Kuva: Shutterstock
Mai Khao Beach, Thaimaa

Huh, miten lähelle rantaa lentokoneet laskeutuvat Phuketissa! Tätä näkymää et halua missata, mutta muista vaarat

Phuketin lentokenttä sijaitsee aivan rannan tuntumassa.

Bongaa laskeutuvat lentokoneet rannalla Phuketissa

Jos matkustat ensimmäistä kertaa lentäen Phuketiin, yllätyt todennäköisesti koneen laskeutuessa. Saaren lentokenttä sijaitsee aivan rannan tuntumassa, ja hetken näyttääkin siltä, kuin kone olisi laskeutumassa suoraan mereen.

Lentomatkustajille kentän sijainti tarkoittaa hienoja maisemia, mutta se on tuonut mukanaan myös toisen ilmiön: lentokonebongauksen Mai Khao Beachin rannalla lähellä kiitorataa.

Maailman kuuluisin lentokoneranta lienee St. Maartenin saarella Karibialla sijaitseva Maho Beach, jossa koneet lentävät niin matalalla, että konetyyppiä on jopa vaihdettu jumbojetistä pienemmäksi. Kuka olisi arvannut, että Phuketista löytyy oma versio lentokonebongareiden rannasta?

Lentokonebongauksen suosio on kasvanut viime vuosina niin paljon, että osaa ranta-alueesta on yritetty sulkea aidoin ja varoituskyltein. Ranta on kuitenkin julkista aluetta, jossa oleskelua ei voida kokonaan kieltää.

Matalalalla lentävien koneiden vaarat liittyvät esimerkiksi meluhaittoihin sekä voimakkaaseen ilmavirtaan, joka voi kaataa uteliaat kumoon tai lennättää esineitä. Riskit kannattaa tiedostaa ennen kuin lähtee kuvaamaan koneita liian läheltä.

Vaikka Mai Khao Beachista on tullut suosittu kuvauspaikka, on syytä huomioida, että suoraan lentokoneen reitin kohdalla seisominen on kiellettyä. Nousevia ja laskevia koneita kannattaa suosiolla seurata hieman sivumpaa.

Aidattujen alueiden sisälle ei kannata edes yrittää: vuonna 2016 Phuket News kertoi, että sääntörikkomuksista voi seurata jopa kuolemantuomio tai elinkautinen vankeustuomio.

Paras aika vuodesta lentokoneiden bongaukseen Phuketissa on joulukuusta kesäkuuhun. Vaihtuvan ilmaston mukaan muuttuvat tuulet vaikuttavat siihen, mistä suunnasta koneet lähestyvät Phuketin lentokenttää.

Katso alta kuvia Mai Khao Beachin rannalta!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Oletko nähnyt Thaimaan kauneimman lentokentän? Trooppinen tunnelma heti koneen laskeuduttua

Lähde: Phuket.com, Phuket 101
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Päivitetty: 20.2.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia