Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Rantalomailua Kroatiassa – tutustu Makarskan Rivieran kauniisiin pikkukaupunkeihin

Istockphoto artikkelin kuva
Rantalomat
Kroatian rantakohteet Adrianmeren rannalla tarjoavat auringonpalvojille rentoja lomapäiviä.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 12.01.2018
facebook   whatsapp

Makarskan Riviera

Kirkkaansinisenä kimaltava Adrianmeri reunustaa Kroatian rannikkoa ja houkuttelee matkailijoita auringonpalvontaan sekä vesileikkeihin. Makarskan Rivieran alueella vesi on kristallinkirkasta ja tarjoaa uimisen lisäksi mahdollisuuden esimerkiksi snorklaamiseen, sukeltamiseen ja muuhun vesiurheiluun.

Merestä voi toki nauttia myös kastumatta. Merelliset maisemat ovat upeita ja veden äärellä sijaitsevissa ravintoloissa voi kokeilla paikallisia perinneruokia ja tuoreita meren antimia.

Makarskan Riviera tarjoaa monia matkakohteita, joissa voi rantalomailun ohella syventyä myös alueen kulttuuriin ja luontoon. Pinjapuut ja tuoksuvat sypressit viitoittavat luontoretkipolkuja ja pienet kaupungit ikivanhoine muistomerkkeineen kiehtovat kulttuurinnälkäisiä. Makarskan Rivieralla voi suunnata esimerkiksi Makarskan tai Podgoran kaupunkeihin.

Makarska on vilkas pikkukaupunki

Yksi Kroatian suosituimmista rantakohteista on taivaita tavoittelevan Biokovo-vuoriston juurella sijaitseva Makarskan pikkukaupunki. Vilkkaassa Makarskan kaupungissa perinteinen rantaloma yhdistyy kulttuurilomaan saumattomasti.

Makarskan rannat soveltuvat hyvin niin auringonpalvontaan kuin vesiurheiluunkin. Pitkän rantakadun varrelta löytyy upeiden uimarantojen lisäksi pikkukauppoja ja ravintoloita.

Inka KhanjiMakaraskan riviera, Kroatia
Pitkä rantabulevardi ja taustalla kohoava vuoristomaisema ovat Makarskan sydän.

Kaupungin alkuperäisestä miljööstä nauttivat voivat pitkän rantapäivän jälkeen suunnata vanhankaupungin ravintoloihin, kahviloihin ja pikkuputiikkeihin. Lukuisat nähtävyydet siivittävät pilvisiä päiviä ja tavernassa nautittu tukeva lounas antaa energiaa päivän menoihin.

Podgorassa kaikki on lähellä

Vajaan kymmenen kilometrin päässä Makarskasta sijaitseva Podgora on niin ikään mainio rantalomakohde. Pienen rantakaupungin elämänmeno kulminoituu rannalle ja rantabulevardille, missä sijaitsevat kaupungin kahvilat, baarit, ravintolat ja kaupat.

Makaraskan riviera, Kroatia
Kivirannat ja kirkas turkoosi vesi ovat tyypillinen näky Makarskan rivieralla.

Kaikki tarpeellinen löytyy lyhyen matkan päässä toisistaan ja rannasta, joten koskaan ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan.

Jos haluat nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta, ei sitäkään tarvitse kaukaa etsiä. Podgora ei vielä ole pilattu turistien paljoudella.

>> Lue myös: Splitin parhaat rantakohteet – koe nämä paikat lomallasi

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Istockphoto ja Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.