Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kengurujen ruokkiminen Australiassa

P1290376
Matkalla Uuteen-Seelantiin tein välipysähdyksen Sydneyssä. Olin siellä neljä päivää, mikä oli kyllä lyhyt aika, mutta tuli sentään jotakin nähtyä. Yksi asia minkä halusin kokea on kengurujen ja koalakarhujen näkeminen. Boikotoin kuitenkin eläintarhoja, joten sellaiseen en halunnut mennä. Sitten erään blogin kautta löysin tiedon eläinpuistosta nimeltä Featherdale Wildlife Park hieman Sydneyn ulkopuolelta.
Pienen nettisivujen tutkiskelun jälkeen päätin vierailla puistossa. Sain myös paikalliselta infoa, että paikalla on hyvä maine. Olinkin iloisesti yllättänyt, sillä nämä kuvissa nähnyt kengurut olivat täysin vapaana isossa aitauksessa. Sinne käveltiin portista, jonka sai itse avata ja piti muistaa sulkea. Portin ulkopuolella oli kylmäkaappi, jossa oli kenguruille tarkoitettua ruokaa (ruohoa syötävässä keksiastiassa). Sellaisen sai ostaa dollarilla. Voin sanoa, ettei astia pysynyt kauan käsissä. Ilmeisesti ruoka oli kengurujen suurta kerkkua, tuskin sentään heitä nälässä pidetään.

P1290393

P1290401

P1290403

Tuo Featherdalen puisto sijaitsee noin 30 minuutin junamatkan päässä Sydneystä ja itse puistoon pääsee kätevästi juna-asemalta paikallisella bussilla. Nettisivuilla kai lukee, että sinne voi kävellä, mutta musta matka vaikutti sen verran pitkältä, että suosittelen bussin ottamista. Helposti huomaa myös milloin pitää jäädä bussista pois, mutta kuski huikkaa jotain ” jos halajat silitellä kenguruja nyt on hyvä aika jäädä pois”* jos muuten ei huomaa. *(tuo on mun vapaa käännös hatarasta muistikuvasta).

P1290414

Ostaessasi pääsylipun saat paperisen kartan, jossa on kuudelle eläimelle oma leimapaikka jota voi täytellä kiertäessä. Päivän aikana järjestetään myös ohjelmaa, joka on pääasiassa joidenkin eläinten ruokkimisen seuraamista. Kiinnostavimmat olivat lepakot. Opin paljon uutta heistäkin, kuten että he ovat kasvissyöjiä (söivät hedelmiä ja mansikoita) ja että heillä on erityisen heikko yläruumis. Siinä ei ole lähes yhtään lihasvoimaa, siksi he riippuvat pää alaspäin, sillä kuten arvata saattaa ovat jalat tosi vahvat. Ruokkija kertoi, että lepakot saattavat joskus olla aggressiivisia ruokaillessaan ja saimme myös kuulla heillä olevan virus, joten otin varoiksi pari askelta taaksepäin. He söivät kuitenkin ihan rauhassa.

P1290438

Täytyy tunnustaa yksi moka. En ollut muistanut laittaa kameran akkua lataukseen ja vasta junassa, ottaessani kuvaa maisemasta, tajusin vain yhden tolpan olevan jäljellä. Kyllä harmitti ja myös jännitti, jos akku ei riitä yhteenkään kuvaan eläimistä. Saapuessani eläinpuistoon kiersinkin alueen läpi melko rivakasti ja otin ”pakollisen” kuvan koalan kanssa. Onneksi akku riitti edes sen verran! Enemmän kuvia toki olisin ottanut, mutta ei voi mitään oma moka. Sain kuitenkin ihan kivasti kuvia.

Vaikka puistossa onkin hyvä maine ja näin itsekin että osa henkilökunnasta todella pitää hyvää huolta eläimistä, niin harmittavan suuri osa eläimistä on häkeissä tai lasiseinien takana (käärmeet, liskot). Sentään elefantteja ym. muita ei-Australiaan kuuluvia eläimiä puistossa ei ollut, mutta kuvan koalan kanssa sai ottaa salaman kanssa! :/
Tämä puisto on varmasti kuitenkin paras vaihtoehto jos halajaa nähdä Australian eläimiä. Muistakaa vain, ettei eläimiä kuvata koskaan salaman kanssa! Paikallinen kertoi minulle myös, että koala kokee stressiä kun häntä kosketaan ja se lyhentää hänen elämäänsä. Tottakai suurin osa ihmisistä silitti koalaa tuosta vain ja henkilökunta myös sanoi, että saa silittää, joten en tiedä kuinka luotettava lähteeni on. Itse en kuitenkaan koalaan koskenut varmuuden vuoksi, kengurua kyllä silitin sen verran kun uskalsin. Joten..

P1290373

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply