Kuva: Shutterstock
Alicante

Yhdistä helposti ranta- ja kaupunkiloma – viisi syytä matkustaa aurinkoiseen Alicanteen

Espanjan Alicante on hurmaava rannikkokaupunki, jossa voi viettää niin ranta- kuin kaupunkilomaa. Lue viisi syytä, miksi seuraavalla lomalla kannattaa matkustaa Alicanteen!

1. Kätevät lentoyhteydet Suomesta

Espanjan Costa Blancalla sijaitseva Alicante on erinomainen kesälomakohde, jonne matkustaminen onnistuu Suomesta kätevästi. Suoria lentoja Alicantesta Helsinkiin tarjoavat sekä Finnair että Norwegian ja yhteyksiä on vilkkaimman lomakauden aikana jopa päivittäin.

Suora lento Alicanteen taittuu noin neljässä ja puolessa tunnissa, joten matka ei ole liian pitkä myöskään perheen pienimmille matkailijoille. Alicanten kansainvälinen lentokenttä sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä kaupungin keskustasta, jonne pääsee kätevästi esimerkiksi autolla, taksilla tai bussilla.

Edullisimmillaan lennot Alicanteen voi saada 150 euron hintaan, mutta suosituimpina lomakuukausina lennot saattavat maksaa reilusti yli 200 euroa.

2. Mainiot puitteet rantalomalle

Alicante jää usein Espanjan suosituimpien rantakohteiden, kuten Aurinkorannikon tai Baleriaarien saariryhmän, varjoon, mutta kaupunki tarjoaa mainiot puitteet rentoon rantalomailuun.

Kaupungin keskustan edustalle levittäytyvä Postiguetin vaaleahiekkainen ranta on suosittu ajanviettopaikka niin paikallisten kuin lomailijoiden keskuudessa, ja rauhallisen aallokon vuoksi ranta sopii mainiosti myös lapsiperheille. Rannalla on vuokrattavana aurinkotuoleja- ja varjoja ja läheisyydessä sijaitsee monipuolisesti palveluja kuten ruokapaikkoja.

Alicanten läheltä löytyy myös muita rantakohteita, joten vaihtelua lomapäiviin on helppo hakea päiväretkillä lähialueiden rannoille. Matkailijoiden keskuudessa suosittuja rantapaikkoja ovat esimerkiksi Benidorm ja Torrevieja.

Alicante
Kuva:
Alicantessa on helppo yhdistellä ranta- ja kaupunkilomaa.

3. Kiinnostavaa tekemistä kaupunkilomailijalle

Jos et osaa päättää haluaisitko lomailla rannalla vai kaupungissa, on Alicantessa helppo kokea yhden loman aikana molemmat. Rannalta on kätevä suunnata kaupungin vilkkaille kaduille, josta löytyy kiinnostavia nähtävyyksiä, laaja ravintolatarjonta ja vilkasta yöelämää.

Alicanten tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat kaupungin yllä kohoava Santa Bárbaran linnoitus, joka on myös upea näköalapaikka. Museoista kiinnostuneille tutustumisen arvoisia kohteita ovat modernia taidetta esittelevään MACA-museo tai alueen historiaa käsittelevä MARQ.

4. Monipuoliset aktiviteettimahdollisuudet

Ranta- ja kaupunkilomailijoiden lisäksi Alicantessa viihtyvät myös aktiivilomailijat, sillä kaupunki ja sen ympäristö tarjoavat monipuolisesti mahdollisuuksia eri lajien harrastamiseen. Erityisesti vesiurheilulajien ystäville Alicantessa riittää tekemistä.

Alicanten edustalla sijaitseva pieni Tabarcan saari on suosittu retkikohde snorklaajien ja sukeltajien keskuudessa, sillä saaren edustan kirkkaat vedet luovat mainiot puitteet vedenalaisen elämän ihasteluun. Snorklaamisen ja sukeltamisen lisäksi Alicantessa voi harrastaa esimerkiksi surffausta ja purjelautailua.

Vesiurheilun lisäksi myös golfin harrastaminen on Alicantessa lomailijoiden suosima aktiviteetti. Kaupungin ympäristössä on useita eri tasoista golfkenttiä, joista löytyy sopiva vaihtoehto jokaiselle innokkaalle pelaajalle.

5. Kiinnostavat retkikohteet ympäristössä

Aktiviteettien lisäksi lomapäiviin tarjoavat kiinnostavaa tekemistä Alicanten lähistöllä sijaitsevat vierailukohteet, joista löytyy vaihtoehtoja moneen makuun. Loman aikana voikin vuokrata päiväksi tai pidemmäksi aikaa auton, jolla on kätevä tehdä retkiä lähialueille.

Alicante
Kuva: Shutterstock
Elchen palmupuisto on vierailemisen arvoinen kohde, jonne kannattaa tehdä retki Alicantesta.

Yksi alueen suosituimmista kohteista on Elchen kaupungissa sijaitseva Palmeral-palmupuisto, joka hurmaa matkailijat vehreillä maisemilla ja valtavalla palmukokoelmalla. Kauniita luontokohteita etsivän kannattaa vierailla esimerkiksi Algarin vesiputouksilla, jotka sijaitsevat vajaan tunnin ajomatkan päässä Alicantesta.

Lapsiperheille kiinnostava vierailukohde on hieman Benidormin keskustan ulkopuolella sijaitseva Terra Mítica -huvipuisto.

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 31.5.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia