hero taustakuva

Rantakierros Sydneyssä – tässä ovat Bondi Beachin haastajat

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Sydneyssä on paljon rantoja ja monet niistä sijaitsevat siten, että useammalla rannalla vierailu onnistuu yhdellä kertaa. Ranta-alueilla on kävelyreittejä, joita seuraamalla voit tutustua upeisiin maisemiin ja kuvankauniisiin rantoihin.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 04.05.2020
facebook   whatsapp

Bondi Beach ja sen hurmaavat naapurit

Australian itärannikolla Sydneyssä rakastetaan rantaelämää. Bondi on näyttäytymispaikka ja Sydneyn kuuluisin ranta. Sieltä alkaa Eastern Beaches -kävelyreitti, joka kulkee Bondilta Coogee Beachille ja sen pituus on noin kuusi kilometriä.

Matkalla on huikeat näköalat ja reitin varrella näkee jatkuvasti turisteja ikuistamassa itseään näihin jylhiin maisemiin.

ShutterstockSydneyn rannat
Eastern Beaches -kävelyreitillä pääsee ihastelemaan kauniita maisemia ja nauttimaan upeista rannoista.

Ensimmäinen niistä on Tamaraman ranta. Ranta on pieni ja vesi syvää. Rantaa pidetään haasteellisena myös kokeneille uimareille, joten varovaisuus kannattaa. Tamarama on osaavampien surffareiden mieleen sen aallokon takia.

Jos ranta houkuttelee enemmän kuin kävely, voi rantakierroksen päättää jo Bronte Beachiin. Rannan läheisyydessä on pöytiä ja katoksia, joissa voi nauttia eväitä. Myös ravintoloita löytyy. Veden ääreen on rakennettu suuri uima-allas. Bronten ranta on erityisesti perheiden suosiossa.

Bronten jälkeen törmää reitin erikoisuuteen. Waverleyn hautausmaa levittäytyy aivan rannan läheisyyteen. Välissä on pieni Clovellyn ranta, joka on tunnettu snorklauspaikka.

ShutterstockSydneyn rannat
Reitin varrella on Bronte, Tamaraman ja Clovellyn rannat.

Lopulta eteen aukeaa Coogee Beach. Ranta sopii hyvin koko perheelle, koska se on valvottu ja alueelta löytyy leikkikenttiä. Rannalla on mahdollisuus snorklata ja surffata, ja tarjolla on monipuolisesti ravintoloita.

Sydneyn keskustasta pääsee bussilla Bondille, Brontelle ja Coogee Beachille.

Aktiviteettien Manly Beach

Reitti Spit Bridgeltä Manly Beachille on noin kymmenen kilometriä. Internetistä voi ladata kartan, johon on merkitty reitin kulku sekä kiinnostavimmat kohteet reitin varrelta. Aloituspaikalle pääsee bussilla ja paluumatkan voi halutessaan tehdä lautalla.

Reitillä on tiheästi pieniä rantoja, jotka ovat vierailemisen arvoisia ja tarjoavat virkistävän vaihtoehdon isoille rannoille. Moni niistä on hyvä piknikpaikka ja ennen matkan jatkamista voi pulahtaa uimaan.

Reitti kulkee kaksi kertaa läpi alueiden, jotka kuuluvat Sydney Harbour -kansallispuistoon. Puiston näköalapaikat tarjoavat upeita kuvauskohteita. Alueella on myös aboriginaalien tekemiä kiviin kaiverrettuja piirroksia.

Aktiivilomailijan paratiisi Manly Beach on reitin päätepiste. Se on yksi Australian kuuluisimmista surffausrannoista, jonka suosio perustuu hyviin aaltoihin.

ShutterstockSydneyn rannat
Manly Beachillä on laaja valikoima aktiviteetteja.

Vesiaktiviteetteihin mieltyneille on tarjolla sukellusta. Aloittelijoille järjestään oppitunteja ja kokeneemmat sukeltajat voivat osallistua ohjattuihin sukelluksiin. Rannalla on myös surffauskoulu.

Lähistöltä voi vuokrata pyörän tai kajakin, jolla voi tutustua Manlyn alueeseen itsenäisesti tai osallistua opastetulle kierrokselle. Rannalla voi myös pelata esimerkiksi lentopalloa ja snorklata.

Runsaasta valikoimasta ravintoloita, kahviloita ja baareja löytyy varmasti jokaista miellyttävä vaihtoehto.

Historiaa ja hiekkarantoja Watsons Bayssa

Watsons Bay tarjoaa upeiden rantojen lisäksi kauniita satamamaisemia ja kurkistuksen historiaan. Paikka oli aikoinaan aboriginaalien kalastuspaikka ja palasia historiasta on nähtävillä vielä tänäkin päivänä.

Watsons Bayn alueella on kaksi kävelyreittiä. Molemmat esittelevät yhden vanhoista majakoista, joita on niemellä kaksi. Toinen reiteistä kulkee Tasmaninmerelle aukeavaa rantaa pitkin Macquarien majakalle. Hornbyn majakalle kulkevan reitin varrelle sijoittuvat Watsons Bayn rannat.

Camp Coven ranta on perheystävällinen ja rauhallinen ranta, joka on täydellinen paikka viettää kiireetön iltapäivä. Lady Bayn rannalla on sallittua nauttia rantaelämästä myös ilman vaatteita.

ShutterstockSydneyn rannat
Watsons Bayn alueella on rantoja moneen makuun.

Sydneyn keskustasta alueelle pääsee lautalla tai bussilla. Lauttalaiturin lähistöllä on useita korkeatasoisia ravintoloita, joissa on tarjolla tuoreita merenantimia.

Lukemattomia vaihtoehtoja

Hiukan kauempana Sydneyn keskustasta löytyy myös pieniä yksittäisiä rantoja, jos kaipaa vaihtelua suosituimmille kohteille.

Little Bayn ranta suosittu paikallisten ja perheiden keskuudessa. Se on suojassa suurilta aalloilta, joten uiminen ja snorklaaminen rannalla on turvallista.

Milk Beach on Vanclusessa sijaitseva pieni ranta, jossa voi myös kalastaa ja käydä piknikillä. Rannalta on hieno näkymä Sydneyn keskustaan.

Suojaisassa paikassa sijaitseva Chinamans Beach on oiva paikka lapsien vesileikeille. Samalla vierailee helposti lähellä olevalla Balmorelin rannalla, joka on näistä kahdesta tunnetumpi ja vilkkaampi.

>>Lue lisää Sydneystä Rantapallon kohdeoppaasta

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.