Kuva: Istockphoto
Ranta

Nyt on rantaparatiiseja! Matkailijat valitsivat maailman upeimmat rannat – katso Top 10

Matkailusivusto TripAdvisorin käyttäjät arvioivat maailman parhaat rannat.

Kokeile näitä rantoja maailmalla

Matkailijoiden arvioita keräävä sivusto TripAdvisor on julkaissut arvioiden pohjalta laaditun listan maailman parhaista rannoista.

Travelers’ Choice 2018 -listauksen voittaja on Turks- ja Caicossaarten Grace Bay. Listan kärkikahinoissa olivat mukana myös Brasiliassa sijaitseva Baia do Sancho sekä Kuuban Varadero Beach.

Eurooppalaisista rannoista kymmenen parhaan rannan joukkoon pääsi ainoastaan Espanjan Baskimaassa sijaitseva La Concha.

Listan rannat löytyvät varsin eksoottisista kohteista. Turks- ja Caicossaarten lisäksi joukossa oli rantoja muun muassa Arubalta, Jamaikalta ja Meksikosta sekä Grand Caymanin kaltaisesta klassisesta rantaparatiisista.

Katso alta Top 10 -lista – onko joukossa tuttuja rantoja?

1. Grace Bay, Providenciales, Turks- ja Caicossaaret

Karibialla sijaitseva Turks- ja Caicossaaret on todellinen lomaparatiisi, missä riittää turkoosia vettä ja valkoista hiekkaa. Saariryhmän länsiosassa sijaitseva Grace Bay on TripAdvisorin käyttäjien mukaan maailman paras ranta eikä ihme, sillä postikorttimaisema ei ole kaukana täydellisestä.

Embed from Getty Images

2. Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brasilia

Brasiliassa sijaitsevan Fernando de Noronhan saariston Baia do Sancho -ranta valittiin maailman toiseksi parhaaksi. Saarelle voi matkustaa esimerkiksi Fortalezan, Natalin ja Recifen lomakohteista.

3. Varadero Beach, Kuuba

Kuubassa sijaitsevan Varaderon lomakohteen suosion syy on paitsi kuubalainen eksotiikka myös alueen upeat rannat. Varaderoon on helppo matkustaa Suomesta, sillä kohteeseen järjestetään pakettimatkoja Helsingistä.

Embed from Getty Images

4. Eagle Beach, Aruba

Klassisena rantalomakohteena tunnettu Aruba on täynnä ihania rantoja, mutta matkailijoiden mielestä kohteen paras ranta on Eagle Beach. Ranta on aina parhaimmillaan, ja siellä voikin vierailla ympäri vuoden.

Embed from Getty Images

5. Seven Mile Beach, Grand Cayman

Caymansaariin kuuluvalta Grand Cayman -saarelta löytyvä Seven Mile Beach eli seitsemän mailin ranta on nimensä mukaisesti useiden kilometrien mittainen ranta. Koko ranta on julkinen, joten rannasta voi nauttia vapaasti missä kohdassa tahansa.

Embed from Getty Images

6. La Concha Beach, Espanja

Espanjan Baskimaa ei välttämättä ole pohjoisen sijaintinsa vuoksi ensimmäisenä mieleen tuleva rantakohde, mutta alueella kannattaa ehdottomasti vierailla myös rannalla. San Sebastiánissa sijaitseva La Conchan ranta on maailman kuudenneksi paras, ja noin puolentoista kilometrin ranta kannattaakin ehdottomasti kokea Espanjassa.

Embed from Getty Images

7. Clearwater Beach, Yhdysvallat

Yhdysvalloissa sijaitseva Floridan osavaltio on tunnettu näyttävistä rannoista, ja siellä sijaitsee myös Yhdysvaltojen paras ranta, valkoisesta hiekasta tunnettu Clearwater Beach. Tampan edustalla oleva ranta on täynnä valkoista hienojakoista hiekkaa, mikä vastaa useimpien odotuksiin upeasta rannasta.

Embed from Getty Images

8. Seven Mile Beach, Jamaika

Negrilissä sijaitseva Jamaikan Seven Mile Beach lepää turkoosin meriveden äärellä. Valkoinen hienohiekkainen ranta hemmottelee lämmöllä ja auringolla läpi vuoden.

Embed from Getty Images

9. Bavaro Beach, Dominikaaninen tasavalta

Vehreistä palmuista, vaaleasta hiekasta ja turkoosista merivedestä tuttu Dominikaaninen tasavalta on suosittu lomakohde, josta löytyy myös ensiluokkaisia rantoja. Punta Canan lomakohteessa sijaitsevalle rannalle pääsee Suomesta melko helposti, sillä Punta Cana on monien matkatoimistojen pakettimatkakohde.

Embed from Getty Images

10. Playa Norte, Meksiko

Meksikon suositun lomakaupunki Cancúnin edustalla sijaitseva Isla Mujeresin lomasaari on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde, sillä saaren pohjoisosassa on koko Meksikon paras ranta. Playa Norten uimarannalla on pituutta noin kahdeksan kilometriä, joten rantahiekkaa riittää rutkasti.

Embed from Getty Images

Lähde: TripAdvisor
Kuvat: Istockphoto, Getty Images

Päivitetty: 22.2.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (12 votes, average: 4,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia