Kuva: Shutterstock
Ibiza, Espanja

Railakas rantaloma Ibizalla – saaren 5 parasta rantaa

Maailman parhaasta yöelämästä tunnetulla Ibizalla on myös monia muita puolia. Upea luonto ja ihanat rantakohteet tuovat monipuolisuutta bilekohteena pidetylle lomasaarelle. Tässä viisi parasta rantaa!

1. Cala Comte

Espanjalle kuuluvan lomasaari Ibizan länsirannikolla sijaitseva Cala Comten ranta on saaren suosituimpia uintikohteita ja sekä paikallisten että matkailijoiden tiedossa. Rannan suurin houkutin on auringonlaskumaisema, joka on Ibizan paras. Rannalle kerääntyy iltaisin suuri yleisö katsomaan, kun aurinko laskee horisonttiin.

Myös rannan varsinaiset puitteet ovat ensiluokkaiset, sillä pehmeän hiekan ja kirkkaiden vesien lisäksi Cala Comten vieressä kohoavat näyttävät hiekkadyynit sekä rannan takana korkeat kalliot. Matalavetinen ranta sopii erinomaisesti myös lapsiperheille.

Paras aika vierailla rannalla on iltapäivästä, jolloin rantavierailua voi venyttää näppärästi auringonlaskuun saakka. Nälän iskiessä rannalla on kolme ravintolaa. Cala Comten rannalle on hyvät yhteydet muualta Ibizalta, sillä rannalle pääsee paikallisbussilla muun muassa San Antoniosta, mistä matka kestää noin kymmenen minuuttia.

Ibiza, Espanja
Kuva: Shutterstock
Monilla Ibizan rannoilla on erinomaiset palvelut ja monia mahdollisuuksia ottaa täysin rennosti.

2. Cala Saladeta

Niin ikään Ibizan länsirannikolla sijaitseva Cala Saladetan ranta sopii lomailijoille, jotka etsivät Ibizalta rauhallista, “salaista” rantaa. Cala Saladeta sijaitsee lyhyen matkan päässä Cala Saladan lahdelta hieman vaivalloisen matkan päässä.

Rannalle pääsee vain jalan, ja kävelymatkan aikana on noustava kiviröykkiöiden yli. Ranta on kuitenkin vaivan arvoinen, sillä rauhallinen pieni ranta on snorklaajien unelmakohde, minkä lisäksi siellä on erinomaiset puitteet rantalöhöilyyn ilman ruuhkia. Rannalla ei ole palveluja, joten kaikki tarpeellinen aurinkovarjoista eväisiin tulee ottaa mukaan.

Ranta on kaunis läpi vuorokauden, mutta vierailua suunnitellessa on hyvä huomioida kuumimmat tunnit, jolloin raskas kävelymatka ei ole suositeltava.

3. Cala de Sant Vicent

Lomasaaren koillisosassa sijaitseva Cala de Sant Vicent -ranta tarjoaa lomailijoille loistavat näkymät ja hyvät palvelut. Kirkkaansininen vesi reunustaa suurta lahtea, missä sijaitseva ranta on matkailijoiden suosiossa.

Noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä San Juanin kylästä sijaitseva ranta on vaikuttavan kokoinen: se on 380 metriä pitkä ja parhaimmillaan 30 metriä leveä, mistä syystä rannalta löytyy sopiva paikka yleensä myös suosituimpina tunteina.

Cala de Sant Vicent on helppo vierailukohde, sillä sinne pääsee vaivatta autolla tai bussilla. Aivan rannan tuntumassa sijaitseva rantapromenadi tarjoaa hyvät palvelut ravintoloista baareihin, kahviloihin ja kauppoihin, minkä lisäksi palvelutarjonta ulottuu myös rannalle. Cala de Sant Vicentin rannalla on esimerkiksi aurinkotuolit, suihkut ja pukukopit.

Ibiza, Espanja
Kuva: Shutterstock
Leveät rannat ja turkoosi merivesi ovat Ibizan rantojen valtteja.

4. Playa d’en Bossa

Ibizan bilematkailijoiden ykköskohde on saaren pisin ranta Playa d’en Bossa. Rannalla sijaitsevat lomasaaren tunnetuimmat klubit ja rantabaareja onkin Playa d’en Bossan varrella lähes loputtomalta tuntuva määrä.

Juhlatunnelma jatkuu melkein vuorokauden ympäri, sillä musiikki pauhaa myös päivisin, jolloin tunnelma keskittyy kuitenkin iltaa enemmän varsinaiseen rantalomailuun. Playa d’en Bossalla onkin hyvät rantapalvelut aurinkotuoleista -varjoihin.

Playa d’en Bossa on kuin luotu hauskanpitoa varten: lähes vuorokauden ympäri jatkuvien bileiden lisäksi rannalla on myös loistavat vesiurheilumahdollisuudet. Klubien lisäksi tanssi jatkuu rantahiekalla ja on sanomattakin selvää, että Playa d’en Bossan ranta soveltuukin parhaiten railakasta bile-elämää etsiville lomailijoille.

5. Cala Jondal

Etelä-Ibizalla sijaitseva Cala Jondal on mäntyjen ja kallioiden reunustama kaunis ranta, jonne on noin 15 minuutin ajomatka saaren nimeä kantavasta pääkaupungista Ibiza Townista. Rannalle pääsee helposti joko autolla tai omalla veneellä, sillä rannalla on tasokas satama, mistä syystä se onkin monien purjehtijoiden suosiossa.

Kauniin rannan palvelut ovat tasokkaat, sillä Cala Jondalilla voi ottaa ilon irti monipuolisesta ravintola-, kahvila- ja baaritarjonnasta.

Ranta on mukavan kokoinen, noin 225 metriä pitkä ja 15 metriä leveä, joten sieltä löytyy paikka auringossa myös ruuhkaisenakin lomapäivänä.

>> Lue lisää vinkkejä Ibizalle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 23.3.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Niin ja oikeastaan “paras” ranta oli Port des Torrent. Lähellä San Antonia ja sopivan pieni eikä liian ruuhkainen. Lahdenpohjukka, veneyhteys San Antoniin. Kourallinen ravintoloita, semmonen Kalajoen hiekat -fiilis, hyvässä mielessä. Illalla live- musaa ym säpinää. Pari kuvaa Verossa.

Tuo Cala Comte on kyllä hieno auringonlaskupaikka (ja muutenkin) mutta ruuhkainen; aamu -puoli yhdeltätoista oli jo vaikeuksia löytää vapaata aurinkotuolia. Siis heinäkuussa.
Turkoosi meri. Sunset Ashram -ravintola on pikaruokatyyppinen päiväsajan ja illalla kalliihko ala carte. Muutamia kuvia tästä Verossa.