Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tämän rennommaksi lomakohde ei tule – katso upeat kuvat Jamaikalta

Istockphoto artikkelin kuva
Rantalomat
Karibianmerellä sijaitseva Jamaika on paikka, josta useimmille tulee ensimmäisenä mieleen aurinko ja rento reggae-musiikki. Katso kuvat lomakohteesta ja virittäydy rentoon tunnelmaan!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 05.01.2016
facebook   whatsapp

Jamaika on yhdistelmä rantaa ja aurinkoa

Jos etsit eksoottista aurinkolomakohdetta, on Jamaika mainio valinta. Kuuban eteläpuolella sijaitseva Jamaika on Karibian kolmanneksi suurin saari, jonka suosituimmat kohteet ovat rannastaan kuuluisa Negril sekä matkailijakaupunki Montego Bay.

Jamaika on rento matkakohde, jossa ei tarvitse huolehtia turhasta. Aurinko paistaa ympäri vuoden, ja lämpötila on ihanteellinen rennolla lomalle. Paras aika matkustaa on joulukuusta huhtikuulle, mutta lämpötila on ympäri vuoden 25–31 astetta.

Trooppinen ilmasto, vitivalkoinen hiekka, turkoosi meri ja korkealle kurottavat palmut luovat juuri sellaisen postikorttimaiseman, jonka perässä monet matkustajat lähtevät maailmalle.

Katso kuvat Jamaikasta ja ihastu!

1. Löydä oma suosikkirantasi

Jamaikalla on rantoja loputtomiin, mutta kaikkein suosituin ranta sijaitsee Negrilissä, jonka ranta on listattu jopa maailman parhaiden rantojen joukkoon. Kaupungin rannat tunnetaan koko maan parhaina rantoina, mikä näkyy erityisesti matkailusesongin aikana, jolloin rannat ovat täynnä turisteja. Myös muut Jamaikan rannat ovat hyviä, eivätkä kalpene Negrilin rannan rinnalla.

2. Ihastu saaren luontoon

Jamaikan monipuolinen luonto saa monet matkailijat rakastumaan. Kauniit vesiputoukset, vehreät palmut sekä maisemien välistä pilkistävä turkoosi vesi luovat maiseman, jonka vuoksi matkustaminen todella kannattaa.

3. Turkoosi vesi vie lomatunnelmaan

Lomakohteen valtti on turkoosi ja kirkas merivesi, joka kielii paratiisista. Snorkkeli, uima-asu ja räpylät onkin pakko pakata mukaan Jamaikalle, jotta merivedestä saa kaiken irti.

4. Tarkastele paikallista elämää

Jamaikalaista kulttuuria ja elämänmenoa kuvaa parhaiten rentous. Se tarttuu nopeasti myös matkailijaan, mikä vain korostaa kohteen sopivuutta juuri lomailijalle. Käytä lomallasi aikaa myös paikallisen elämän seurailuun.

5. Sisällytä lomaan myös aktiviteetteja

Vaikka Jamaika on loistava kohde juuri rennolle rantalomalle, kannattaa matkasta uhrata edes yksi päivä aktiviteetteihin. Saari tarjoaa loputtomasti tekemistä aktiivinnälkäiselle matkailijalle, ja sen upeat luontokohteet, kiehtovat kahviviljelmät sekä mahtavat extreme-aktiviteetit kruunaavat loman.

6. Katsele auringonlaskua

Kun aurinko alkaa hiljalleen painua alas horisonttiin, on Jamaikalla syytä suunnata ulos ja mieluiten vielä rannalle katsomaan auringonlaskua.

7. Juhli yömyöhään

Paras tapa päättää Jamaikan-lomapäivä on tietysti reggae-bileet! Kun koko päivä on mennyt rennosti vaakatasossa, riittää illalla loputtomasti energiaa jamaikalaisrytmien mukana tanssimiseen.

>> Lue lisää vinkkejä Jamaikalle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto, Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.