös erään japanilaisen kahvilla ja teimme pienen kävelyretken. Hän oli yllättynyt, että minulla oli kylmä, kun tuuli kovasti. Niin, suomalaiset ovat tunnetusti tottuneet kylmään, eivätkä enää koskaan palele. Heh. Hän on ammatiltaan kokki ja oli Budapestissa katsomassa liiketiloja sekä tutkimassa sushi-ruokalistoja. Vielä hän ei ole ainakaan perustanut ravintolaa Budapestiin, itse asiassa hän taitaa taas asua Japanissa.

buda 356

buda 385

Ai niin! Tapasin myös erään suomalaisen, joka asui kaupungissa ja unkarilaisen, joka rakastuessaan suomalaiseen opetteli kieltä ja osasi vielä muutaman sanan suomeksi (he olivat eronneet aikoja sitten).
Vaikka sukukieliä unkarin kanssa olemmekin niin en tietystikään ymmärtänyt yhtään unkarinlaista sanaa. Vai miten on:

buda 056

buda 026

buda 418

Minusta haiset pahalle jos poltat! Ja rahaa kuluu! Hyi!

buda 343

No tää! 😉

buda 268

buda 141

Budapestin siltoja vahtii leijonat. Toivottavasti joku kertoo teille tositarinan silloista ja miksi ne oli kiire rakentaa. Itse en valitettavasti nyt muista miten se juttu meni.

buda 243
Terveisin M eli Molly. Ehkä jossakin vaiheessa kirjoitan omalla nimelläni,
mutta katsotaan koska sen aika on.

ps. Pahoittelut, ettei linkit avaudu uuteen ikkunaan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply