Kuva: Krista Ahonen
Teneriffa

Tätä et olisi uskonut löytäväsi Teneriffalta! Lomasaaren rannikolla voi nähdä veneretkellä delfiinejä ja valaita

Teneriffan lounaisrannikolla järjestetään veneretkiä, joilla pääsee parhaimmillaan näkemään delfiinejä sekä valaita.

Koe uusi elämys suosikkikohteessa

Kanarian suosikkisaari Teneriffa on monille suomalaisille tuttu lomakohde, mutta monipuoliselta saarelta on mahdollista löytää uusia elämyksiä jokaisella lomalla. Tiesitkö jo, että Teneriffalla voi nähdä myös delfiinejä ja valaita?

Teneriffan lounaisrannikolla matkailijoilla on mahdollisuus tutustua veneellä ympäröivien vesialueiden monipuoliseen eläimistöön. Hyvällä tuurilla veneestä käsin voi nähdä sekä delfiinejä, valaita että kilpikonnia. Lomasaaren sää mahdollistaa retkien järjestämisen ympäri vuoden, joten elämys on helppo lisätä myös oman loman ohjelmaan. Retkeä suunnitellessa on hyvä kuitenkin muistaa, että eläinten bongaaminen ei aina onnistu, sillä eläimet ovat vapaana omassa elinympäristössään.

Saaren lounaisrannikon vesissä esiintyy yli 20 eri lajia delfiinejä ja valaita, kuten pullokuono- , atlantintäplä- ja raitadelfiinejä sekä lyhyteväpallopäävalaita. Osa lajeista asuu Teneriffan edustalla ympäri vuoden, kun taas osa lajeista on epäsäännöllisesti alueella esiintyviä tai saari osuu niiden muuttoreitille tiettyyn vuodenaikaan.

Teneriffan delfiinit
Kuva: Krista Ahonen
Teneriffan lounaisrannikon kirkkaissa vesissä delfiinit ja valaat bongaa helposti.

Valitse sopiva retki ja noudata sääntöjä

Veneretkiä Teneriffalla järjestävät useat eri yhtiöt, kuten White Tenerife, joten tarjolla on eri budjeteille ja aikatauluille sopivia vaihtoehtoja. Usein lähtöpaikkana on Puerto Colón, Los Cristianos tai Los Gigantes. Tyypillisesti retket kestävät noin kaksi tai kolme tuntia, mutta saatavilla on myös pidempiä retkiä sekä ryhmille räätälöityjä vaihtoehtoja.

Delfiinien ja valaiden sekä niiden elinympäristön suojelemiseksi veneretkiä koskevat tiukat määräykset. Veneet eivät saa itse mennä delfiinien luokse, vaan niiden on pidettävä kymmenien metrien välimatka, jolloin eläimet saavat itse päättää tulevatko veneen luokse. Myös veneen nopeutta sekä aikaa jonka eläinten katselemiseen saa käyttää on rajoitettu.

Eläinten kanssa uiminen on alueella ehdottomasti kielletty eikä niihin myöskään saa koskea veneestä käsin. On myös tärkeä muistaa, että eläinten ruokkiminen sekä vesistön roskaaminen on kielletty sakkojen uhalla.

>> Lue myös: Tee päiväretki Teneriffan pääkaupunkiin – viisi vinkkiä Santa Cruziin

Teksti ja kuvat: Krista Ahonen

Päivitetty: 6.4.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia