Kuva: Shutterstock
Mallorca, Espanja

Rantaloma Mallorcalla – esittelyssä kolme lomakaupunkia

Missä lomailla Mallorcalla? Suositut lomakylät houkuttelevat matkailijoita kerta toisensa jälkeen.

Juhlatunnelmaa Palma Novassa

Mallorcan tunnetuimpiin kohteisiin lukeutuva Palma Novan vilkas kylä sijaitsee noin viidentoista kilometrin päässä pääkaupungista Palmasta. Nuorison suosima kohde on täynnä juhlivaa väkeä varsinkin kesä-heinäkuussa.

Palma Novan ja viereisen Magalufin ovat ravintolat ja baarit ovat kesäiltaisin täynnä juhlijoita. Palma Nova sopiikin hyvin niin rantalomasta kuin yöelämästä nauttiville, minkä lisäksi lomakylässä on hyvät vesiurheilumahdollisuudet.

Mallorca, Espanja
Kuva: Shutterstock
Lyhyt välimatka Mallorcan pääkaupunkiin Palmaan tekee Palma Novasta suositun.

Palma Novan alue on suosittu englantilaisten keskuudessa, joten etenkin brittituristit kansoittavat lomakohteen kolmea rantaa. Palma Novan ympäristöstä löytyy tekemistä myös lapsiperheille, kuten rantaleikkejä, Aqualand-vesipuisto ja Marineland-eläinpuisto. Palma Novasta on myös lyhyt matka Mallorcan pääkaupunkiin ja suurimpaan keskukseen Palmaan.

Rauhallinen Santa Ponsa

Santa Ponsan kylä on hiukan rauhallisempi lomakohde kuin Palma Nova, vaikka se sijaitsee yhtä lailla Mallorcan lounaisosassa noin 20 kilometrin päässä pääkaupungista. Rauhallinen Santa Ponsa loivasti syvenevine hiekkarantoineen sopii hyvin lapsiperheille. Santa Ponsaa ympäröi kaunis vehreä maisema ja kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä. Kiireettömyys on hyvä lähtökohta todelliselle löhölomalle.

Mallorca, Espanja
Kuva: Shutterstock
Rauhallinen Santa Ponsa on erityisesti lapsiperheiden suosikki.

Santa Ponsa on irlantilaisten sekä englantilaisten suosiossa, ja vilkkain yöelämä löytyykin kohteen irlantilaista pubeista. Lapsiperheitä ilahduttamassa Santa Ponsan lähellä sijaitsee vesipuistoja ja Marineland-eläinpuisto.

Aktiiviliikkujienkaan ei tarvitse olla lomalla täysin toimetta, sillä Santa Ponsan lähiympäristössä voi harrastaa esimerkiksi purjelautailua, banaaniveneajelua, golfia, ratsastusta ja patikointia.

Viihdyttävä Playa de Palma

Playa de Palman alue on suosittu lomakohdealue ja tunnettu pitkästä rannastaan. Alue sijaitsee pääkaupunki Palman kupeessa kaupungin itäpuolella, ja sen sydän on viisi kilometriä pitkä hiekkaranta, joka on yksi Palmanlahden parhaimmista. Playa de Palman ranta on jaettu viiteentoista eri osaan eli balneariaan, joita hoidetaan hyvin.

Playa de Palmassa rantalomailija voi nautiskella kävelystä rantabulevardilla ja istuskelusta kahviloissa tai tutustua alueeseen rantabulevardia pitkin kulkevalla minijunalla. Rantabulevardin varrella on paljon kauppoja, ravintoloita ja baareja.

Mallorca, Espanja
Kuva: Shutterstock
Pitkä ranta ja sen edustan hyvät palvelut houkuttavat matkailijoita Playa de Palmalle.

Alueella on lisäksi hyvät urheilumahdollisuudet ja lähellä sijaitsee esimerkiksi muutamia golfkenttiä. Playa de Palman alue on suosittu saksalaisten keskuudessa. Palman kaupunki sijaitsee vain noin kahdeksan kilometrin päässä Playa de Palmasta ja sinne pääsee helposti linja-autolla.

>> Lue lisää vinkkejä Mallorcalle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 26.3.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia