Hyppää sisältöön

Italian Rivieran parhaat rannat – koe ainakin nämä kohteet!

Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 17.04.2018
Ligurian leppoisalla rannikolla lomalaisen on helppo unohtaa arki ja heittäytyä mukaan italialaiseen elämänmenoon.

Italian Riviera

Italian Riviera sijaitsee Ligurianmerellä lähellä Ranskan Rivieraa, ja on täynnä tunnelmallisia kohteita. Rivieran halki kiemurteleva rantatie kulkee läpi rannikon pikkukaupungista toiseen läpi upeiden maisemien: takana kohoaa vuoristo, edessä siintää sininen Välimeri.

Italian Rivieran rannikolla on monta perinteikästä lomakaupunkia rinta rinnan, ja Euroopan hienosto lomaili alueella jo 1800-luvulla. Riviera jakautuu keskeltä kahtia. Genovasta itään rannikkoa kutsutaan Riviera di Ponenteksi ja Genovasta länteen Riviera di Levanteksi. Alueet on nimetty auringonnousun ja auringonlaskun mukaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tutustu Italian Rivieran kohteisiin!

Alassio

Alassion rannat ovat parasta Rivieraa. Kutsuvat aurinkotuolit riveissään ja Välimeren lämpimät aallot vievät nopeasti aidon rantaloman tunnelmaan. Alassion ranta on usean kilometrin mittainen ja aivan sen tuntumassa kulkee viihtyisä kahvilakatu. Myös vanhankaupungin kujat ovat aivan rannan vierellä, kaikki kätevästi kävelymatkan päässä.

Italian Riviera
Alassion pikkukaupunki on suosittu matkakohde, missä riittää ruuhkia erityisesti kesäisin.

Alassion tunnusmerkki ja kävijöiden pakollinen kuvauskohde on pieni muuri Muretto, joka on koristeltu tunnettujen kävijöiden nimikirjoituksilla varustetuin laatoin. Kuuluisin kaupungin vieraista lienee kirjailija Ernst Hemingway.

Diano Marina

Läheinen Diano Marina on toinen tunnetuimmista Rivieran rantakohteista. Sesonkiaikaan molemmissa on melkoinen vilinä, mutta Diano Marinan kävijäkunta on enemmän perhepainotteista ja muutoin astetta vanhempia kuin Alassiossa, joten siksi kaupungin henki on hieman rauhallisempi.

ShutterstockItalian Riviera
Diano Marina on rauhallinen lomakaupunki.

Dianon kolmekilometrinen rantakatu on upea iltavalaistuksessa ja kaupungin kapeat kujat kahviloineen tarjoavat kulinaarimatkailijoille monenlaisia herkkuja. Oliiviöljy ja itse tehty vihreä pesto kuuluvat Ligurian keittiön kulmakiviin. Myös monenlaisia eksoottisia mereneläviä on tarjolla – ja tietenkin joka sortin pizzoja ja foccaccioita. Eksoottisimpia ovat pienet ravintolat, joissa asiakkaan ei tarvitse huolehtia lainkaan ruokalistan tutkimisesta, sillä tarjolla on joka ilta vain yksi kokin huolella valitsema menu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laigueglia, Cervo ja Andora

Alassion ja Diano Marinan välillä pitkin rannikkoa on useita pienempiä kyliä ja pikkukaupunkeja, jotka sopivat rauhallisempaa rantaa etsiville.

ShutterstockItalian Riviera
Cervon pikkukaupunki on kuvankaunis auringonlaskun aikaan.

Esimerkiksi Laiguegliaan on Alassiosta helppo reippailla vaikka jalkaisin perinteisen kalastajakylän menoa katselemaan. Andoran huvivenesatamassa puolestaan riittää näkemistä veneilyn ystäville. Cervon rantojen erikoisuus ovat merta kohti kurkottavien aallonmurtajien rivit – ne ovat loistopaikkoja auringonottajille, ja mikä parasta, ilmaisia! Pikkupaikkoihinkin kannattaa ehdottomasti tutustua, sillä myös niiden rannat ovat hyvin hoidettuja. Merivesi on alueella puhdasta ja ei-toivottuja yllätyksiä tulee harvoin vastaan.

>> Lue lisää vinkkejä Italiaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suorat lennot Gironaan

Joko tunnet nämä viisi kohdetta, joihin pääsee Suomesta edullisesti? Ryanairin lennot vievät pienemmille kentille

Bergamo, Italia

Päiväretket Milanosta: 4 kohdetta, jotka tuovat vaihtelua kaupunkilomaan

Roomasta on helppo vierailla minivaltio Vatikaanissa

Kun matkustat Italiaan, löydät kolme maata yhden sisältä – joko ehdit käydä kaikissa?

Ensikertalaisen vinkit Roomaan

Ensikertalaisen Rooma – näillä vinkeillä pääset alkuun

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja