Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tunnetko jo tämän Kreikan saaren? Tässä 5 syytä matkustaa Milokselle

Inka Khanji artikkelin kuva
Rantalomat
Egeanmerellä sijaitseva Milos on rauhallinen ja kaunis saarikohde, jonka häikäisevät maisemat haastavat perinteiset Kreikan lomakohteet.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 10.04.2019
facebook   whatsapp

1. Helppo matkustaa

Milos on pieni, noin viiden tuhannen asukkaan saari minne pääsee helposti laivalla Kreikan pääkaupungista Ateenasta. Piraeuksen satamasta liikennöi useita laivayhtiöitä, ja nopeimmillaan matka taittuu hieman alle kolmessa tunnissa.

Miloksen satamakaupungista Adamasista on hyvät bussiyhteydet ympäri saarta, minkä lisäksi Miloksella voi liikkua näppärästi vuokra-autolla, -skootterilla tai -mönkijällä.

2. Rauhallinen kohde

Miloksen lomasaari on vähemmän tunnettu matkakohde, mistä syystä se on hyvin rauhallinen ympäri vuoden. Myös kesän sesonkikuukausina Miloksella on hyvin rauhallista, joten saari sopii erinomaisesti rauhaa etsiville matkailijoille.

Inka KhanjiMilos, Kreikka
Miloksella on hyvin rauhallista myös suosituimman matkailusesongin aikana.

Rauhallisuudesta huolimatta saarella on toimivat matkailupalvelut, ja esimerkiksi ravintoloita, baareja, pikkuputiikkeja sekä majoitusvaihtoehtoja on saatavilla runsaasti.

3. Tunnelmallinen pääkaupunki

Saaren pääkaupunki Plaka on pieni, noin 220 metriä korkealle kukkulalle rakennettu kaupunki, joka on kuin postikortista. Valkoiseksi kalkitut talot, värikkäät ovet ja ikkunanpielet sekä kapeat mutkittelevat kujat muodostavat tunnelmallisen kreikkalaismaiseman.

Inka KhanjiMilos, Kreikka
Miloksen pääkapunki Plaka on täynnä tunnelmallisia pikkukatuja.

Plakassa on hyvä ravintolatarjonta, sillä kreikkalaisia tavernoja on runsaasti. Myös kahviloita, baareja, leipomoita sekä pieniä putiikkeja on paljon, joten lomailijalla riittää tutkiskeltavaa Plakan tunnelmallisilla kaduilla.

4. Upea Sarakinikon ranta

Miloksen tunnetuin nähtävyys on saaren pohjoisrannikolla sijaitseva Sarakinikon ranta, joka on monien silmissä kuin suoraan kuusta. Suuret valkoiset kalliot muodostavat mahtipontisen näkymän, ja toimivat samalla hyvin erikoisena uimapaikkana.

Inka KhanjiMilos, Kreikka
Sarakinikon ranta on monille tärkein syy matkustaa Miloksen saarelle.

Sarakinikon rannalle on helppo matkustaa Miloksen satamakaupunki Adamasista liikennöivällä bussilla.

5. Kauniit auringonlaskut

Auringonlaskun katseleminen Kreikan saarilla on suosittu loman iltaohjelma, ja vaikka Santorinin auringonlaskut ovatkin Kreikan tunnetuimpia, eivät Miloksen näkymät kalpene kuuluisien auringonlaskupaikkojen edessä.

Inka KhanjiMilos, Kreikka
Auringonlaskut ovat Miloksella hyvin näyttäviä.

Paras paikka katsella auringonlaskua Miloksella on saaren pääkaupungin Plakan yläpuolella kohoava kirkko, josta avautuu vaikuttava näkymä kaupungin edustalla olevalle lahdelle sekä Miloksen saaren itäosiin ja pienelle Antimiloksen saarelle.

>> Lue lisää vinkkejä Milokselle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Kreikka kuulostaisi aivan ihanalta kohteelta!


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.