Kuva: Istockphoto
Phu Quoc, Vietnam

Tällainen Vietnamin salainen saari – tutustu kauniiseen Phú Quốciin!

Kun Thaimaa alkaa olla jo tuttu kohde, loma Vietnamissa on eksoottinen vaihtoehto.

Takapajuisesta saaresta suosituksi matkailukohteeksi

Phú Quốc on Vietnamin suurin saari ja sijaitsee Siaminlahdella Kambodžan rajan tuntumassa. Lämmin lomakohde sijaitsee vain 10 astetta päiväntasaajalta pohjoiseen, joten saarelta löytyy trooppista vehreyttä, upea ilmasto ja hienoja hiekkarantoja. Pinta-alaltaan kolmionmuotoinen Phú Quốc on vain 597 neliökilometrin suuruinen, joten saari on kuin pieni paratiisi.

Saaren pääkaupunki on Dong Duong, minkä lisäksi saarella on myös muita kaupunkeja kuten eteläosassa sijaitseva An Thoin satamakaupunki.

Phú Quốcin väkiluku pyörii nykyisin noin 100 000 hengessä, mikä on yli kymmenen kertaa enemmän kuin vuonna 1975. Vielä 1990-luvun puolivälissä saarella toimi vain pari takapajuista hotellia, minkä lisäksi armeija valvoi tiukasti aluetta ja liikkuminen oli rajoitettua.

Paljon on kuitenkin muuttunut yli 20 vuodessa. Vaikka saarella sijaitsee yhä edelleen Vietnamin armeijan ja merivoimien tukikohtia, matkailusta on tullut yksi saaren pääelinkeinoista. Palvelut ja infrastruktuuri eivät kuitenkaan ole vielä yhtä kehittyneitä kuin esimerkiksi Thaimaassa.

Matkailun lisäksi muita tärkeitä elinkeinoja Phú Quốcilla ovat kalastus ja pippurinviljely. Vaikka riisinviljelyä on yritetty saarella useita kertoja, mäkinen maasto ei anna lajille hyvää kasvualustaa. Tämä on kuitenkin myös onni, sillä Phú Quốcissa voi nykyään ihastella tiheää aarniometsää, joka peittää valtaosan saaren pinta-alasta. Tämä metsä on monien harvinaisten eläinlajien koti, eikä kaikkia erikoisia lajeja ole vielä edes kartoitettu. Metsän siimeksestä löytyy myös luikertelevia jokia, pikkuisia vesiputouksia ja kirkkaita lähteitä.

Leppoisaa lomaa Phú Quốcilla

Phú Quốc tarjoaa erinomaiset edellytykset rentouttavaan rantalomaan. Kirkkaat ja lämpimät vedet houkuttelevat snorklaamaan, ja tämä vesiurheilu on mahdollista useissa paikoissa. Matkailijat voivat osallistua myös järjestetyille sukellus- ja snorklausretkille, jotka vievät veneellä kauemmas saaren rannoista. Koska kalastus on saaren pääelinkeino, paikalliset järjestävät myös turisteille mahdollisuuden narrata trooppisia kaloja kalastusretkillä.

Trooppisen vehreä Phú Quốc on tunnettu teeviljelmistään ja mausteplantaaseistaan, joihin myös matkailijat pääsevät retkillään tutustumaan. Ohjattuja kierroksia ja maistiaisia järjestetään myös tehtaassa, joka valmistaa herkullista nuoc mam –kalakastiketta. Kalakastike on vietnamilaisen keittiön klassikko ja sitä käytetään lähes kaikessa ruoanvalmistuksessa.

Monet hotellit sijaitsevat viehättävän Duong Dongin satamakaupungin lähellä. Tässä saaren suurimmassa kaupungissa on paljon houkuttelevia ravintoloita, mutta Duong Dongin jännittävintä antia ovat ehdottomasti aasialaiset yömarkkinat. Saaren suurimmilta hotellialueilta löytyy valikoima baareja, ravintoloita ja mahdollisuuksia vesiurheilun harrastamiseen, eli hyvät edellytykset rentouttavaan rantalomaan.

>> Löydä halpa loma Phú Quốciin Rantapallon äkkilähtöhaun avulla!

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 23.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (34 votes, average: 3,88 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

4 kommenttia

saari on vielä kaukana thaimaan lomakohteista. Älä odota löytäväsi täältä juuri mitään ostettavaa pippurin ja torikrääsän lisäksi. Rannat ovat hienoja joskin kaupungin ja hotellien “sadevedet” laskevat niiden välittömään läheisyyteen. Jos haluatte nähdä saareen oikean luonteen suosittelen varaamaan hotellin saaren pohjoisosasta, itse yövyimme Gold Coast Resortissa hieno paikka ja hyvä ranta. Kaikki saaren rannat joilla ei ole hotellia ovat täynnä muovijätettä ja roskaa. Etelämpänä saarta nousee valtavia hotellialueita ja saari näyttääkin siltä että se tullaan rakentamaan täyteen tulevien vuosien aikana.

Tuo Vietnam kuulostaa tosi houkuttelevalta. Käytiin kymmenkunta vuotta sitten Ho Chi Minh cityssä ja Vungtaussa. Olisi kukava nähdä miten maa ja hintataso ovat muuttuneet.