Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tunnetko jo Algarven upeimmat kohteet? Tässä viisi parasta paikkaa

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Algarve on Portugalin suosituimpia matkailualueita. Kauniit maisemat, vaihteleva maasto, lempeä Välimeren ilmasto ja koko Euroopan kauneimmiksi kehutut rannat houkuttelevat matkailijoita tutustumaan eteläisen Portugalin rantakaupunkeihin.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 02.10.2018
facebook   whatsapp

1. Faro

Aivan Portugalin eteläkärjessä sijaitseva Faron kaupunki on tuttu useimmille Algarven-matkailijoille, sillä valtaosa matkailijoista saapuu alueelle Faron lentoaseman kautta. Monet matkailijat jatkavat matkaa Farosta nopeasti eteenpäin Algarven muihin kohteisiin siitäkin huolimatta, että kaupunki tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa lomalaiselle.

Faron rannat ovat muun Algarven tavoin erinomaiset, ja suosituin ranta on aivan lentokentän läheisyydessä sijaitseva Praia de Faro. Hienohiekkaisella rannalla on hyvä palveluvalikoima.

ShutterstockFaro, Portugali
Faron tunnelmallinen pikkukaupunki on suosittu kohde.

Kaupungin vieressä sijaitseva Ria Formosan laguuni on alueen vaikuttavimpia luontonähtävyyksiä, ja vuonna 1987 luonnonpuistoksi nimetylle alueelle voi tutustua veneretkillä.

2. Albufeira

Algarven alueen suosituimpiin matkakohteisiin lukeutuva Albufeiran rantakaupunki on hyvä valinta erityisesti rantalomailijalle. Pitkät hienohiekkaiset rannat ja hyvät palvelut tarjoavat matkailijan kaipaamat puitteet rantalöhöilylle.

ShutterstockAlbufeira, Portugali
Albufeiran rannat hurmaavat kauniilla maisemillaan.

Kohteessa riittää tekemistä myös aktiivimatkailijoille, sillä alueen golfkentät ovat ensiluokkaiset, minkä lisäksi Albufeirassa voi kokeilla myös lukuisia vesiurheilulajeja. Esimerkiksi surffaus on hyvin suosittua myös tässä kaupungissa, ja surffikouluja on alueella runsaasti.

Suositussa lomakohteessa on myös vilkas yöelämä, ja parhaat bileet ovat joko kaupungin keskustassa tai Ouran alueella. Iltaa voi viettää myös rauhallisesti ruokaravintoloissa, joita Albufeirassa on runsain mitoin.

3. Portimão

Noin 40 kilometrin päässä Albufeirasta sijaitseva Portimão on Länsi-Algarven suurin kaupunki, jonka rento ja autenttinen portugalilaistunnelma poikkeaa merkittävästi alueen rantakaupungeista. Noin 55 000 asukkaan kaupunki on selvä kaupunkilomakohde, ja Portimãossa onkin loistava shoppailu- sekä ravintolatarjonta. Kaupungin tunnelmallinen rantakatu on Portimãon tärkeimpiä kohteita.

ShutterstockPortimão, Portugali
Portimãon rannoilla pääsee näkemään vaikuttavia kalliomuodostelmia.

Aivan kaupungin lähellä, noin kolmen kilometrin päässä sijaitsee toinen kaupunki, joka täydentää Portimãon tarjontaa. Siinä missä Portimão on kaupunkikohde, naapurissa sijaitseva Praia da Rocha on rantakaupunki. Praia da Rocha sijaitseekin pitkän hiekkarannan äärellä, ja moderni rantakaupunki on rakennettu yksinomaa matkailijoita varten. Paikallisväriä kaupungista ei siis löydä, mutta se sopii mainiosti rantapäivän kohteeksi.

Portimão onkin mainio kohde heille, jotka toivovat lomaltaan sekä kaupunki- että rantatunnelmaa. Samalla on mainio mahdollisuus yhdistää kaksi kohdetta samaan matkaan hyvin helposti.

4. Lagos

Pitkän hiekkarannan päässä sijaitseva Lagos on pieni rantakaupunki, joka on rauhallinen lomakohde. Lagosin palvelutarjonta on hyvä, joten se on helppo lomakohde niille, jotka eivät kaipaa ympärilleen kiirettä tai jatkuvia tapahtumia.

IstockphotoLagos, Portugali
Lagosissa on monia hyvin näyttäviä rantoja.

Lomakaupungin ostosmahdollisuudet ovat hyvät, ja perinteisten ostoskeskusten sijaan lomatuliaiset hankitaankin sympaattisista pikkuputiikeista. Kaupungin vanha keskusta ja satamassa sijaitseva rantakatu ovat paikkoja, missä valtaosa matkailijoista viettää runsaasti aikaa.

Lagos tunnetaan ensisijaisesti rannoista, vesiurheilutarjonnasta sekä golfkentistä. Lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta sijaitsee lukuisia hyviä rantoja, jotka sopivat mainiosti myös lapsiperheille. Vesiurheilulajien lisäksi Lagosissa voi käyttää loman myös golfaten, sillä kaupungin ympäristössä on kymmeniä golfkenttiä. Useimmat haluavat nähdä alueen myös mereltä käsin, mistä syystä tarjolla on runsaasti erilaisia veneretkiä, joiden aikana voi nähdä esimerkiksi luolia, kokeilla purjehdustaitojaan tai vaikkapa bongailla delfiinejä.

5. Sagres

Sagres on koko manner-Euroopan läntisin paikka, ja alueen maisemat poikkeavat täysin muusta Portugalista. Kalliojyrkänteet ja huimat korkeuserot tekevät näkymistä erityisen karut, mutta se on myös osa Sagresin viehätystä. Lyhyen matkan päässä sijaitsee Cabo Sao Vicente, missä Manner-Euroopan läntisin piste sijaitsee.

ShutterstockSagres, Portugali
Manner-Euroopan läntisin paikka sijaitsee Portugalin Sagresissa upeiden maisemien äärellä.

Sagres on erityisesti surffaajien suosiossa, sillä alueen kauniita rantoja kehutaan koko Portugalin parhaiksi surffirannoiksi. Kaupungin ympäristössä on paljon muitakin aktiivimahdollisuuksia, ja Sagresissa voi muun muassa vaeltaa, pyöräillä ja kalastaa.

Kaupunki on myös mainio tukikohta läheisen Sao Vicenten kansallispuiston tutkimiseen.

>> Lue lisää vinkkejä Algarveen Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Onko ihanalta kuulostava kohde. Pitää kyllä lähivuosina mennä tuolla käymään.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.