hero taustakuva

Turkin-kävijä, älä missaa näitä – Alanyan tärkeimmät nähtävyydet Top 3

Inka Khanji artikkelin kuva
Rantalomat
Suomalaisten suosima Alanya tarjoaa matkailijalle aurinkorantojen lisäksi myös mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja hienoja maisemia. Tutustu näihin Alanyan kolmeen tärkeimpään nähtävyyteen.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 04.04.2019
facebook   whatsapp

1. Alanya Kalesi -linnake

Alanyan kaupungin edustalla kohoavalla Kale-kukkulalla sijaitseva linnake on yksi kaupungin parhaita näköalapaikkoja. Rantojen välissä olevalta 250 metriä korkealta kukkulalta avautuvat maisemat merelle ja kaupunkiin.

Keskiaikainen linnake on rakennettu 1200-luvulla ja se on nykyisin ulkoilmamuseo. Vierailijat voivat tutustua linnakkeen sisäpihaan, muuriin ja torneihin, mutta aivan kaikkiin linnakkeen osiin ei kävijöillä ole pääsyä.

Inka KhanjiAlanya, Turkki
Alanyan linnoitus on kaupungin suosituimpia matkailunähtävyyksiä.

Linnoitukselle voi mennä joko jalan, bussilla tai taksilla. Nousua on noin kolme ja puoli kilometriä mutkittelevaa tietä pitkin, joten useimmat matkustavat kukkulan laelle linja-autolla. Matkan varrella on useita kioskeja ja kahviloita, joten kävelymatkan aikana voi tarvittaessa myös istahtaa lepäämään vaikkapa kahvilaan.

2. Damlatas-tippukiviluola

Alanyan parhaaksi kehutun Kleopatra-rannan lähellä sijaitseva Damlatas-tippukiviluola on vuonna 1948 löydetty luola, jonka katosta ja seinistä roikkuvat suuret tippukivet. Luola on melko pieni, mutta 50 metriä pitkään tippukiviluolaan on rakennettu portaita ja käytäviä, joten siellä on helppo liikkua.

Inka KhanjiAlanya, Turkki
Näyttävä tippukiviluola on monien terveysmatkailijoiden suosikki.

Tippukivien lisäksi monet kävijät vierailevat luolassa sen ilmaston vuoksi, sillä luolan ilmankosteus on jopa 95 prosenttia. Lisäksi tippukiviluolan 22-asteisessa ilmassa on 10-12 kertaa enemmän hiilidioksidia tavalliseen ilmaan verrattuna.

3. Kizil Kule -torni

Alanyan sataman maamerkki, punaisista tiilistä rakennettu Kizil Kule tunnetaan myös Punainen torni -nimellä. Yli 30 metriä korkea torni on rakennettu vuonna 1226, ja se on ollut historiansa aikana muun muassa armeijan käytössä puolustustornina.

Inka KhanjiAlanya, Turkki
Punainen torni erottuu selvästi Alanyan rannikolla.

Nykyisin viisikerroksisen tornin alimmassa kerroksessa on pieni museo, ja myös muissa kerroksissa on mahdollista vierailla. Kahdeksankulmaisessa tornissa riittää kokoa, sillä sen halkaisija on noin 30 metriä.

Tornin katolta avautuu hieno maisema Alanyan satamaan, mutta sitä ei saa ilmaiseksi, sillä näkymien äärelle päästäkseen on kiivettävä 85 porrasta.

>> Lue lisätietoa Alanyasta Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.