hero taustakuva

Tiesitkö tämän Thaimaan ensimmäisestä rantakohteesta? 5 faktaa Hua Hinistä

Istockphoto artikkelin kuva
Rantalomat
Rantalomailu alkoi Thaimaassa Hua Hinistä. Joko tiesit nämä asiat kaupungista?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 29.11.2019
facebook   whatsapp

1. Ensimmäinen rantalomakohde Thaimaassa

Olet ehkä joskus miettinyt, miten turismi alkoi Thaimaassa. Jo ennen kuin etelän saarten suosio räjähti käsiin, Hua Hiniin matkustettiin rantalomalle. Kaupunkia pidetään Thaimaan ensimmäisenä rantalomakohteena, ja myös kuningasperhe on perinteisesti lomaillut siellä.

Kaupungin ensimmäinen hotelli avattiin nimellä Railway Hotel vuonna 1923, kun Thaimaan ja Malesian välinen rautatieliikenne käynnistyi. Sama hotelli seisoo edelleen paikoillaan, mutta nykyään se kantaa nimeä Centara Grand Beach Resort & Villas.

Myös golfmatkailu alkoi juuri Hua Hinistä. Kaupungissa toimii koko Thaimaan ensimmäinen golfkenttä Royal Hua Hin, joka avattiin vuonna 1924.

2. Mitä Hua Hin tarkoittaa?

Hua Hin on vuosien varrella tunnettu useammalla eri nimellä. Nykyisen kaupungin alueella on ollut asutusta 1830-luvulta lähtien, jolloin kylälle annettiin nimi Samoriang. Myöhemmin se vaihtui pariinkin otteeseen: seuraavaksi kylästä tuli Hin Riang ja sitten Lam Hin.

Nimi Hua Hin otettiin käyttöön vuonna 1911. Thain kielellä hua tarkoittaa päätä tai kärkeä ja hin puolestaan kiveä. Kaupungin sanotaan saaneen nimensä rannan kivikkoisen päädyn mukaan.

3. Suomalaisten yhteisö

Monet suomalaiset ovat päätyneet viettämään talvella pidempiä aikoja Hua Hinissä. Suomalaisyhteisön ansiosta koti-ikävää ei tarvitse potea. Hua Hinissä pääsee esimerkiksi viettämään itsenäisyyspäivää ja laulamaan kauneimpia joululauluja aktiivisen seuratoiminnan myötä.

Kaupunkiin on jopa rakennettu varsinainen suomalaiskylä. Baan Finland -nimisellä alueella on suomalaisen rakennuttajan asuntoja, joissa asuu talvehtivia suomalaisia. Asuntojen omistajat myös vuokraavat niitä lyhyemmiksi ajanjaksoiksi ollessaan itse Suomessa.

ShutterstockMaruekathaiyawan palatsi
Hua Hinin alue on suomalaisten talvehtijoiden suosiossa.

4. Hua Hinin erikoiset hotellit

Jos tavalliset rantahotellit tai perheille suunnatut lomakylät eivät houkuttele, löytyy Hua Hinistä muutamia varsin persoonallisia hotelleja. Villa Maroc on suunniteltu ja sisustettu marokkolaiseen tyyliin siten, että voisit erehtyä luulemaan olevasi Marrakechin riadeissa. Samaa tyyliä edustaa myös Marrakesh Hua Hin Resort & Spa.

Hotelli Sea-Cret Gardenin huoneista taas pääsee pulahtamaan suoraan uima-altaaseen. Jos aikataulu sallii, voi Hua Hinistä tehdä retken noin 70 kilometrin päässä sijaitsevaan Kaengkrachan Boathouse Paradise -hotelliin. Viihtyisä asuntolaiva tarjoaa takuulla unohtumattoman majoituksen.

5. Jazz-festivaali yllättää

Thaimaan rantakohteesta ei ehkä tule ensimmäisenä mieleen jazz-musiikki. Hua Hinissä on kuitenkin järjestetty vuosittainen jazz-festivaali jo vuodesta 2001 saakka. Tapahtuma ajoittuu yleensä kesäkuulle ja kestää kaksi päivää.

Selitys festivaalille löytyy merkkihenkilöstä. Thaimaan entinen kuningas Bhumibol Adulyadej tunnettiin suurena jazzin ystävänä, ja kuninkaallisella perheellä taas on aina ollut vahvat siteet Hua Hiniin. Kuningas menehtyi vuonna 2016.

Lue myös: Thaimaan lomakohteeseen rakennettiin omat versiot Santorinista ja Venetsiasta – tunnistatko kuvista kopiot?

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Istockphoto, Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.