hero taustakuva

Phuketin hintataso – varaudu näihin kuluihin Thaimaan suosituimmalla saarella

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Phuket ei kuulu Thaimaan halvimpiin kohteisiin, mutta loma saarella on suomalaiselle edelleen edullinen.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 05.12.2019
facebook   whatsapp

Matka Phuketiin

Matkustuskulut Phuketiin on helppo pitää kohtuullisina. Bangkokin lisäksi Phuketiin lentäminen on lähes aina edullisin tapa saapua Thaimaahan. Phuketin kansainvälinen lentokenttä on Thaimaan kolmanneksi vilkkaimmin liikennöity.

Suomesta pääsee talvikaudella Phuketiin suorin lennoin. Pidä silmällä matkanjärjestäjien lentotarjouksia – joskus edestakaiset lennot on mahdollista saada alle 400 eurolla.

Lue myös: Näin löydät halvat lennot Thaimaahan

Majoituksen hinta Phuketissa

Majoituksen hintahaitari on Phuketissa laaja alueesta ja tasosta riippuen. Kahden hengen huoneiden hinnat alkavat noin 10 eurosta ja voivat nousta lähes mihin tahansa lukemiin, kun puhutaan saaren hulppeimmista luksushotelleista.

Reppureissaajien on enää turha etsiä puoli-ilmaisia rantabungaloweja Phuketista. Nykyään budjettimatkailijat yöpyvät saaren lukuisissa hostelleissa, joissa petipaikan makuusalista saa noin kolmella eurolla.

Keskitasoisten, uima-altaalla varustettujen hotellien huonehinnat alkavat noin 50 eurosta. Tähän hintaan voi jo löytää miellyttävän majoituksen.

Tasokasta majoitusta etsiville matkailijoille Phuket on yksi Thaimaan parhaista kohteista. Saarella toimii isoja Ritz-Carltonin kaltaisia ketjuja sekä yksilöllisiä luksushotelleja. Yksi mielenkiintoisimmista majapaikoista on linnunpesien tyylisiä luksusmökkejä tarjoava Keemala.

Keemala PhuketMajoituksen hinta Phuketissa
Keemala edustaa Phuketissa luksusmajoituksen kalleinta kärkeä. Yö hotellissa maksaa monta sataa euroa.

Parasta vastinetta rahalle löytyy pääkaupunki Phuket Townista, jossa on lukuisia kauniita boutique-hotelleja edullisilla hinnoilla. Näistä houkuttelevin on saaren vanhin hotelli The Memory At On On, joka on nähty hittielokuvan kauhujen majatalona. Kannattaa kuitenkin huomioida, että siirtyminen kaupungista rannoille on liikenneruuhkissa aikaavievää.

Lue myös: Yksi Thaimaan ihanimmista hotelleista on piilotettu saarelle, josta harva on kuullut – löytyy aivan Phuketin naapurista

Ravintolahinnat Phuketissa

Halpa katuruoka ei ole kadonnut mihinkään Phuketista, vaikka kyseessä onkin Thaimaan suosituin pakettimatkakohde. Markkinoilla ja toreilla myydään helppoja annoksia parilla hassulla eurolla. Yksinkertaisissa ravintoloissa annosten hinnat ovat noin 2–5 euroa.

Suosituimmissa lomakohteissa hintataso on hieman korkeampi. Länsimaisesta ruoasta saa maksaa rantaravintoloissa lähes Suomen veroisia hintoja. Kansainväliset pikaruokaketjut tuntuvat kalliilta paikalliseen hintatasoon nähden.

Alkoholin nauttiminen ravintolassa lisää ruokailukustannuksia huomattavasti. Yleiseen hintatasoon verrattuna alkoholi – varsinkaan viini – ei ole erityisen halpaa.

Omista mieltymyksistä riippuen ruokien ja juomien päiväkohtaiseksi budjetiksi kannattaa laskea noin 10–50 euroa. Luksushotelleissa ja huippuravintoloissa tällä budjetilla ei tosin pärjää.

Lue myös: Joko tunnet Thaimaan ravintolaetiketin? 8 asiaa, jotka on hyvä tietää

Mitä maksaa liikkuminen Phuketissa?

Majoitusta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota liikkumiseen. Saarella liikennöi takseja, busseja ja tuk-tukeja, mutta erityisesti myöhään illalla julkisen liikenteen varaan ei voi laskea. Edullisimmat, 40 bahtia eli noin euron maksimissaan veloittavat bussit ajavat viimeisen reittinsä kuuden aikaan.

Phuketin taksimafia pitää huolen siitä, että hinnat ovat korkeammat kuin muualla Thaimaassa. Kaikki kuskit noudattavat hinnastoa, josta ei jousteta. Jos suunnittelet liikkuvasi ympäri saarta, sovi päiväkohtaisesta hinnasta kuljettajan kanssa.

ShutterstockMatkabudjetti Phuketiin
Tutkimusretket Phuketissa vaativat usein taksikyydin tai oman menopelin.

Skootterin saa Phuketissa vuokrattua alle kympillä päivää kohden. Kannattaa kuitenkin miettiä, mihin sillä lähtee seikkailemaan. Liikenne on saarella paikoin erittäin vilkas.

Lue lisää: Varaudu taksimafiaan Phuketissa – näin liikut lomasaarelle helpoiten ja halvimmin

Aktiviteettien ja ostosten hinnat Phuketissa

Phuketista voi ostaa kaikkea luksusbrändien tuotteista markkinoiden halpaan krääsään ja Phuket Townin putiikkien artisaanitavaraan. Merkkituotteet eivät ole edullisempia kuin Suomessa. Käsitöitä ja koruja ostettaessa tinkiminen on hyvä pitää järkevänä: tekijälle kuuluu reilu hinta.

Phuketissa on isoja Citymarketin tai Prisman tyylisiä hypermarketteja, joista voi ostaa edullisesti esimerkiksi aurinkorasvaa, rantaleluja, välipaloja, vauvanruokaa ja kaikenlaisia päivittäistavaroita. Tällaisia ovat Tesco Lotus sekä Big C.

Phuketista käsin voi tehdä monia kiinnostavia päiväretkiä lähisaarille. Edullisesti pääset esimerkiksi Koh Yao Noin rauhalliselle saarelle sekä The Beach -elokuvasta tutulle Koh Phi Phin saarelle. Hotellit ja matkatoimistot myyvät hyvän hinta-laatusuhteen paketteja, joihin kuuluu kuljetus lauttasatamaan.

Jos suunnittelet harrastavasi kalliimpia aktiviteetteja kuten sukellusta, kannattaa eri toimijoiden hintoja vertailla etukäteen. Phuketissa tarjontaa on paljon.

Lue myös: Viisi asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa – huomasitko saman?

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Keemala Resort

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.