Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Vau! Yksi Kanarian upeimmista reiteistä vie vaaleiden dyynien halki – nämä maisemat kelpasivat jopa Hollywood-elokuvalle

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Automatkailijalle Fuerteventuran dyynireitti on täydellinen tapa viettää lomapäivä.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 09.11.2022
facebook   whatsapp

Aja dyynien halki Fuerteventuralla

Kanariansaarilla autonvuokraus on monille loman kohokohta. Ensimmäisenä saarista tulevat ehkä mieleen hengästyttävät vuoristoreitit, mutta joko olet kokeillut Fuerteventuralta löytyvää kuvauksellista rantatietä?

Corralejon luonnonpuisto muodostuu suureksi osaksi vaaleista hiekkadyyneistä. Tie FV-1a kulkee luonnonsuojelualueen halki siten, että osa reitistä liikkuu vaalean hiekan ja turkoosiin vivahtavan meren välissä.

Corralejo on Fuerteventuran suosituin lomakohde, jonne tekevät pakettimatkoja myös kaikki Suomen isoimmat matkanjärjestäjät. Corralejo sijaitsee saaren pohjoiskärjessä, ja sieltä on helppo tehdä päiväretki Isla de Lobosin pienelle autiosaarelle.

Luonnonpuistoon on helpointa matkustaa omalla vuokra-autolla. Dyyneillä liikkumista ja rannoilla vierailua varten auto on pysäköitävä tien varteen. Kannattaa huomioida, ettei luonnonsuojelualueella ole palveluita. Pakkaa mukaan kaikki, mitä arvelet tarvitsevasi.

Fuerteventuralla on aika ajoin käyty keskustelua siitä, pitäisikö tie sulkea autoilta kokonaan luonnonpuiston sisällä. Loppukesästä 2018 reitti suljettiin monien matkailijoiden pettymykseksi parin kuukauden ajaksi.

Reitin sulkemista mainostettiin saarella ympäristöä suojelevana sosioekonomisena kokeiluna, mutta se liittyi myös luonnonpuistossa tehtyihin kuvauksiin. Fuerteventuralla kuvattiin tuolloin vuonna 2020 ensi-iltansa saavaa elokuvaa Wonder Woman 1984.

Espanjan suurimman sanomalehden El Paísin mukaan osa paikallisista oli närkästyneitä tavasta, jolla tie suljettiin “kaikilta paitsi supersankareilta”. Hollywood-tuotannon arvioidaan tuoneen Fuerteventuralla noin 20 miljoonaa euroa.

Toistaiseksi saarella ei ole tehty päätöksiä reitin sulkemisesta. Diario de Fuerteventura -verkkosivuston mukaan nopeusrajoitus laskettiin 50 kilometriin alkuvuodesta 2019.

Katso alta kuvia Corralejon hiekkadyyneistä ja nopeutettu video niiden läpi kulkevasta reitistä!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Oletko nähnyt Kanarian oudoimman rannan? Täällä loikoilet popcornilta näyttävien korallien päällä

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images
Video: YouTube / JP in Fuerteventura

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.