Kuva: Shutterstock
Espanja

Uusia lomaelämyksiä Espanjassa – kolme kohdetta, joissa harva on vielä käynyt

Aurinkorannikko ja Kanariansaaret ovat tuttuja monille lomailijoille, mutta Espanja on matkakohteena paljon muutakin. Koe seuraavalla lomallasi jotain uutta ja lähde tutustumaan Espanjan vähemmän tunnettuihin alueisiin – tässä esittelyssä kolme houkuttelevaa kohdetta!

1. Asturia

Pohjois-Espanjan rannikolla sijaitseva Asturian alue sopii lomailijalle, joka haluaa nähdä ja kokea niin vaaleahiekkaisia rantoja, aitoja espanjalaisia kaupunkeja, tunnelmallisia kalastajakyliä sekä huikeita luontoseikkailuja.

Espanjan pohjoisrannikon rannat ovat vähemmän tunnettuja, mutta Asturiassa on sekä pitkiä vaaleahiekkaisia rantoja että pieniä poukamia pikkukivirantoineen. Upeita rantamaisemia tarjoaa esimerkiksi Ribadesellan pitkä hiekkaranta.

Espanja
Shutterstock
Asturian alueelta löytyy upeiden rantojen lisäksi tunnelmallisia pikkukaupunkeja.

Jos kaupunkiloma kiehtoo rantoja enemmän, kiinnostavia kohteita Asturian alueella ovat Avilés, Gijón ja Oviedo. Persoonalliset kaupungit sijaitsevat vain lyhyen matkan päässä toisistaan, joten niissä kaikissa on helppo vierailla loman aikana. Isompien kaupunkien lisäksi Asturiassa on tunnelmallisia pikkukaupunkeja ja -kyliä, kuten Espanjan kauneimpiin lukeutuva, värikkäistä taloista tunnettu Cudillero.

2. Murcia

Lähellä suosittuja Alicanten ja Torreviejan lomakohteita sijaitsee Murcian alue, jossa voi yhdistää helposti ranta- ja kaupunkilomaa. Murcian noin 250 kilometrin pituinen rannikkoalue tunnetaan nimellä Costa Calida, joka tarkoittaa suomeksi lämmintä rannikkoa. Alueen lämmin ilmasto ja yli 300 aurinkoista päivää vuodessa tarjoavatkin erinomaiset puitteet rantalomailuun. Murcian suosituimpiin rantoihin kuuluvat esimerkiksi Playa Carolina, Cala Cortina ja Playa de Bolnuevo.

Yksi Murcian erikoisimmista nähtävyyksistä on suolaisen veden Mar Menor -laguunialue. Laguuni ja sen Välimerestä erottava kapea La Mangan maakaistale muodostavat Murcian suurimpiin kuuluvan matkailukohteen. Alueella on kauniiden hiekkarantojen lisäksi mainiot palvelut, kuten runsaasti hotelleja ja ravintoloita.

Murcian lämmin ilmasto ja kauniit hiekkarannat tarjoavat mainiot puitteet rantalomalle.

Murcian alueelta löytyy myös kiinnostavia vaihtoehtoja kaupunkilomailuun. Murcian alueen samannniminen pääkaupunki on rento espanjalaiskaupunki, jossa riittää herkullisia tapaspaikkoja ja kiinnostavia nähtävyyksiä kauniista katedraalista erilaisiin museoihin. Historiallisessa Cartagenan kaupungissa taas pääsee ihastelemaan esimerkiksi roomalaista amfiteatteria. Murciaan on kätevä matkustaa Suomesta Alicanten kautta, jonne sekä Finnair että Norwegian lentävät suoraan Helsingistä.

3. Galicia

Espanjan luoteisosassa sijaitseva vehreän Galician tunnetuin matkakohde on Santiago de Compostela, mutta alueelta löytyy myös lukuisia muita kiinnostavia kohteita ja erityisesti herkullisia kalaruokia rakastavien kannattaa vierailla Galiciassa. Galicia ei ole suomalaisten keskuudessa tunnettu rantakohde, mutta alueen rannat kuuluvat Espanjan kauneimpiin. Vaikka kesällä lämpötilat kohoavat rannikolla hellelukemiin, pysyy merivesi melko viileänä myös kesäkuukausina.

Galician kuuluisin ranta on Praia das Catedrais, jonka maisemia hallitsevat jopa 30 metrin korkuiset kivipaadet. Kävijöiden määrää rannalla rajoitetaan, joten vilkkaimman sesongin aikaan vierailu on varattava etukäteen. Kauniita rantoja löytyy myös Vigon kaupungin edustalta sijaitsevilta Cies-saarilta.

Espanja
Shutterstock
Galician tunnetuin ranta on Praia das Catedrais.

Luonnon keskellä viihtyvälle matkailijalle Galicia on todellinen paratiisi, sillä alueen metsät, joet ja vuoristomaisemat muodostavat oivan ympäristön retkeillä luonnossa ja kokeilla erilaisia aktiviteetteja. Galician maisemat poikkeavat muusta Espanjasta, sillä alueella sataa muuta maata enemmän, minkä vuoksi Galicia mahdollistaa täysin tavallisesta poikkeavan lomailun tutussa maassa.

>> Lue lisää vinkkejä Espanjaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 8.3.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 3,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia