Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

7 vaihtoehtoa Kreikan tunnetuimmille saarille – joko tunnet nämä helpot lomakohteet?

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Mitä jos kokeilisit seuraavalla Kreikan-lomalla jotain uutta? Tässä esittelyssä seitsemän kiinnostavaa lomakohdetta, joissa et ehkä vielä ole käynyt!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 18.09.2022
facebook   whatsapp

Parga

Manner-Kreikassa Joonianmeren rannikolla sijaitseva Parga tarjoaa kauniita rantoja, edullisen hintatason sekä kiinnostavia nähtävyyksiä. Niin kreikkalaisten kuin ulkomaalaistenkin matkailijoiden suosikki on ensisijaisesti juuri rantakohde, ja Pargassa voikin nauttia paitsi turkoosista merivedestä myös lämpimästä ilmastosta: kesäsesonkina lämpötila on keskimäärin 30 asteessa.

ShutterstockParga, Kreikka
Mantereella sijaitseva Parga on edullinen lomakohde.

Parga on edullinen ja helppo matkakohde, sillä muun muassa Aurinkomatkat ja Apollomatkat tarjoavat matkoja Pargaan.

Lefkas

Miltä kuulostaisi lomailla saarella, jonne pääsee mantereelta autotietä pitkin? Joonianmerellä sijaitseva Lefkas on vain 50 metrin päässä manner-Kreikasta. Lefkas on erinomainen rantalomakohde, sillä saarella on kaikkiaan 117 kilometriä rannikkoa. Parhaat hiekkarannat ovat Porto Katsiki sekä Egkremnoí.

ShutterstockLefkas, Kreikka
Lefkasin upeat rannat takaavat onnistuneet lomapäivät.

Rantatunnelmista pääsee nauttimaan helposti valmismatkalla, ja esimerkiksi Tjäreborg, Aurinkomatkat ja Apollomatkat tarjoavat lomia Lefkakselle.

Thassos

Kuvankaunis Thassos vastaa monien käsitystä unelmien lomasaaresta, sillä Kreikan pohjoisin saari on vehreä ilmestys, joka hemmottelee rantalomailijaa yli sadalla rannallaan. Rantojen ja luonnon lisäksi Thassoksen valtteihin lukeutuvat myös mainiosti säilyneet historialliset kohteet, joiden historia ulottuu antiikin aikaan.

ShutterstockThassos, Kreikka
Thassokselle pääsee kesällä 2020 entistä helpommin, kun yhä useampi matkatoimisto ottaa saaren valikoimiinsa.

Thassos sijaitsee Egeanmerellä lähellä manner-Kreikkaa, ja sinne on mantereen puolelta vain lyhyt lauttamatka.

Symi

Aivan Turkin rajan tuntumassa sijaitseva Symin saari saa kävijät ihastumaan värikkäällä satamallaan, rennolla kylätunnelmallaan ja karunkauniilla maisemilla. Saaren ykköskohde on ehdottomasti samanniminen pääkaupunki, joka koostuu kahdesta osasta, mutta myös rannat ja luontokohteet houkuttavat.

ShutterstockSymi, Kroatia
Symin satama on paikka, jota ei kannata jättää näkemättä.

Symi sijaitsee lyhyen matkan päässä Rodokselta ja onkin suosittu päiväretkikohde, mutta näyttävällä saarella riittää tekemistä myös kokonaisen loman ajaksi. Lauttamatka Rodokselta Symille kestää 1–1,5 tuntia operoivasta lauttayhtiöstä riippuen.

Kalymnos

Egeanmerellä, Kosin lomasaaren pohjoispuolella sijaitseva Kalymnos on vehreä saari, jonka dramaattiset maisemat eivät jätä kylmäksi. Aktiivilomailijat ihastuvat saaren ensiluokkaisiin kiipeilymahdollisuuksiin, mutta Kalymnoksella on myös kauniita hiekka- ja kivirantoja. Suosituimmat rantakylät ovat Mirties ja Massouri.

ShutterstockKalymnos, Kreikka
Kalymnos on mainio rantakohde, mutta soveltuu myös hienosti kiipeilylomaan.

Kalymnokselle on helppo matkustaa Suomesta, sillä saari on muun muassa Tjäreborgin ja Apollomatkojen valikoimassa.

Zákinthos

Manner-Kreikan länsipuolella Joonianmerellä sijaitseva vehreä ja monipuolinen Zákinthoksen saari on tunnettu upeasta Salakuljettajien poukama -rannasta, mutta saari tarjoaa myös muutakin nähtävää. Tunnelmalliset rantakaupungit, toinen toistaan kauniimmat rannat ja vehreät pyöräilyreitit saavat kaikenlaiset matkailijat nauttimaan lomasta.

ShutterstockZákinthos, Kreikka
Navagion ranta on Zákinthoksen tunnetuimpia maisemia.

Matkatarjonta Suomesta Zákinthokselle on hyvä, ja saarelle pääsee esimerkiksi Tuin ja Aurinkomatkojen avulla.

Leros

Turkin edustalla Egeanmerellä sijaitseva pieni Leros on rauhallinen lomakohde, jossa voi nauttia aidosta kreikkalaisesta paikallistunnelmasta sekä saarten parhaista puolista: rauhasta, turkoosista merivedestä ja valkoisista kylistä. Dodekanesian saariryhmään lukeutuva saari ei ole vielä massojen suosikki, mutta Lerokselta löytyvät välttämättömimmät palvelut onnistuneeseen lomaan.

ShutterstockLeros, Kreikka
Leros on pieni ja kaunis saari.

Loman aikana kannattaa piipahtaa myös lyhyen matkan päässä sijaitsevilla Lipsin ja Patmoksen saarilla, jotka ovat helppoja päiväretkikohteita. Suomesta Lerokselle matkoja tekee esimerkiksi Apollomatkat.

>> Lue myös: Toteuta elämäsi seikkailu Kreikassa ja lähde saarihyppelylle – helpot vinkit ensikertalaiselle

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Useimmat noista saarista on tuttuja. Parga kylläkään ei ole saari. Se on nykyään jokavuotinen lomapaikkani.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.