Kuva: Norwegian
Sisäpiirivinkit Kanariansaarille

Unohda kaikki, mitä olet kuullut Kanariansaarista – sisäpiirin vinkit luksukseen ja elämyslomaan halvalla

Norwegianin edullisten lentojen avulla jokainen voi räätälöidä juuri itselleen sopivan Kanarian-loman.

ILMOITUS

Täydellinen talvilomakohde

Oletko yksi niistä, jotka ajattelevat Kanarian-loman tarkoittavan karaokebaareja, pakettimatkoja ja suomenkielisiä latteuksia murtaen huutelevia ravintoloiden sisäänheittäjiä?

Viimeistään nyt on aika murtaa nämä vanhentuneet ennakkoluulot. Kanariansaaret ovat äärimmäisen monipuolinen matkakohde, josta löytyy jokaiselle jotakin – rantoja, kaupunkeja, luontoa, kulttuuria, urheilumahdollisuuksia, ääriolosuhteita ja luksushotelleja.

Suomalaisille Kanaria on ennen kaikkea täydellinen rantakohde, sillä lentomatka on kohtuullinen 6–7 tuntia, aikaero on vain pari tuntia ja lämpötila pyörii ajankohdasta ja paikasta riippuen 20–25 asteessa.

Sisäpiirivinkit Kanariansaarille
Kuva: Shutterstock
Kanaria on helppo kohde monenlaisille matkailijoille.

Pakettimatka ei ole ainoa mahdollisuus päästä nauttimaan Kanariansaarista kohtuuhinnalla. Hyvien lentoyhteyksien myötä omatoimimatkat saarilla ovat yleistyneet, ja nyt lentoyhtiö Norwegian on päättänyt lisätä entisestään suoria lentoja Helsingistä Kanarian suosituimpiin kohteisiin.

Se lentää talvikaudesta 2018 lähtien Teneriffalle ja Gran Canarian Las Palmasiin jopa kaksi kertaa päivässä. Kaikkiaan lentokapasiteetti Espanjaan kasvaa 85 prosentilla.

Lue vinkit ikimuistoiseen ja monipuoliseen matkaan!

Kaupunkiloma Kanarialla

Kanariansaaret mielletään vahvasti rantakohteiksi, mutta saarten suurimmissa kaupungeissa voi viettää myös kulturellia kaupunkilomaa.

Gran Canarian pääkaupunki Las Palmas on nostanut profiiliaan viime vuosina huomattavasti, ja kaupunki on hurmannut uuden polven matkailijat urbaanilla suurkaupungin tunnelmalla, trendikkäillä kahviloilla ja putiikeilla, kauniilla vanhallakaupungilla ja keskustan tuntumassa sijaitsevalla Las Canterasin rannalla, jota pidetään yhtenä kaikkein parhaista kaupunkirannoista.

Teneriffan pääkaupungissa Santa Cruzissa kannattaa vierailla etenkin helmikuussa, jolloin koko kaupungin valtaa värikäs karnevaalitunnelma. Vuosittain järjestettävät karnevaalit ovat maailman toiseksi suurimmat – heti Brasilian legendaaristen Rion karnevaalien jälkeen.

Isoista kaupungeista on helppo lähteä myös päivän tai parin retkille ympäri saarta. Yksi Teneriffan suosituimmista retkikohteista on Mascan vuoristokylä. Alle sadan asukkaan kylä sijaitsee 600 metrin korkeudessa, vuoriston sekä rotkojen ympäröimänä, ja sieltä avautuvat maisemat, jollaisia moni ei näe koskaan elämässään uudestaan. Myös ajomatka syrjäseudulla sijaitsevaan Mascaan on ikimuistoinen ja silmiähivelevän kaunis.

Luksusloma edullisesti

Kaipaatko täydellistä rentoutumista ja irtautumista hektisestä arjesta? Etenkin Gran Canaria on tunnettu korkeatasoisia spa-hotelleistaan, joissa ylellisen lomaviikon voi viettää hyvinkin kohtuulliseen hintaan – etenkin, jos matkustaa kovimman lomasesongin ulkopuolella.

Gran Canarian spa-hotelleissa on tarjolla kuntoilu- ja joogapalveluita, hemmotteluhoitoja ja monipuoliset kylpyläosastot saunoineen. Hyvinvointimatkailu hyötyy saaren mineraalirikkaasta merivedestä ja ympäri vuoden vallitsevasta leudosta ilmastosta.

Autenttista tunnelmaa

Aitoa Kanariansaarten tunnelmaa pääsee aistimaan parhaiten Gran Canarian pienissä vuoristokylissä, kuten Terorissa, jonka talot on rakennettu siirtomaatyyliin, tai vehreissä vuoristomaisemissa sijaitsevassa värikkäässä Ingeniossa. Täällä paikalliset elävät normaalia arkeaan, eikä joka toinen vastaantulija ole lomamatkailija.

Sisäpiirivinkit Kanariansaarille
Kuva: Shutterstock
Aitoa kanarialaista elämänmenoa voi seurata saarten pikkukaupungeissa.

Teneriffalla rauhaa kaipaavan kannattaa suunnata historialliseen yliopistokaupunkiin La Lagunaan. Vaikka kyseessä on saaren toiseksi suurin kaupunki, on tunnelma huomattavasti leppoisampi kuin pääkaupungissa. Vanhankaupungin katukahviloiden terasseilla voi seurata paikallisten elämänmenoa ja ihastella 1400-luvulta peräisin olevia värikkäitä taloja.

Jos haluaa myös elää paikallisten parissa, kannattaa lomamajoitus varata isojen hotellien sijaan hoteles rurales -majataloista, jotka ovat usein paikallisten pyörittämiä ja sijaitsevat syrjässä hotellikeskittymistä.

Hyödynnä tuoreet herkut

Kanariansaarten ruokakulttuuri painottuu meren läheisyyteen, minkä lisäksi siinä näkyvät sekä Afrikan että Manner-Espanjan vaikutteet. Etenkin rantakaupungeissa kannattaa syödä kala- ja äyriäisruokia, joita tuoreempia saa hakea. Gran Canarian valkoiseksi kalkittu Pico de las Nievesin rantakylä tunnetaan koko saaren parhaista kalaruoista.

Perunoiden tilaaminen lomalla voi tuntua arkiselta, mutta Kanariansaarilla kannattaa ehdottomasti kokeilla annosta, johon kuuluu papas arrugadas, eli ryppyperunat. Tämä paikallisten suurin herkku valmistetaan keittämällä pieniä uusia perunoita kuorineen vahvasti suolatussa vedessä. Ne tarjoillaan herkullisten mojo-kastikkeiden kanssa.

Monelle voi tulla yllätyksenä, että Teneriffa on itse asiassa arvostettu viinintuottaja. Pitkin saarta ajellessa kannattaakin poiketa pienillä viinitiloilla maistelemassa paikallisia viinejä ja ostamassa kotiin tuliaisia.

Yövy tulivuorella

Moni kaipaa myös lomallaan aktiviteetteja sekä urheilua, ja myös tähän Kanariansaaret tarjoavat loistavat puitteet. Koskematon luonto, postikorttimaisemat ja tuliperäisten saarten korkeuserot saavat kokeneenkin patikoijan hengästymään.

Kanarialla pääsee kokeilemaan myös todellisia kerran elämässä -elämyksiä. Miltä kuulostaisi esimerkiksi yöpyminen tulivuorella?

Sisäpiirivinkit Kanariansaarille
Kuva: Norwegian
Kanariansaarilla voi kokea unohtumattomia aktiivielämyksiä.

Teneriffan keskellä sijaitseva Teide-tulivuori on suosittu vaelluskohde. Lähes huipulle asti pääsee köysiradalla tai kiipeämällä kahta eri reittiä pitkin. Yli 3 700 metrin korkeudessa sijaitsee ihastuttava vuoristokylä Altavista, jossa voi myös yöpyä. Patikointi vuoren juurelta Montana Blancasta Altavistaan kestää noin kuusi tuntia, ja vuorelle järjestetään myös opastettuja retkiä.

Tulivuorivaellukselle ei kannata lähteä varustautumatta, vaan mukana tulee olla hyvät kengät, ruokaa ja juomaa, sekä lämpimät vaatteet viileää vuoristoilmaa varten.

Lähde saarihyppelylle

Norwegianin edulliset Kanarian-lennot ovat hyvä ratkaisu myös silloin, jos haluaa kokea useamman saaren samalla kertaa. Silloin voi ottaa lennot Teneriffalle tai Gran Canarialle ja lähteä saarihyppelylle.

Toimivat lauttayhteydet ja lyhyet välimatkat mahdollistavat sen, että saarelta pääsee siirtymään nopeasti. Saarten välillä liikennöivien autolauttojen hinnat lähtevät parista kympistä.

>> Koe Kanariansaaret uusin silmin. Varaa talvilomasi osoitteesta Norwegian.fi!

Lähde: Norwegian
Kuvat: Norwegian ja Shutterstock

ILMOITUS

Päivitetty: 25.9.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

3 kommenttia

Teneriffan Puerto de la cruz’issa saattaa syys/talvikuukausina tulla vettä jopa 6 viikkoa putkeen . Aamulla jos pilvet tulevat mereltä ne jää jököttämään Teiden vuoristoa vasten ..kun pilvet purkaantuu on aurinko jo vuoren takana ja Puerto jo varjossa …monet ovat tähän paikkaan pettyneet itsekkin vesisateessa 7 päivää olleena suosittelen auringon palvojille saaren toista puolta !! Nämä asiat pitäisi kertoa jo matkaoppaassa Puertossa sataa abaut 60 päivää vuodessa ja saaren toisella puolella Americanossa 6 pvää vuodessa , kumman valitset ….

Teneriffalla tulivuori Teiden rinteessä oleva Altavista ei ole vuoristokylä vaan yksi majatalo.
Se ei ole 3700 metrin korkeudessa vaan about puolessavälissä n. 3700 metriä korkeaa Teideä.
Been there.

Muuten hyvä, mutta Pico de las Nieves ei ole rantakylä, vaan Gran Canarian saaren korkein kohta, jokseenkin keskellä saarta, yli kilometrin korkeudessa.