Kuva: Maria Hietala
Rantaloma Dubaissa

Tällainen on Dubain ilmasto – koska on paras aika matkustaa?

Dubain aavikkokaupungissa sää on lähes aina aurinkoinen – kuuma tai kuumempi.

Aavikkokaupungissa riittää lämpöä

Arabiemiraateissa vallitsee kuiva ja trooppinen aavikkoilmasto, joka tarkoittaa kuumaa säätä lähes vuoden ympäri. Suomalaistenkin suosikkikohteiden joukkoon nousseessa Dubaissa paistatellaan siis lähes aina auringossa.

Dubaissakin on vuodenajat, mutta ne eivät ole helposti hahmotettavissa. Käytännössä kaupungissa on aina kuuma – tai vieläkin kuumempi. Talvella lämpötila saattaa iltaisin pudota noin 15 asteeseen.

Dubain aavikkoilmastossa sateet ovat erittäin harvinaisia, ja esiintyvät yleensä pieninä kuuroina. Suurin osa sateista ajoittuu talvikuukausille joulu- ja maaliskuun väliselle ajalle.

Toisinaan Dubaissa saattaa esiintyä hiekkamyrskyjä, jotka syntyvät Saudi-Arabiasta puhaltavien shamal-tuulien seurauksena. Hiekkamyrskyt vaikuttavat näkyvyyteen ja tekevät ilmasta sakeaa.

Talvikausi on suosituinta matkustusaikaa

Talvisesonki on Dubain kiireisin matkailukausi. Myös Suomesta lähtevät pakettimatkat ja suorat lennot ajoittuvat lokakuun ja huhtikuun väliselle ajalle, jolloin sää on miellyttävimmillään.

Kuumempaa säätä toivovien matkailijoiden kannattaa ajoittaa lomansa loka-marraskuulle tai maalis-huhtikuulle, jolloin päivien keskilämpötila on noin 30 astetta. Dubaissa voi viettää rantalomaa myös sydäntalvella: alimmillaankin talvipäivien lämpötila on noin 23-25 astetta.

Talvikuukausina Dubain rannoilla ja hotellien tyylikkäillä allasalueilla voi nauttia miellyttävän lämpimästä auringosta ja uimavedestä. Tällöin matkailusesonki on vilkkaimmillaan, joten autiorantoja ei kannata odottaa.

Talvi on parasta aikaa myös muille ulkona tapahtuville aktiviteeteille. Esimerkiksi retki Abu Dhabin kaupunkiin nähtävyyksiä katsomaan on helpointa toteuttaa silloin, kun aurinko ei paahda kuumimmillaan.

Talvilomailijoiden kannattaa varata mukaan lämmintä vaatetta iltoja varten. Myös pitkät shoppailureissut ostoskeskuksissa voivat vaatia paksumman vaatekerran, sillä ilmastointi viilentää tilat erittäin tehokkaasti.

Pitkä kuuma kesä

Dubain kesäkuukaudet ovat kuumia, ja lämpötila nousee säännöllisesti yli 40 asteen ja jopa lähemmäs 50 astetta. Heinä- ja elokuu ovat vuoden kuumimpia kuukausia, mutta kesäsään katsotaan kestävän toukokuusta lokakuuhun. Dubaihin yhdistetään usein kuiva hellesää, mutta kesäaurinko tuo tullessaan erittäin kostean ilmaston.

Suomesta ei tehdä kesäkaudella pakettimatkoja Dubaihin, eikä sinne liikennöidä tuolloin suoria lentoja. Ajatus kesäkuukausille suuntautuvasta Dubain-matkasta ei kuitenkaan ole mahdoton – erityisesti silloin, jos tarkoituksena ei ole viettää lomaa rannalla loikoillen.

Kesällä Dubaihin voi löytää kohtuuhintaisia lentoja yhdellä vaihdolla. Myös hotellit laskevat hintojaan hiljaisemman matkustuskauden aikana, joten parhaimmillaan kesälomailija voi säästää pitkän pennin.

Ilmastoidut ostoskeskukset ja nähtävyydet tarjoavat tekemistä myös kesälomailijalle, ja välimatkat on helppo taittaa joko suhteellisen edullisilla takseilla tai kätevällä metrolla. Halutessaan matkailija voi siirtyä vaikka talveen vierailemalla Mall of Emirates -ostoskeskuksessa sijaitsevassa sisähiihtokeskuksessa.

Varaudu aavikon ilmastoon

Monet matkailijat haluavat yhdistää Dubain-lomaansa aavikkosafarin, joka on yksi kaupungin suosituimmista retkistä. Aavikkosafariin kuuluu yleensä esimerkiksi hiekkadyyneillä hurjastelua maastoautolla, kameliratsastusta sekä illallinen ja show beduiinileirissä.

Varsinaisen aavikon ilmasto eroaa kaupunkioloista hieman. Kesällä aavikko kuumenee todella nopeasti aamun valjetessa, mutta myös viilenee illan tullen. Yleisesti aavikon lämpötila on yöllä kaupunkia matalampi.

Kesäkuukausina aavikkosafareita järjestetään yleensä vain ilta-aikaan rajuimman helteen välttämiseksi. Talvella retkelle kannattaa puolestaan varata lämmintä vaatetta viilenevää iltaa varten.

>> Lue lisää vinkkejä Dubain kohdeoppaasta

Maria Hietala

>> Löydä halvat lennot Dubaihin Rantapallon lentohaun avulla!

Päivitetty: 21.12.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (13 votes, average: 3,77 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia