hero taustakuva

Tältä näyttää lumoavan kaunis Madeira – katso kuvat ja lähde!

Inka Khanji artikkelin kuva
Rantalomat
Madeira on vehreä saari, jonka luonto lumomaa kävijän vuodesta toiseen. Katso miltä suositulla lomasaarella näyttää!
Teksti: Anu Vaheristo
Päivitetty: 23.11.2017
facebook   whatsapp

Madeiralla nautitaan luonnonrauhasta ja kaupunkikulttuurista

Portugalille kuuluva Madeiran saariryhmä on suosittu ympärivuotinen lomakohde, jonka tuliperäinen maasto, upea luonto ja ainutlaatuinen tunnelma lumoavat matkailijan kerta toisensa jälkeen.

Madeiran-matkalla kohteeseen kannattaa tutustua vuokraamalla auto ja ajelemalla ympäriinsä. Matkalla voi yöpyä idyllisissä pikkukylissä, vierailla markkinoilla, osallistua festivaaleihin, katsella kukkaloistoa, syödä herkullista paikallista ruokaa ja vierailla Finalin laakerilehdossa. Upeimmat näköalapaikat sijaitsevat saaren luoteiskärjessä. Vierailemisen arvoisia ovat ainakin Cabo Girãon 580-metrinen jyrkänne ja lähes kahden kilometrin korkeuteen kohoava Pico Ruivo -vuori.

Pääkaupungissa Funchalissa kannattaa tutustua paikalliseen kulttuuriin sekä historiallisiin nähtävyyksiin. Funchalin tunnetuimpia rakennuksia ovat 1500-luvulla alun perin rakennetut tuomikirkko Sé sekä Pyhän Laurentiuksen linnoitus. Pääkaupungissa kannattaa myös nauttia vilkkaiden rantabulevardien tunnelmasta, maistella nimikkoviiniä sekä käydä iltakävelyllä aallonmurtajalla.

Katso, miltä upealla Madeiran saarella näyttää ja ihastu!

1. Cabo Girãon näkymät lumoavat kauneudellaan

Cabo Girão sijaitsee saaren etelärannikolla. Se on maailman toiseksi korkein suoraan merestä nouseva kalliojyrkänne. Sen korkeus merenpinnasta on 580 metriä. Näkymät Atlantille sekä pienille terassiviljelmille ovat vaikuttavat.

2. Madeira on kuin kelluva puutarha

Saaren kaunis vihreä luonto sekä kukkaloisto houkuttelevat lähtemään luontoretkelle.

3. Madeiralla on oma nimikkoviini

Madeiralla viljellään viiniä ja siitä valmistetaan perinteisellä menetelmällä alueen nimikkoviiniä. Madeira on makea väkevä viini, johon lisätään käymisvaiheessa brandyä. Mitä aikaisemmin käyminen keskeytetään, sitä makeampaa viinistä tulee. Viini kypsytetään loppuun tynnyreissä.

4. Funchalissa nautitaan kaupunkielämästä

Pääkaupunki Funchalin sanotaan olevan yksi Portugalin kauneimmista kaupungeista. Luonnon lisäksi kaupungissa on nähtävillä kulttuuriaarteita.

5. Patikointi ja vaeltaminen ovat suosittua ajanvietettä

Madeira on kaikkien luonnonystävien ja vaeltajien suosikkikohde. Etenkin levadojen eli kastelukanavien läheisyydessä kulkevat reitit ovat suosittuja.

6.Herkuttelua Madeiralla

Madeiralainen ruoka on yksinkertaista mutta maistuvaa. Tuoreet raaka-aineet kuten kala, kasvikset ja hedelmät ovat madeiralaisen keittiön perusta.

7. Unohtumattomat auringonnousut ja -laskut

Auringon noustessa Madeira näyttää todellisen lumovoimansa, minkä lisäksi Atlantin valtamereen laskeva aurinko luo Madeiralle unenomaisen tunnelman.

>> Lue lisää vinkkejä Madeiralle Rantapallon kohdeoppaasta!

Kuvat: Inka Khanji ja Getty images

Lue kommentit (4) Jätä kommentti

  1. Käytiin perheen kanssa muutama vuosi sitten joulunaikaan madeiralla, ja oli tosi pettymys koko paikka, paikalliset oli tosi moukkia, ja ruoka oli todella huonoa. luonto oli hienoa


  2. Olemme olleet vaimoni kanssa Funchalissa kahdesti tammikuussa ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä saaren palveluihin, siisteyteen, turvallisuuteen ja upeaan kasvustoon.
    Luonto vuorineen on lumoava, kukat ja pensaat upeita talvellakin. Lämpötila sopiva retkeilyyn ja kävelyyn. Suosittelen! Emme ikinä lähde esim. Kanarialle, joka on turismin saastuttama ja jossa ei ole kuin hiekkaa. Madeiralla hermo lepää!


  3. Upea, kerrassaan lumoava paikka. Kaksi kertaa käynyt, eikä kahta ilman kolmatta. Vielä menen sinne, vaeltamaan levadoille. Kuvaamaan kukkia, auringonlaskua, luontoa. Nauttimaan hyvästä ruuasta ja viinistä. Luonnon rauhasta ja hiljaisuudesta. Paikallisesta yöelämästä ei tietoa, koska kasino tai nightclub ei kiinnosta. Eli ei mikään bilepaikka eikä rantalomalla kohde, ehkä juuri siksi niin ihana ja erilainen.


  4. Tämä paikka on kuin minulle tehty. Maisemien ja valokuvaamisen sekä vaeltamisen suhteen. En ole ikinä käynyt ja haluaisin lähtä käymään vaikka heti kun vain saisin jokin lähtemään minun kanssa sinne. Teneriffa on koettu vuosi sitten. Aiemmin en ole käynyt missään muualla kuin Tukholmassa Tallinnassa ja Pohjois-Norjassa. Siinäpä köyhän ulkomaan matkat. Kaverit maksoivat vuosi sitten Teneriffan matkan kun täytin tasan 50v. Ja olihan se elämys minulle. En voinut uskoa silmiäni mitä näin. Kaikki oli niin kaunista ja hienoa. (16.-23.10.2014). Kumpa saiskin oman rouvan lähtemään mukaan. Hän ei ole käynyt koskaan missään. Ja miten saisin kääntymään hänen päänsä siinäpä juttu. Ei vielä kuvatkaan ole vakuuttaneet. Aina vaan sanoo että ei ole rahaa lähtä minnekkään.


  5. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.