Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Koe rantalomien klassikot – ikisuosikkikohteissa vietät onnistuneet loman

Istockphoto artikkelin kuva
Rantalomat
Vanhat tutut retrokohteet houkuttavat helpolle lomalle varmaan aurinkoon Espanjan ja Kreikan klassisiin rantakohteisiin.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 16.02.2018
facebook   whatsapp

Suosio ylittää sukupolvet

Rantalomakohteiden klassikot ovat säilyttäneet suosionsa kautta vuosikymmenten. Takuuaurinko, hyvä ruoka ja rento lomatunnelma saavat palaamaan samoihin kohteisiin kerta toisensa jälkeen. Matka retrokohteeseen ei ehkä tarjoa suurta jännitystä, mutta ainakin lomalainen tietää, mitä saa.

Tarjontaa suosikeiksi vakiintuneisiin kohteisiin on paljon ja vertailu usean matkanjärjestäjän välillä tarjoaa hintatietoiselle selvän säästömahdollisuuden.

Moniin klassisista rantakohteista on mahdollista matkustaa suoralla lennolla muualtakin kuin Helsinki-Vantaalta, mikä helpottaa pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvien matkustusta huomattavasti. Myös äkkilähtötarjonta Espanjan ja Kreikan kohteisiin on yleensä laaja.

Klassiset Kanariansaaret

Kanariansaaret kuuluvat itseoikeutetusti retrolomailijan ykköskohteisiin. Gran Canaria ja Teneriffa ovat monelle jo lapsuudesta tuttuja kohteita. Varma aurinko houkuttaa etenkin talvilomailijoita Kanarialle, joka on helppo lomakohde rentoa oleilua ja lapsiperheille sopivaa tekemistä hakeville.

Saaret elävät matkailusta ja palvelutaso on hyvä. Vaikka lomailu Kanarian kohteissa on perinteisesti rantapainotteista, löytyy niiltä myös reippailijalle, shoppailijalle tai kulttuurin ystävälle sopivaa tekemistä. Patikkareitit risteilevät vuoristoisilla rinteillä ja tarjoavat komeita maisemia raikkaassa ilmassa. Lentomatka Gran Kanarialle tai Teneriffalle kestää noin kuusi tuntia.

IstockphotoGran Canaria
Gran Canaria on todellinen matkailuklassikko, missä voi viettää varmasti onnistuneen rantaloman.

Monelle tuttu Mallorca

Mallorcan lempeä ilmasto on tehnyt siitä suositun lomakohteen muidenkin kuin suomalaisten silmissä. Matkailijat kaikkialta Euroopasta suuntaavat sinne hakemaan aurinkoa. Suomesta pakettimatkoja on tehty jo yli 30 vuoden ajan. Baleaarien saariryhmään kuuluva Mallorca on luontonsa puolesta yksi Välimeren kauneimmista saarista.

Upeiden rantojen ja vuoristomaisemien lisäksi Mallorcalta löytyy myös erikoisempaa tutkittavaa, kuten tippukiviluolia ja maanalainen järvi. Mallorcan harrastusmahdollisuudet ovat mainiot, esimerkiksi golfkenttiä on saarella useita. Runsas hotellitarjonta takaa jokaiselle mieluisan majapaikan.

Kreikan suosikkikohteet

Rodos, Kreeta ja Kos kuuluvat Kreikan klassikkokohteisiin. Kanarian tapaan Kreikkaan vetävät meri ja aurinko, makoisat Välimeren herkut ja upeat maisemat. Helpon kohteen Kreikasta tekevät myös lyhyet, vain noin nelituntiset lennot Suomesta ja sijainti samalla aikavyöhykkeellä.

Kreikan suurimman saaren Kreetan valtteja ovat pitkät rannat, kiehtovat antiikin rauniot ja perheystävällinen hotellitarjonta.

IstockphotoKreeta, Kreikka
Kreetan kapeat kadut ovat tuttuja monille suomalaismatkailijoille.

Rodos tunnetaan iltaelämästään ja mainioista shoppailumahdollisuuksistaan. Rodoksen vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, joten historiasta kiinnostuneet löytävät sieltä upean miljöön tutustuttavakseen. Rodokselta löytyy kuitenkin yhtä lailla lapsiperheillekin sopivaa tekemistä – saaren upeat hiekkarannat soveltuvat mainiosti auringonpalvontaan ja rentoon rantaelämään.

Myös Kosin saari on tunnettu valkeista rannoistaan. Kosille hakeutuvat erityisesti nuoret matkailijat, laakeaa saarta on helppo kierrellä vaikkapa polkupyöräillen.

>> Löydä halpa loma klassikkokohteessa Rantapallon äkkilähtöhaun avulla!

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Istockphoto

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Hei, tuon Rhodoksen linkin takaa aukeavat Kreetan tiedot – kuten Kreetan linkistäkin.
    Osui vain silmään :-)


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.