Hyppää sisältöön

Thaimaan pienet lomapaikat

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 21.12.2010
Thaimaan suosio matkailijoiden keskuudessa on kasvanut viime vuosina villisti. Jos massaturismi tai kaupallisuus ahdistaa, voi pakata matkalaukut ja suunnata jollekin Thaimaan rauhallisemmista alueista.

Pieni paratiisi: Koh Ngai

Pieni paratiisisaari Koh Ngai sijaitsee Thaimaan eteläosassa Andamaanien merellä. Koh Ngai sijaitsee lähellä useita suuria turistikohteita, kuten Phuketia, Krabia ja Koh Lantaa, joihin on helppo tehdä päiväretkiä. Saarelle pääsee mantereelta nopeasti veneellä Pak Meng Pier –satamasta. Koh Ngai on pieni ja rauhallinen saari, jolla ei juuri asu edes paikallisia asukkaita, turisteista puhumattakaan. Majapaikkojen suhteen saarella ei ole runsauden pulaa. Hyvä valinta on esimerkiksi hyvätasoinen ja keskihintainen CoCo Cottage Koh Ngai.

Saari on neitseellinen lomakohde, jolla ei ole yhtään autoa tai teitä. Koh Ngailla voi todellisessa rauhassa rentoutua valkeilla hiekkarannoilla, uida, sukellella ja snorklata. Saari on ihanteellinen kohde pienelle kahdenkeskiselle lomalle tai ikiomalle virkistyslomalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rauhallinen Rayong

Rayong on idyllinen ja rauhallinen lomakohde Bangkokin kaakkoispuolella. Monista muista Thaimaan lomakohteista poiketen Rayongin hotellialueilla ei ole juurikaan yöelämää, mikä tekee alueesta erinomaisen lomakohteen vaikkapa herkkäunisille lapsiperheille. Noin 35 kilomerin päässä hotellien täyttämästä Rayongin resort-alueesta sijaitsee Rayongin kaupungin keskusta, mistä löytyy muutamia ostoskeskuksia ja hyviä markkinoita. Nähtävyyksiä ei Rayongissa juurikaan ole, mutta utelias turisti voi piipahtaa Kansallispuistoon katselemaan villeinä eläviä tiikereitä ja elefantteja. Myös Ko Man Nai-saarella kannattaa käydä ihailemassa suojeltuja merikilpikonnia.

Muista myös: Koh Phangan

Suurten turistimassojen jäädessä Koh Samuille, ihmisvilinää välttävä matkailija jatkaa matkaa Koh Samuin takana sijaitsevalle Koh Phanganille. Koh Phangan on suurilta osin sademetsän peittämä saari, jonne reppureissaajat aiemmin piiloutuivat. Nykyisin saaren maine turistikohteena on kasvanut ja siitä on tullut erityisesti nuorten keskuudessa suosittu lomakohde. Koh Phanganilla on kuitenkin vähemmän turisteja kuin Koh Samuilla, vaikka hiljaisuudesta ja rauhasta onkin usein vaikea puhua. Täyden kuun aikaan Koh Phanganilla järjestetään jättimäisiä Full Moon Partyja, eli täydenkuun juhlia, johon osallistuu useita tuhansia juhlijoita.

Lennot Thaimaahan

Thaimaan suurista lomakohteista on helppo jatkaa matkaa pienempiin paikkoihin. Lentoja Phuketiin, Krabille ja Koh Samuille löytyy esimerkiksi Travellinkilta, SuperSaverilta ja Seat24:lta. Myös lennot Bangkokiin on hyvä ja edullinen vaihtoehto. Bangkokista on helppo jatkaa eteenpäin vaikkapa bussilla tai junalla. Äkkilähtöjä Thaimaahan on myös hyvin saatavilla varsinkin sesonkien ulkopuolella.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viisumivapaa loma Thaimaassa

Thaimaa teki muutoksia viisumivapauteen – suomalaiset voivat nyt oleskella maassa pidempään

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja